Guest jardaoctavia Odesláno Prosinec 6, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2010 Ahoj všem, mám problém s baterií u OI, 1,9SDI. Jak začaly mrazy, tak se mi strašně rychle vybíjí baterie. Jak auto nějakou dobu stojí (třeba 10 h.) tak už potom při startu sotva otočí motorem a po nějakých 5-10 s. startování je úplně mrtvá a motorem už neotočí. Když jsme auto natočili přes kabely tak jsem to zkusil chcípnout asi po 1 min. a potom už to startovalo v pohodě, přitom si myslím, že za tak krátkou dobu se nemohla stihnout nabít ani oživit. Jako by se motor rozhýbal nebo co. Když baterku dobiju a s autem se jezdí, tak problém se startem není. Zkusím koupit novou baterii, ale bojím se aby nebyl problém někde ve startéru nebo alternátoru a neničilo to i novou baterii. Dá se k tomu dát nějaká rada? Přiznávám, že jsem dost amatér. Díky, Jarda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 6, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2010 tu pouzitou baterii zmer prez zatezak, zkuseny elektrikar bude vedet nebo si ji vem do prodejny autobaterii a slusny prodejce ti rekne zda-je OK nebo KO. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jardaoctavia Odesláno Prosinec 6, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2010 tu pouzitou baterii zmer prez zatezak, zkuseny elektrikar bude vedet nebo si ji vem do prodejny autobaterii a slusny prodejce ti rekne zda-je OK nebo KO. zkusim to v prodejne a uvidim co mi reknou, diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fly Odesláno Prosinec 6, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2010 Predpokladam, ze jsi zkontroloval hladinu elektrolytu.. Pokud ano, mas dve moznosti se stejnym koncem: a/Pokud je to znackova, starsi 5ti let - kup rovnou novou.. b/Pokud je neznackova, starsi 3 let - kup rovnou novou a overenou klasiku. Vse je zavisle na dobijeni, pokud dobiji altik dobre, baterka vydrzi i 8 let, ale u naftaku bych si to netroufl tvrdit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Prosinec 31, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2010 Taky přispěji troškou do mlýna. Před třemi dny po celodenním stání v -8 st. C jsem startoval tak 30 s, než to naskočilo, ráno v garáži při -4 taky tak, a opět v práci večer jsem již nenastartoval vůbec, po 10 s rozsvícených parkovaček naskočil motor na ťuk. Baterie stará cca. 2 roky, Bosh S3 70 Ah, nabitá, zátěžová zkouška dopadla dobře. Po nabití nevydrží baterie do rána, spadne na 12V. Podotýkám, že vše se děje od minulých třech dní. Před tím auto startovalo na ťuk i při -20 st. C. Tak čím pak to může být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnxx Odesláno Leden 1, 2011 Sdílet Odesláno Leden 1, 2011 Mam stejne zkusenosti s neznackovou baterii, mam ji asi uz 3 roky a na zatezaku je uz skoro po ni, nesmim nechat stat auto dele nez tyden, jinak uz nenastartuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Leden 1, 2011 Sdílet Odesláno Leden 1, 2011 No právě že mě dopadla zátěžová zkouška OK. Bosh S3, takže značková, ale do rána je vždy v pr... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Leden 1, 2011 Sdílet Odesláno Leden 1, 2011 Ahoj všem, mám problém s baterií u OI, 1,9SDI. Jak začaly mrazy, tak se mi strašně rychle vybíjí baterie. Jak auto nějakou dobu stojí (třeba 10 h.) tak už potom při startu sotva otočí motorem a po nějakých 5-10 s. startování je úplně mrtvá a motorem už neotočí. Když jsme auto natočili přes kabely tak jsem to zkusil chcípnout asi po 1 min. a potom už to startovalo v pohodě, přitom si myslím, že za tak krátkou dobu se nemohla stihnout nabít ani oživit. Jako by se motor rozhýbal nebo co. Když baterku dobiju a s autem se jezdí, tak problém se startem není. Zkusím koupit novou baterii, ale bojím se aby nebyl problém někde ve startéru nebo alternátoru a neničilo to i novou baterii. Dá se k tomu dát nějaká rada? Přiznávám, že jsem dost amatér. Díky, Jarda Jak si dopadl ? Byla baterka KO,ze ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tazz7 Odesláno Leden 1, 2011 Sdílet Odesláno Leden 1, 2011 Tak já mám tu samou zkušenost.Jak auta stojí týden v mrazech v garáži,tak mám problém s nastartováním.baterka tři roky stará Varta Silver.Před a po zimě nechávám nabít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavinek Odesláno Leden 2, 2011 Sdílet Odesláno Leden 2, 2011 Tak jak to tu pročítám, jdu do nové baterie...včera startuji auto po necelém týdnu stání auta a už dostatečně netočila...tak start přes kabely....tak si říkám, vezmu ji domu nabít....nabíjím jí...donesu do auta....nažhavý v pohodě, otočím na start a cvak konec....tak to nechám nabít znovu...to samé...nastartuji přes kabely a po 10 min. chodu 3 x nastartuji v pohodě....uvidím zítra....to ten Nový rok pěkně začíná!!....Na baterii není napsaný ani výkon.....a tak se zeptám, stačí na 1.9.TDI 81 kW 70 Ah? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 2, 2011 Sdílet Odesláno Leden 2, 2011 70Ah na TDI stačí, ale až budeš kupovat novou, tak kup 74Ah nebo 77Ah, můžu doporučit Vartu Silver Dynamic, za super peníze super baterka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Leden 2, 2011 Sdílet Odesláno Leden 2, 2011 Tak já mám snad po problému, který nebyl možná ani tak v baterce jako v EGR ventilu, prevít se zasekává. Ale na každý pád bych šel příště asi do EXIDE PREMIUM EA770. http://www.battery.cz/Autobaterie-exide-au...12v-ea770-v4844 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest pedro666 Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Zdravim Vas. Ja mam tiez problem s vybijanim. Auto stoji 3 dni v garazi a vybije bateriu. Ledva pretoci starter. Bateria je nova 08/2010. Bol som s tym v škodovke a 3h sa s tym srali a nic nezistili. Odber v klude pri vypnutom motore 230mA a ma byt tych 30mA. Vraj to bude v nejakej riadiacej jednotke, ale tych je v aute vela. Radiom to nieje - Stream - to je ok. Mam octaviu II, r. 7/2005, 1,9TDI, 77kW. km 148tis. Bol tam dorabany dazdovy senzor ale origos v skodovke. Tak neviem ci to moze byt. Prosim poradte ak mozte a viete. Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavinek Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 70Ah na TDI stačí, ale až budeš kupovat novou, tak kup 74Ah nebo 77Ah, můžu doporučit Vartu Silver Dynamic, za super peníze super baterka :D Díky, asi půjdu do Banner... Varta mě v předešlém autě zradila...a to jsem měl právě Silver Dynamic. Po 2 letech mi odešla! Měsíc po záruce! Reklamaci mi neuznali! http://www.battery-import.cz/autobaterie-b...74ah--12v--640a 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Tady je nějaký test autobaterií, který provedla německá GTÜ GTU test baterií 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Ta vitazna znacka znie dost neznackovo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Taky neznám tu co vyhrála první místo, navíc jsem někde našel na netu, že za poslední roky jdou autobaterie hodně kvalitou dolů. Už ani na značku se nedá spolehnout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest pedro666 Odesláno Leden 5, 2011 Sdílet Odesláno Leden 5, 2011 Zdravim Vas. Ja mam tiez problem s vybijanim. Auto stoji 3 dni v garazi a vybije bateriu. Ledva pretoci starter. Bateria je nova 08/2010. Bol som s tym v škodovke a 3h sa s tym srali a nic nezistili. Odber v klude pri vypnutom motore 230mA a ma byt tych 30mA. Vraj to bude v nejakej riadiacej jednotke, ale tych je v aute vela. Radiom to nieje - Stream - to je ok. Mam octaviu II, r. 7/2005, 1,9TDI, 77kW. km 148tis. Bol tam dorabany dazdovy senzor ale origos v skodovke. Tak neviem ci to moze byt. Prosim poradte ak mozte a viete. Dakujem Nikto nic ??? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jirka_Ka Odesláno Leden 5, 2011 Sdílet Odesláno Leden 5, 2011 Já osobně bych zkoušel odpojovat pojisty a pak upřesňovat de pojistky co je na ní napojeno.Ale jinak jsi c´v sekci O1 a ty máš OII,takže svůj dotaz směruj správně. Nikto nic ??? :D :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavinek Odesláno Leden 6, 2011 Sdílet Odesláno Leden 6, 2011 Já osobně bych zkoušel odpojovat pojisty a pak upřesňovat de pojistky co je na ní napojeno.Ale jinak jsi c´v sekci O1 a ty máš OII,takže svůj dotaz směruj správně. Má pravdu předsedo! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Leden 6, 2011 Sdílet Odesláno Leden 6, 2011 Negdo mluvil o Banneru, ja ho mam, a este to maka uvidime za nekolik roku jak je na tom 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavinek Odesláno Leden 6, 2011 Sdílet Odesláno Leden 6, 2011 Negdo mluvil o Banneru, ja ho mam, a este to maka uvidime za nekolik roku jak je na tom :D To jsem chtěl já kupovat Banner :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Toniik Odesláno Leden 9, 2011 Sdílet Odesláno Leden 9, 2011 Ahoj,do Bannerky klidně jdi!Ta moje ji má v pugeotkovi a paráda.6 let jsem ji jenom votíral hadrem,když jsem náhodou musel otevřít motor a letos jak uhodily mrazy se zdálo,že je po ní.Taxem ji vyndal,v kotelně v teple jsem ji nabil invertorovou nabíječkou,šmirglem jsem přeblíznul kontakty a baterka jede dál jako nová,naprosto bez problému. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavinek Odesláno Leden 9, 2011 Sdílet Odesláno Leden 9, 2011 (upraveno) Ahoj,do Bannerky klidně jdi!Ta moje ji má v pugeotkovi a paráda.6 let jsem ji jenom votíral hadrem,když jsem náhodou musel otevřít motor a letos jak uhodily mrazy se zdálo,že je po ní.Taxem ji vyndal,v kotelně v teple jsem ji nabil invertorovou nabíječkou,šmirglem jsem přeblíznul kontakty a baterka jede dál jako nová,naprosto bez problému. No já co tam mám teď tu no name (01/03) ...tak jsem ji nabil a funguje zatím dál!? Takže Banner výhledově koupím.... Upraveno Leden 9, 2011 uživatelem Octavinek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.