Přejít na obsah

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 hlasů

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Vidíš, to jsem si ani nevšiml, to tady mám i jako průběžnou evidenci 😄 Převážně silnice, na ni 700 km, na biku 300.

Od března 4kg dole, ještě bych chtěl 5 kg abych měl 90, protože v kopcích je těch 95 kg furt moc, ale na to moc žeru a piju pivo 😄

A taky jsem minulou středu zaznamenal svůj rychlostní rekord, kdy jsem právě z Horní Boudy, když jsem jel z okruhu od Jívové, to pustil na 85 km/h  - už docela fičák.

Odkaz ke komentáři

Jj, mas to tu zalohovany 🙂 Pekny porce...

Ja bych se mohl dostat na 500 km ted o vikendu, mozna chvili po, vsechno na biku. Uvidime. Ty choroby konce zimy me vzdycky zbrzdi.

Rekord pekny, to uz je opravdu hukot. Ja mam uz hodne fousatej rekord 83 km/h, to uz se ted bojim a ani to na soucasnym stroji neni asi realny. Tenkrat to bylo z Kleti dolu, ted uz bych si to netroufl. Vsude je lidi jak nasrano a k tomu zver. Mozna nekde mezi loukama na silnici 🙂 

Odkaz ke komentáři

Ten víkend jsem zvědav, předpověd je tak pade na pade se mi zdá. Snad ti to vyjde. Máme akci u tety, tak se chystám, že bych jel na kole abych aspoň trochu umazal ty dietní chyby co mě tam čekají - pivo, jídlo, dezerty 😄

Dnes jsme se bavili v kavárně, že už to je dost o hubu, stačí kamínek nebo poryv větru a jde o kejhák.

Ale mi to moc nepřijde, jsem ještě mladý hormon 😄

Odkaz ke komentáři

Tak jde vidět, že se tady jedou bomby. Ono mě to moc na té cestě nebaví a jak zahučím do lesa a jezdím kopce, tak jsem vyšťavený jak jitrnice. Jednou jsem si dal pouze cestu mimo les bez převýšení a úplně na pohodu. O týden později jsem dal lesní a polní cesty a bylo s regenerací na 60 hodin postaráno.

Hodně jsem nyní přičuchnul k in line bruslím a řeknu Vám, že to je velká paráda. Ty mám pouze na snížení regenerace, takže pěkná kombinace na horní partie.

Jardo, 14-16.6 jsem v Poděbradech.

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Ježdění v kopcích nahoru dolu je zátěž, kdy potřebuješ rychle doplňovat hlavně cukry a rychleji se tam člověk utaví, kdežto na těch cestách jedeš na střední zátěž a aerobní spalování. V režimu nahoru dolů jsem taky po pár km ko, akorát, že druhý den jsem ok 🙂

In-line brusle jsou fajn, taky se na ně i letos chystám, ať mám širší spektrum pohybu.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

To vypadá dobře a fajn skladně, za Polo by to bylo ideální, protože stejně, jak píšeš, vozím jen jedno kolo.

No a abych si tady uložil zase nájezd, tak po necelém měsíci jsem na stavu 1645 km, kdy dnes jsem dal i nejdelší jízdu a to 118 km, je to vůbec nejdelší jízda na kole, co jsem snad kdy jel.

Paradoxně jsem to ujel na biku 😄

Trasa byla Plumlov - Přerov - Lipník - Hranice - Olomouc. Za posledních 7 dní jsem najezdil, díky cyklo akci s fajn bandou, nějakých 450 km 😄

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj. 14 dni jsem byl marod, takže se budu pomalinku zotavovat. Dnes jsem byl na krátkou vyjížďku a cítil jsem se jak lemra. 

Jinak Časově máme s rodinou v celku nabyto. Manželka nastoupila do nového zaměstnání v Olomouci, takže máme vše perfektně časově rozházené. Sám se s tím budu časově prát a vyjíždět v rámci volného času. Spíše bych to viděl někde mezi 8-9 měsícem, kdy snad budu mít i něco málo naježděno.

Odkaz ke komentáři

@Radas sakra, to je škoda. Budu teda výhledově počítat s tím koncem prázdnin.

@krysarr je to dáno i tím, že se dalo jezdit už od února, ale 800 km za měsíc je můj dosavadní osobák. Teď budu trénovat kopce, a musím ještě shodit pár kg. Chystám se na Lysou a na Praděd, tak abych to vyjel, protože tam už to štípne 😄

Ty jo covid není to spíš z klimatizace, to je dvousečná věc.

Teď máš týden se dát dohromady, než bude zase top počasí 😉 

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Červenec je pryč a já si můžu připsat dalších necelých 850 km. Letos 2843 km, když budu makat jako dosud mohl bych se dostat na 4000 km.

V pondělí jsem jel Olomouc - Hukvaldy, přes Potštát cca 90 km, nejdelší trasa na silničce, stoupání na Kozlov bylo přísné, ale pak až do Hranic se jede fajně z kopečka.

Aktuálně jsem asi narazil na svůj výkonnostní strop, k další snížení váhy bych musel upravit jídelníček a na to jsem už moc líný. 😄

Kámoš cyklo mechanik mi dnes půjčil tretry na silnici, včetně nášlapu a lepší kola. Jel jsem Štenberk, kdy jsem si vyjel ten kopeček, co jezdili borci v rámci okruhu na Czech Tour, no bylo to kruté.

Ty profi boty jsou poznat, jsou mnohem pevnějsí než tretry které mám dosud, ale trochu mě sraly ty silniční nášlapy, které nejsou oboustranné.

Odkaz ke komentáři

Ty jsi dravec a kondička bude na velice dobré úrovni. S tím jídelníčkem pozor, ono Ti totiž nemusí po delší době chutnat uzené a tučné. A to by byl problém pokud by jsi jel přes Fulnek a Radas by zrovna udil 😁

Jinak já jedu na kolo po delší době zítra do Hranic.

Včera jsem dal Inline na nové cyklostezce, která je nyní udělaná v Hranicích, pecka a doporučuji.

Od TJ SK Hranice  na Lipník nad Bečvou a nebo v opačném směru na Valašské Meziříčí. 

Na MTB pojedu lesní cestu

Odkaz ke komentáři

Problém je, že mi právě chutná až moc, takže neříkej dvakrát, do Fulneku to nemám zas tak daleko 😄

Na bruslích jsem letos už taky byl, na Olešné, překvapivě to šlo dobře. Teď v srpnu se chystám na nich víc jezdit, ať mám ten pohyb pestřejší.

Přes Hranice jsem jel od Lipníka po cyklostezce někdy v červnu a vedle cesty, někde před vjezdem do Hranic ještě před jezem, tam stavěli druhou cestu, to je ono?

Na MTB jsem naposled jel s kámošem z Olomouce do Pohořan, fajn cesta na MTB, to mě taky baví.

Odkaz ke komentáři

Trochu jsem se nad tím podivoval, že budou dvě cesty vedle sebe, ale na brusle je nový asfalt určitě super. A to jezdíš bruslit tak daleko a nebo to máš spojené s cestou z práce?

Jezdím dost silničku, ale na najete km je to to tak 55:45 ve prospěch silnice.

Do konce sezóny se to ale ještě víc přikloní k té silnici, ta mě donutila víc makat a zhubnout.

Odkaz ke komentáři

Co si budeme vykládat. Také jsem se podivoval, proč dělají vedle příjezdové cesty k zahrádkám druhou novou cyklostezku. Určitě bylo ubráno mnoho vydatné půdy z pole kde je cyklostezka nyní postavena, a tím bude i méně brambor nebo co to tam vlastně pěstují. Hranice mají dobrou vizi v podporování těchto aktivit pro sportovce což i já podporuji.

Obě mé děti zde mají tréninky, takže nám pomalu začíná poprázdninová sezona. 

Odkaz ke komentáři

Zas oproti logistickým skladům u dálnice je to prd.

Včera jsem jel z Olomouce na Hukvaldy a protože se mi nechtělo zase jet přes Starý Jičín, vzal jsem to z Bělotína přes Jeseník nad Odrou do Bernatic nad Odrou, kde mě překvapila pěkná cyklostezka z Jeseníku do Hůrky a byl na ní dost provoz.

Včerejší jízdou jsem taky zaznamenal svůj osobní rekord, kdy mám najeto letos už přes 3000 km.

Taky jsem zaznamenal rekord počtu km najetých na jeden řetez, kdy na biku jsem měnil řetěz po dvou sezónách a 2850 km. 🙂

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak po víc jak týdenní pause, způsobenou nachlazením, jsem dnes dal krátkou vyjíždku, díky které jsem překonal letos najetých 4000 km. Snad ještě bude počasí, i když už je chladno a prostě není to ono a asi budu jezdit spíš na biku.

Každopádně letos rekordní sezóna, z plánu jsem akorát nezvládl Lysou na silničce a Praděd.

Odkaz ke komentáři

Moc pekny! Ja letos budu rad, kdyz stihnu 1000 km, tak malo uz jsem nejaky patek nemel. Ale pres leto nebyl cas, i kvuli vyklizeni domu po babicce, dovolena byla po par letech u more a ne na chalupe a ted, kdyz bylo hezky, tak zas nejakej covid ci co. Tak aspon v sobotu na cumendu jedna sranda akce 🙂

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

No, vim o cem mluvis 🙂 Ja jsem byl naposled 17.10., probehl nejaky covid nebo co to bylo, pak 2 opary a porad pokaslavam a necitim se idealne nebo chcije nebo jsem v praci. Klasika podzim, nemam to rad. Ale do slunovratu neni ani mesic, tak uz to beru pozitivne 🙂 No a vcera 20 km, zadny peklo, jen na pohodu, 10C. Vecer mi furt bylo vedro, vecer jsem nemohl usnout, jak mi mlatila pumpa a dneska jsem jak kdybych ujel 50 km. Nohy neboli, ale ta unava...

Ale je fakt, ze v tom rijnu jsem byl 2x asi po 20 km a od cervence jsem celkem najel jen asi 200 km, tak to je jak kdybych nejezdil vubec. Mel jsem plan podobny jako loni, tedy 1.650 km, ale jsem na 846km a budu mit malo jako snad naposled nekdy v roce 2017. Neco ukousla i dovolena, pac jsme byli letos na cestach a ne na chalupe 🙂

Furt koukam po novym stroji, ale nejak se nemuzu rozhodnout, jestli cast uspor vrazit do kola, kdyz mam dobry, ale holt uz zastaraly, slo to dost dopredu a mam takovy najezdy 🙂 

Odkaz ke komentáři

Právě řeším, jak udržet formu na nějaké přijatelné hranici. Začal jsem chodit s kámošem okruhy 6-10 km, začnu zase tradiční zimní výšlapy do hor - včera jsem šel s bráchou.  A budu zase trochu posilovat, ať nejsem úplný rosol.

Jinak unavený nejsem, spíš, že jsem neměl ten tah.

Naprd taky je, že na podzim mám méně pohybu, ale zase je dost akcí kde se jí a pije 😄

Bude to těžké, ale zvládnutelné.

Ty nájezdy máš malé no, tam není šance se dostat na nějakou komfortní úroveň aby to nebyl v podstatě pořád začátek. Zas máš závazek do příštího roku 😄

Na nový stroj se asi vykašli, ledaže by tě to nakoplo k většímu ježdění, jako třeba u mě ta silnice, jinak asi vyhozené prachy.

Odkaz ke komentáři
před 3 hodinami, Lancelot napsal:

Právě řeším, jak udržet formu na nějaké přijatelné hranici. Začal jsem chodit s kámošem okruhy 6-10 km, začnu zase tradiční zimní výšlapy do hor - včera jsem šel s bráchou.  A budu zase trochu posilovat, ať nejsem úplný rosol.

Ty nájezdy máš malé no, tam není šance se dostat na nějakou komfortní úroveň aby to nebyl v podstatě pořád začátek. Zas máš závazek do příštího roku 😄

Na nový stroj se asi vykašli, ledaže by tě to nakoplo k většímu ježdění, jako třeba u mě ta silnice, jinak asi vyhozené prachy.

Rouvy, atp. Ale to treba pro me neni, jak mi nefouka kolem usi, tak to nejde. Jako ze bych 2 hodiny slapal v obyvaku a cumel u toho na TV, to radsi nic

Prave, tech poslednich par mesicu je to porad dokola 🙂 

Jojo, bylo by to fajn, ale jestli me to nakopne vic, to nevim. Ale vybral bych neco takovyho. Mam uz nemoderni geometrii, 27,5", uz je to jinde. Jediny, na co si nikdy nezvyknu, je razeni 1x12. To je takova hovadina 🙂 

Odkaz ke komentáři
před 4 hodinami, cosby napsal:

Jsem na tom podobně,jen bohužel koleno mi nedovolí ujít víc než 3 kiláky 😞

A to máš odoperované?

Před hodinou, krysarr napsal:

Rouvy, atp. Ale to treba pro me neni, jak mi nefouka kolem usi, tak to nejde. Jako ze bych 2 hodiny slapal v obyvaku a cumel u toho na TV, to radsi nic

Prave, tech poslednich par mesicu je to porad dokola 🙂 

Jojo, bylo by to fajn, ale jestli me to nakopne vic, to nevim. Ale vybral bych neco takovyho. Mam uz nemoderni geometrii, 27,5", uz je to jinde. Jediny, na co si nikdy nezvyknu, je razeni 1x12. To je takova hovadina 🙂 

Mám veškerý pohyb spojený s pohybem po venku, a jako prostor pro přemýšlení a to u čumění do jakékoliv obrazovky nejde. Takže to pro mě není.

Zbývá chození, jak bude sníh tak běžky a hlavně se snažit nežrat, i když zrovna dnešní večeře byla dietní chybaj ak vyšitá 😄

Řazení 1x12 nechci, jsem naprosto spokojen s 3x10 co mám teď. Jeden z důvodu, proč se mi nechce měnit kolo.

Takže dokud se nerozpadne rám, budu jezdit na něm. Můj mechanik mi schová i kliky s trojtalířem do budoucna.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...