Přejít na obsah

Poradna lité disky a pneu

jirka.k

Doporučené příspěvky

Výběr alu kol 18", ASA GT2 (antracit) vs. OZ ultraleggera (matný grafit)

Budu rád za vaše názory. Opravdu se nemůžu rozhodnout. Btw. kola ASA teď nevyrábí a začnou někdy v květnu, tak bych musel vydržet (ještě zkouším poptat přímo v německu).

Kola půjdou na O2RS liftback, bílá candy.

Ještě mě dosti zaujali ty kola, kde stojí ten týpek vedle toho faceliftu. Nevíte co jsou zač?

Díky.

Nějaký fotky:

post-1152-1302707986_thumb.jpg

post-1152-1302708000_thumb.jpg

post-1152-1302708020_thumb.jpg

post-1152-1302708032_thumb.jpg

post-1152-1302708068_thumb.jpg

post-1152-1302708081_thumb.jpg

post-1152-1302708128_thumb.jpg

post-1152-1302708150_thumb.jpg

post-1152-1302708168_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ládova Nová okta rozvířila forum to je dobře at lidi vědí že bastlení se nevyplácí.... :-)))))

Ten PDF dokument je zajímavej......napiš jak si pak dopadl.....mám lidi co se s tím přímo zabejvají a všichni tvrdí že origo kola nezapíšeš a prostě jednoduše to jde obejít pokud zapíšeš kola podobná a samo stejných rozměrů s typákem.....zde je opravdu bordel v DE si můžeš nechat na voze vše zapsat........M.

Odkaz ke komentáři
Staci s tim zajit na urad a dle tohoto dokumentu je to OK a mely by to zapsat.

Az tim projdu dam vedet.

Ahoj Lada

mam pocit ze se resi 18" mam pravdu ? pokud se neresi 18" to co pisu dal uz nemusis cist.

dokument rika

Capture.JPG

jak tenhle dokument chces pouzit na zapsani tech Neptunu ?

EDIT: tak jsem si to precetl jseste jednou a je tam napsano krome kol pro verzi RS Jsem zvedav jak dopadnes pac vlasne zapisovat 18" na RS by nemelo byt treba mam pocti ze kluci rikali ze i kdyz ta RSka prisla na 17" tak 18" tam byly napsany.

Odkaz ke komentáři
mam pocit ze se resi 18" mam pravdu ? pokud se neresi 18" to co pisu dal uz nemusis cist.

dokument rika

jak tenhle dokument chces pouzit na zapsani tech Neptunu ?

EDIT: tak jsem si to precetl jseste jednou a je tam napsano krome kol pro verzi RS Jsem zvedav jak dopadnes pac vlasne zapisovat 18" na RS by nemelo byt treba mam pocti ze kluci rikali ze i kdyz ta RSka prisla na 17" tak 18" tam byly napsany.

prostě 18" jsou schváleny pouze pro RS.. pro žádnou jinou verzi ani motorizaci toto nepřichází v úvahu.. leda TL na jiná kola...

Odkaz ke komentáři

Mám doma disky z Passata B5: 6Jx15 5x112 ET45 a chtěl bych je v zimě použít na Octavia II kde mají být: 6Jx15 5x112 ET47. Myslíte si, že ty 2 mm nevadí a neuškodí to třeba životnosti zavěšení atd? Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

cerstva osobni zkusenost ze zapisu kol do VTP ani ne tyden stara, aneb jak to ma cele oficialne probehnout:

rozdelene do dvou fazi.

STK

potrebne dokumenty: VTP, Typovy list od akreditovaneho dovozce kol MDCR, TUV protokol, preklad pojmu, preklad podminek

stav auta: na aute jsou disky ktere chcete zapsat s pneu odpovidajicim parametrum na typovem listu

technik typu K by mel provest evidencni prohlidku, jejiz vysledkem bude ze vse na aute je v poradku krome toho ze na aute jsou nazute disky

x,xJ * xx" ETxx s pneu XXX/XX RXX XX ale ze dokumenty ktere jste predlozili jejich uziti povoluji. Na typovem liste zaskrne ze montaz vyhovuje.

Tento ukon stoji na STK vetsinou tak 200 Kc. A muzete na evidenci vozidel.

Evidence vozidel

potrebne dokumenty: formular pro zmenu v evidenci vozidel, a na nem se uvadi ze je treba jeste VTP, OR, obcanka, pokud nejste majitel plna moc, pokud je auto na firmu tak vypis z obchodniho rejstriku, potvrzeni o pojisteni vozidla a dokumenty z STK tedy TL, TUV, preklad podminek a nazvu a

porotokol o prohlidce. (formular na zmemnu v evidenci mam tusim jeste jeden tak bych ho mohl naskenovat abyste si to mohli doma v klidu vyplnit)

u me teda OR a pojisteni vozu videt nechtel

Urednik si prohlidl papiry, okopiroval si je vsechny, pak na portalu MDCR otevrel typovy list, TUV protokol preklady podminek a pojmu a zkontroloval zda se shoduji s predlozenymi papiry.

Pote dopsal radek do VTP orazitkoval a parafoval. Zaplatil jsem poplatek 50 Kc za zmenu v VTP a sel jsem domu.

Tohle je moje zkusenost z minuleho tydne.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

jaké pneu, asi 225,

1 cm podložka sice existuje, ale kolo ti pak drží jen na šroubech a navíc není vycentrované, protože tahle podložka nemá střed,

sám jsem to řešil, ikdyž na jiném autě, ale to je stejné jako Octa, v základu 7x17 et 54,

myslím, že et 45 by byl podle mě ideál, ale ty to chceš zřejmě víc ven

Odkaz ke komentáři

kluci nemáte náhodou typový list na stilauta? Ted jsem prošel STK jen tak tak. Chtěl bych to mít v pořádku. Taky jsem koukal, že někteří to řešili koupí nových kol a ještě si při koupi museli o ten list říct, jelikož to není vždy samozřejmost. Gumy mám správný :huh:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...