Jump to content

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 members have voted

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

Recommended Posts

• 2 weeks later...

S mou spotřebou řetězů jsem vzal jeden od číňana na zkoušku HG95. Ono vesměs i ten co kupuju na českých shopech je čína, akorát o 300,- dražší, pokud je ve slevě.

https://www.aliexpress.com/item/1005005245709360.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.74a41802sIWejB

Jinak jsem si pořídil nové brzdové páčky Shimano SLX BR-M7100 na místo původních BR-M7000

nové páčky mají lepší (kratší) chod, zesílené držení na řídítkách. Jsou pocitově tuhší, což mi vyhovuje.

Cena byla za nové páky super 600,- obě dvě.

Edited by Radas
  • 1 month later...

Ahoj,

Zatím velice omezeně neboť je chladno a jednou jsem to o víkendu odležel doma, takže opatrně. Zatím teda

image.png.ca2a9cac6d9a78bbc26be6ea6d828278.png

Dnes jsem laboroval a dal jsem si teleskopickou sedlovku níže. Necítil jsem se na kole nijak špatně, kolena nebolely zadek taky v pohodě záda taky v klidu, ale při posedu jsem měl patu na pedálu cca 1 cm daleko. Technika posedu byla tedy mimo ideální nastavení. Vím, že na původník kole jsem s tím bojoval, takže letos si dopřeju pořádně nastaven posed.

jinak jsem musel sedlovku konstrukčně předělat. nešla více zasunout do rámu neboť byla na doraz a kupovat novou kratší teleskopku se cenově nevyplatí a řezat rám na sedlovce kde by to sice šlo, tak ani náhodou.

Pokud by to někoho zajímalo jak se to předělává, tak to sem klidně hodím.

Huu, máš náskok. Musím zabrat, snad zítra se mi podaří aspoň krátká vyjížďka.

Jinak jsem onehda jel pracovně z Oder směr Jakubčovice a dál na Horní Benešov, a docela bych si to tam chtěl projet. Neuděláme letos tu trasu Oderské mlýnice, případně nějakou vyjížďku v okolí?

Určitě jsem pro. Krásná vyjížďka je přes Odry na Dvořisko kolem větrných elektráren a vysílač na Veselí. Jezdím tudy každoročně a příroda nádhera, je to pro mě kochání krajinou.

Edited by Radas

Ja mam zatim cca 300 km s vypetim sil 🙂 Chtel jsem vic, ale v unoru bylo desivy pocasi a v breznu jsem si dal covida a i kdyz prubeh na pohodu, tak nebyla sila ani chut, skoro mesic jsem na tom nesedel. Leden 68km, unor 57km, brezen 53km a duben zatim 122 km.

Jinak zmeny na kole na tuhle sezonu vubec zadny, nechal jsem i retez a kazetu, snad to jeste vydrzi. Zvazuju, ze poridim misto pedalu Shimano XTR PD-M980 z roku 2011 novejsi s kleci, pro lepsi oporu. Vcera jsem zkousel kamosovo XT s kleci a ono to ma neco do sebe

Nevím jestli by byla klec potřeba pokud máš kvalitní pevné tretry s dobrou pozicí záběru na pedálu, ale možná se pletu.

Moje SPD jsou vychrchlané jak svina, ale stále drží. letos možná zainvestuju do nových nášlapů.

Covece to snad mam, ale ta opora tam nejak byla znat, hlavne v terenu a pri vyskoceni do blata a pak naskakovani ja sem tam sjedu. S tou kleci Te to krasne hodi primo do zamku

Ty moje taky drzi, po tech letech, mam jen od zacvakavani ty plosky uz vylesteny jak zrcadlo 🙂

S tímto nějak nemám problém, ale budu muset koupit nějaké nové boty. Staré trekové Scotty se rozpadají, a nevím jestli mi je někdo opraví 😕 Chtěl bych zase nějaké trekové, ve kterých se dá chodit po lese, ty Shimana jsou spíš na silničku. A silničku si letos zase půjčím 😄 dnes jsem měl na chvíli v ruce jednu 6kg a je to mazec, stejně jako cenovka.

Jinak Jardo jedeš bomby, v tebou uváděných měsicích jsem si na kolo ani nevzpomněl 😄

Scotty jsem si taky chtel poridit 2 roky zpatky, ale mam plochy nohy a nizkej nart, tak v nich plandam, tak mam nakonec Sidi. Jsou super, ale odvetrani stoji za vyliz)(, zase pouceni pro priste 🙂 Ale jsou pevny. Vyssi modely maji pry odvetrani lepsi.

Silnicky jsou masakr, to je jak kdyz clovek sedne do sportaku 🙂

Diky, ja si vzpomnel, kdyz bylo hezky, ale neni to v ty zime ono. A doma fakt neee, ze bych poridil neco na slapani doma.

https://handsonbike.blogspot.com/2022/11/xtr-and-deore-xt-trail-pedals-m9020-vs.html

Vzal jsem je jen kvůli pěkné ceny a zvědavosti, jinak jsem byl rozhodnut pro klasické SPD bez klece. Takže jestli mi to nebude vyhovovat tak prostě koupím klasické SPD bez klece.

Edited by Radas

Tak jsem je dnes otestoval. No, jsou určitě lepší než ty moje předešlé vychrchlane, jinak co se týče zacvaknutím do pedálů, tak zde vidím posun díky kleci. Pedál se lépe hledá, ale když se zadari tak se dostaneš i mimo pedál. Jinak je to určitě lepší než klasika a můžu doporučit. Dobře se bude jezdit v papučách [emoji1787]d195f38bbd6a248999d4eb6270501204.jpgd21954f7b60446d96d28492a3e0cc528.jpg

Super, diky. Mne jde nejvic o tu vetsi stycnou plochu. Na tretrach to na to udelany mam, ale se soucasnym XTR mam stycnou plochu po stranach cca 8x4 mm, to je jak kdyby nebyla 🙂 Na druhou stranu tem pedalum po tech letech vubec nic neni

A nemuzu se rozhodnout, ktery pripadne vzit