wilson Odesláno Prosinec 1, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 Zdravim,nevim jestli to prijde sem,kdyztak me opravte,ale nevite jestli se da dodelat EDS??? mam OII 2.0FSI r.v.2006 ABS/ASR a EDS by se docela hodilo dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 1, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 EDS je součástí ESP, ne? A dodělání ESP se tu řešilo, myslím. Jen by mě zajímalo co si od toho slibuješ?! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wilson Odesláno Prosinec 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 No dneska,jsem trosku zapad,a prave ze jse mi protacelo furt jedno kolo,tak mozna by me to s tim vytahlo ja vim ze je to s ESP tak me zajima jestli by to nejak slo dodelat no 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 1, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 To ESP zkus pohledat a co se týká EDS, tak Tě ubezpečím, že nevytáhlo. Není to klasická uzávěrka, ale jen elektronická, která to protáčející se kolo přibrzdí a ne jak mechanická, která uzavře diferenciál. Daleko lepší službu Ti udělají řetězy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Prosinec 1, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 EDS je součástí ASR takže ho máš... Je to vázáno na motorizaci - výkon.. U1,8T jsem měl ASR + EDS ale neměl jsem ESP ASR omezí výkon motoru pokud čidla ABS hnací a vlečené nápravy zaznamenají výrazný rozdíl otáček EDS přibrzdí kolo s prokluzem - porovnává rozdíl otáček hnaných kol... Má výrazný zvukový projev - kovové rány (stejné jako ABS) Délka "akce" EDS je velmi limitována... kvůli přehřátí brzdy... automaticky přestane pracovat Pomoc EDS je symbolická... samozřejmě že to pomůže, ale jen slabě... takové to tak-tak jsem nevyjel chybělo pár cm....... tak to Ti EDS pomůže se vystrčit... ale vyhrabat se s nějakého zapadnutí ani náhodou. Naopak při zapadnutí se doporučuje ASR vypnout, aby bylo možno přidávat a ubírat plyn na rozhoupání auta a ASR tuto snahu nekazilo ubíráním plynu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 1, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 (upraveno) to si pleteš s OI, OII má kombinaci ABS/ASR a pak ABS/ESP/ASR/EDS nebo ABS/ESP/ASR/EDS/HHC EBD, MSR je u všech před FL ASR bylo jako základní výbava všech modelů určených do CR mimo 4x4, RS a LaK na motorizaci nerozhoduje ESP měli pro CR jen modely 4x4, RS a LaK nehraje roli motorizace ani výbava vozy do Německa měli od výbavy Classic ESp v základu FL ESP je v základu u všech modelů určených pro CR mimo edice Prima a Tour Upraveno Prosinec 1, 2010 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wilson Odesláno Prosinec 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2010 Diky vsem,zkusim najit neco o dodelani esp,ale myslim,ze to bude financne narocnejsi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Sry že se sem trochu vetřu. před FLvozy do Německa měli od výbavy Classic ESp v základu Jestli sem tě dobře pochopil tak bych měl mít ESP ale nemám, netoužím po něm jen mám classic vyrobený pro němce a ESP nemám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 to si pleteš s OI, OII má kombinaci ABS/ASR a pak ABS/ESP/ASR/EDS nebo ABS/ESP/ASR/EDS/HHCEBD, MSR je u všech před FL ASR bylo jako základní výbava všech modelů určených do CR mimo 4x4, RS a LaK na motorizaci nerozhoduje ESP měli pro CR jen modely 4x4, RS a LaK nehraje roli motorizace ani výbava vozy do Německa měli od výbavy Classic ESp v základu FL ESP je v základu u všech modelů určených pro CR mimo edice Prima a Tour Mam 1,8 TSI pred fl a mam esp... vybava elegance... to nejak nesedi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 ale máš ho objednávané nad rámec výbavy Elegance, že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 to ti nereknu...kupoval jsem to jako predvadecku...ale asi mas pravdu. To jsem si neuvedomil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 já mám jenom ASR a když je přede mnou nějakej zasněženej kopec s uježděným sněhem, tak ho radši vypínám. zrovna včera jsem se v takovýmhle kopci otáčel, ASR mě skoro zastavilo, vypnul jsem ho a voala, byl jsem nahoře. ale pravda že nějaká špéra by se hodila 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 7, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2010 dnes sem přestavoval jedno ASR na ESP a je to hodně velký rozdíl, hlavně na tom sněhu, to EDS je tam celkem znát a to nemluvím o ESP. Je fakt, že do kopce je dobré ESP a ASR vypnout, pokud je víc sněhu, ASR omezuje výkon motoru, což v tomto případě je na škodu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Prosinec 8, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 Môžem len potvrdiť Jardove slová.. Síce pri bežnej jazde sa mi ešte ESP nerozblikalo, ale EDS pri výjazde zo snehu z krajnice pracovalo a uľahčilo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 8, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 A nejde jen dodělat EDS, třeba doprogramováním? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 8, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 bohužel nejde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Prosinec 8, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 Nechápu, když samotné ABS umí brzdit každé kolo jinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 8, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2010 dotaz- chování ESP když se vypne ASR? mám ted na tejden půjčenou audi, kde v prvním kroku lze vypnout pouze ASR, tzn ESP je asi funkční a v druhém kroku je all off. když vyřadím pouze ASR, tak auto normálně na parkovišti hodím do driftu- tzn nechápu význam dvoustupňového vypínání( nejřív ASR off, pak ESP off) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poky Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 Ja mam ESP prakticky porad vypnuty. Beru to u 4x4 spise jako nevyhodu (nemluvim o tom pokud jedu nekam dal a hlavne mimo mesto..tam to nechavam), potrebuju se rozjet svizneji na krizovatce a ve chvili kdy se kousne zadek auto prakticky zastavi. Neznam chovani ESP u predokolky ale ASR v tatovo sluzebni OII se mi zda byt dostacujici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 je to quattro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 Ja mam ESP prakticky porad vypnuty. Beru to u 4x4 spise jako nevyhodu...Neznam chovani ESP u predokolky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poky Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 To porad nevysvetluje ten nesmyslnej post-- JE TO QUATTRO .. To v mym topicu padlo :lool: .. Nebudem to resit, ju ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 11, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2010 co je na tom nepochopitelnýho? reaguješ na muj dotaz ohledně dvoufázového vypnutí ESP (první jen ASR, pak komplet) u audi a reaguješ tak, že chování ESP u předokolky neznáš. jelikož audi dělá běžně i předokolky, tak jsem předpokládal, že ty jsi předpokládal, že to v čem teď jezdim je předhrab. jinak mi to o neznání chování ESP u předokolky nedává smysl a naopak to mi přijde nesmysl a OT. pokud jsi nereagoval na muj příspěvek tak je dobrým zvykem na diskuzních forech post adresovat, prtž jinak se první reakce bere jakože adresovaná poslednímu příspěvku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poky Odesláno Prosinec 12, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2010 :DDDDDDDDDDD low No hele zagoogli, a neco se dozvis... Absolutne netusis co je co :lool: Anti-Slip Regulation Electronic Stability Program 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 12, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2010 OK, tak sis zahrál na maséra a teď mi zkus odpovědět na moji otázku- vypnu ASR a ESP je zapnuté- auto hodim na parkovišti do driftu. význam a funkce ESP v tomhle módu? nevím, nerozumím, ty se tváříš že ano, čekám nějakou odpověď to že ASR je protiprokluz a ESP stabilizace ví snad i desetiletý dítě- tzn i já. ale proč mě stabilizace pustí bokem už nevím... zkus vynechat mraky smajlíků a být konečně věcný... jinak je to těžký OT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 12, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2010 No já bych řekl, byť nejsem masér, že ani ESP Tě neudrží za každou cenu, hranice fyzikálních zákonů neošulíš, nebo čekáš, že na zasněženém parkovišti Tě udrží rovně ať děláš co děláš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 12, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2010 ale ty seš misho masér přece :lool:) no ne, proto se ptám, protože tomu nerozumím. ve chvíli, kdy mám ESP zapnutý, tak funguje dobře (i přesto, že k továrnímu nastavení audi mám značný výhrady, nicméně v tomhle modu to auto jede přibližně tam kam má). ale tady jde ESP vypnout dvoufázově a první fáze vyřadí protiprokluz a pak jsem nevypozoroval rozdíl mezi prvním stupněm deaktivace a komplet off. možná jedině v chování torsenu, ale to nevím... proto se ptám, ne proto aby mi tu poky házel linky abych si pročet co je co... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 12, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2010 No ASR ale na stabilitu při příčném zrychlení přece nemá vliv, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke288 Odesláno Prosinec 12, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2010 tak protože prudce omezí výkon na kolech tak se auto nemá tendenci smýkat. ale prostě stojím na místě, lehce zatočím volantem a razantnějc se rozjedu- ve chvíli kdy jsou všechny systémy zapnutý tak auto pomalu krouží zatáčku. ve chvíli kdy vypnu jen ASR tak letím do smyku v doprovodu diskotékovýho blikání kontrolky ESP. ve chvíli kdy vypnu komplet systém jdu do smyku uplně stejně. nijak jinak jsem to nezkoušel, na normální silnici na to nemám koule. z toho jak se auto chová by mi pak přišlo, že dvoustupňový vypínání nemá smysl, poněvadž stabilizace při vypnutým protiprokluzu nemá význam. u mýho auto nevím, protože v OII mám pouze ASR. tzn muj dojem je, že ESP bez ASR si možná trochu hraje s rozdělením výkonu mezi nápravy a v případě komplet off to dělí 40:60 předek:zadek. jen jsem si to chtěl ověřit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.