Přejít na obsah

Poradna lité disky a pneu

jirka.k

Doporučené příspěvky

má, jenže 7x17 s et 54 a ty jsou moc zalezlé a vypadá to nic moc,

a pak ještě 7,5x17 s et 51 s poznámkou "použití je konstrukčně omezeno dle vozidla", což nevím co je, ale počítám, že jde o GTD, GTI nebo R,

já mám 7,5x17 s et 47 a TL jsem sehnal na 7,5x17 s et 48, které chci nechat zapsat, viz foto na předcházející stránce

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři
aha.. detailista.. :smich: ale malo by to tak byť.. :smich:

ale prd detailista, jen nechci problémy, mám příbuzného v likvidaci na pojišťovně a začínají oni sledovat, jestli v případě havárie vše o.k., jiná kola, fólie, a jiné nepovolené doplňky jsou důvodem k nevyplacení resp. krácení plnění, navíc se dost o to samé zajímají chytří právníci, kteří se snaží vysekat z průseru vypečené viníky apod.

Odkaz ke komentáři

tak podle posledních zkušeností začali úředníci zapisovat do TP mimo rozměru kol a pneu, který je na TL i název kol a jejich číslo schválení, včetně atestu, takže trochu komplikace při zapisování kol s TL od jiných

hmmm, takže nejen u nás je úředník k.kot.... kdo zas tohle vymyslel, jednou jsou schválený pro auto kola v tom rozměru, tak je pak přece jedno, jestli vyměníš značku a zachováš rozměry.. banánistán :pest:

Odkaz ke komentáři

zřejmě proto, že se dostal na veřejnost postup se zápisem kol, které mají TL od jiných smile.gif

já mám kola zapsaná na čtyři řádky, včetně čísla protokolu STK, názvu kol, rozměru a pneu, včetně čísla TL, KBA a atestu,

jsem na to koukal jak puk, jestli se nezbláznil, schválně to oskenuju blink.gif

přitom ty moje mají atest TUV pro mé auto, tak kde doprdele je ta jednotná EU lol.gif

Odkaz ke komentáři

hmmm, takže nejen u nás je úředník k.kot.... kdo zas tohle vymyslel, jednou jsou schválený pro auto kola v tom rozměru, tak je pak přece jedno, jestli vyměníš značku a zachováš rozměry.. banánistán :pest:

Dakie proč by měl být úředník k.kot?Dělá svoji práci správně.Typový list se to jmenuje proto,že potvrzuje vhodnost jednoho konkrétního typu ráfku.

Když si jdeš zapsat tažné na základě typového listu,napíšou Ti taky jen uvedený typ.

kokoti jistě mezi úředníky jsou,ale to jsou ti,kteří i když máš všechny náležitosti,vymýšlejí další hovadiny atd.ty případy všichni známe,ale tenhle případ to zrovna není.

On ten typový list a hlavně TUv není jen cár papíru,ale výrobce ráfku při splnění uvedených podmínek nese určité garance,není kolo jako kolo. :)

Odkaz ke komentáři

Nejdéle mám zapsaný 17" a zápis je včetně označení kola.Není to tak,že by začalo přesné dopisování až teď.Ano,na tom samém úřadu mi 18"dopsali jenom v rozměru.Je to o tom,co tvrdím stále,jeden znal a druhý neznal.Podle mně pokud už byl nějaký z nich kkt,tak ten druhý.

Jinak když bude někdo moc chtít,tak ráfky dopíše na zapůjčené a pak si dá jaké bude chtít,každýho boj,jen je to o kapánek komplikovanější. :)

Odkaz ke komentáři

Tvá poslední věta přesně vystihuje kokota úředníka jak psal Dakie a to v tom, že úředníka nezajímá certifikát TUV, který by měl uznat, protože jsme členy EU, proč ho nezajímá? protože jsme papežtější než papež a tak jsme vymysleli TL, raritu v EU, která omezuje svobodný a volný oběh zboži - kol pro auta.

Odkaz ke komentáři

Jsem asi ten poslední,který by se úředního šimla zastával,nicméně nemohu mít za kokota úředníka,který plní to,co mu legislativa a směrnice MD ukládá,byť je to sebehloupější nařízení.Za kokoty mám takové,kteří i přes to,že proces zapsání je složitý,komplikují ho ještě víc.Samozřejmě existence TL je zhovadilost a nechápu její smysl.Zda to je jen naše specialita posoudit neumím,ale nedivil bych se.

Odkaz ke komentáři

ano je to jen naše specialita, proto ho spousta výrobců kol nemá a nedává, nevidí důvod, když mají celoevropské schválení,

to že do TP zapisují komplet celý protokol a TL je zhovadilost, ani výrobce auta nepředepisuje, že musí být disky té a té značky,

nakonec to není podstatné, podstatné jsou rozměry a et, výrobci aut to chápou, na STK také, český úředník nee,

na mém protokolu z STK byl závěr s uvedením pouze rozměru, přesto se úředník činil rolleyes.gif a popsal čtyři nebo pět řádků TP

Odkaz ke komentáři

Zapisovat všechny možné údaje je nesmysl a zbytečná horlivost,stačí zapsat číslo KBA a tím je řečeno vše,je uvedeno na ráfku ,TUV i TL.

Jinak nevím jak nyní,ale když jsem se zajímal před pár lety o zápis,Slovensko na tom bylo ještě hůř,na stránkách jejich MD jsem našel informaci,která v podstatě nedovolovala jakýkoliv zápis :o alternativních ráfků.

Pokud se týká vydávání typ.listů,nemyslím,že by dovozci brali vydávání jako nepodstatné,sice je to pro ně komplikace navíc,ale jejich počet stoupá,důvod je zřejmý,utíkají jim koruny.Před pár lety vydával TL snad jenom Alcar,stačí se podívat nyní,když pominu výběrové značky,z těch nejběžnějších jich tam až tak moc nechybí.

Pokud se týká TUV a STK,zase záleží na koho padneš.Zažil jsem kontrolu,kde TUV ani neotevřel a zajímal ho jenom TL a hlavně absence rychlostního indexu :rolleyes:

Ještě jsem si vzpomněl na jednu maličkost.jak píšeš,že výrobcům je to jedno,to zase až tak na 100% není pravda.Mrkni se na TZH,kde se povolují ráfky nad rámec uvedený v TP.Tam je už je uvedeno "...konkrétní schválené typy ráfků jsou uvedeny v katalogu originálního příslušenství...".Záležitost která se neřeší,zatím.Od toho není daleko takovou poznámku provést v TP u alternativních rozměrů.

Upraveno uživatelem mikl
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Chěl jsem se zeptat na péči o origo elektrony Škoda..někdo mi radil (nějaký chytrák v práci) že na zimu je mám sundavat že se loupou...další zase tvrdí že je to v poho..??

Momentálně stejně plechy nemám k dispozici tak se chci zeptat jak je to..a nějaký dobrý přípravek na ošetření k tomu..díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...