Přejít na obsah

Octavia I 4x4

Cubiena

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych někoho zkušenějšího poprosit o radu. Včera jsem se svou Octávií 4x4 před barákem zapadnul do sněhu, tak jsem tomu dával kouř, abych se dostal ven. Točily se jenom přední kola, zadní nezabraly, což mi přijde divný. Tak nevím, jestli se je to normální, že se zadek neumí když auto stojí připojit. Přitom když jezdíme třeba na Šumavu a přední kola začnou prokluzovat, tak cejtím, že se zadek připojí a trošku to zezadu cukne. Jěště mě napadlo, jestli jsem neměl vypnout ESP. Díky za rady

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ahoj mel jsem take problem s Haldexem, nakonec to bylo zemnicim kabelem tak ho zkus zkontrolovat. Jinak zadek ti sepne pokud se ti protočí prave přední kolo. Funkci Haldexu vyzkousis tim ze auto zvednes na zvedak a rozjedes se musej se hned zscit tocit zadni kola.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jak Vám vůbec jezdí ty 4x4 v zimě? Mám ASZ s cca 125kw a jezdí to jako čert, ale budu se stěhovat do kopců, tak začínám přemýšlet nad tou 4x4. Ale kdo ví, třeba nakonec půjdu do Terrana nebo tak něco. Vím, že 4x4 mají i šestku, ale co jsem slyšel, tak o dost kratší než je např u ASZ. Máte někdo zkušenosti s oběmi motorizacemi?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahoj, tak jsem opět po roce zkoušel na horách Haldex a vůbec nic...přední kola se protáčí vzadu mrtvo...po návratu jsem se dostal na k heveru, nastartovali jsme auto, podrželi pravý přední kolo a zadní kola se začala točit...takže bych to shrnul, že na zemi to nefunguje ve vzduchu ano...poradím mi někdo prosím, co dál...na Vagu to už bylo asi dvakrát a žádná chyba....

Odkaz ke komentáři

Ahoj mel jsem take problem s Haldexem, nakonec to bylo zemnicim kabelem tak ho zkus zkontrolovat. Jinak zadek ti sepne pokud se ti protočí prave přední kolo. Funkci Haldexu vyzkousis tim ze auto zvednes na zvedak a rozjedes se musej se hned zscit tocit zadni kola.

Ahoj, tak jsem opět po roce zkoušel na horách Haldex a vůbec nic...přední kola se protáčí vzadu mrtvo...po návratu jsem se dostal na k heveru, nastartovali jsme auto, podrželi pravý přední kolo a zadní kola se začala točit...takže bych to shrnul, že na zemi to nefunguje ve vzduchu ano...poradím mi někdo prosím, co dál...na Vagu to už bylo asi dvakrát a žádná chyba....

Odkaz ke komentáři

aby byla ověřena 100% fce haldexu, je potřeba udělat jízdní test na zvedáku. Nepamatuju si ho úplně podrobně, ale nastartuješ, dáš 2ku a musí se točit všechny 4, pak zatáhneš ručku, zadky se musí zastavit. 2. krok je nastartováno, zatáhneš ručku, dáš 1ku a pomalu pustíš spojku, auto musí chcípnout. (nejsem si jistý s těma kvaltama, ale +-takto)

haldex se spíná při rozdílném otáčení předních a zadních kol u OI je sepnutí hodně patrné, zná to jen polohu 1 a 0, u OII se spíná pozvolna od 5-100% dle potřeby, od 4. gen. haldexu je sepnutí automatické při hrubším rozjezdu a má i EDS zadní nápravy

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

aby byla ověřena 100% fce haldexu, je potřeba udělat jízdní test na zvedáku. Nepamatuju si ho úplně podrobně, ale nastartuješ, dáš 2ku a musí se točit všechny 4, pak zatáhneš ručku, zadky se musí zastavit. 2. krok je nastartováno, zatáhneš ručku, dáš 1ku a pomalu pustíš spojku, auto musí chcípnout. (nejsem si jistý s těma kvaltama, ale +-takto)

haldex se spíná při rozdílném otáčení předních a zadních kol u OI je sepnutí hodně patrné, zná to jen polohu 1 a 0, u OII se spíná pozvolna od 5-100% dle potřeby, od 4. gen. haldexu je sepnutí automatické při hrubším rozjezdu a má i EDS zadní nápravy

Díky za info...takže když zkusím tenhle test a haldex nebude fungovat jak popisuješ, tak je haldex jednoznačně špatnej nebo se hledá závada ještě jinde? Jak už jsem psal výše, zkoušel jsem akorát na zvedáku přidržet pravé přední kolo a zadní se točily...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Mám 4x4 a sepne pokaždé když zahrábne předek.Na zpátečku funguje samozřejmě taky.

Když sepne 4x4 tak by měla byt hnací síla 70procent předek a 30 procent zadek není to nic moc,ale zase to je sto a jedno o proti náhonu jen na předek.Audi to ma dokonalejší ty mají 50 na 50 furt.

Jediný co mě vadí je nízký podnozek dostupnost není nic moc.Ale zase se mi ještě nestalo že bych někde zůstal vyset.Po vypnutí ESP to vyjede skoro cokoliv,když si to nesedne na spodek,pak stojí každý auto :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...