Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

projekt vypada celkem dobre... :D jen jestli muzu pripominku? resili jste kde parkovat treba kocar? pac to zadveri se mi zda takovy maly.. a dalsi dobra vec, je mit vstup z garaze do domu.. nejlepe predsunout garaz a udelat jako by pruchod do toho zadveri.. jestli vis jak to myslim? (puvodne jsem projektant) a skrz Tvoji otazku drive.. no uz chybel jen podpis na hypo uveru a bagr uz cekal na rypnuti do zeme kuli zakladove desce ;) (dostala strach z takovyho zavazku, tak to skocilo..) Ale je to minulost.. zijem soucasnosti a koukame do budoucnosti, ne??!! ;)

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, ze taky prave resime projekt, tak bych mel jednu poznamku ke schodisti - jakykoli vetsi kus nabytku (pokud to nebude Ikea styl) bude treba do druheho patra dostat asi oknem. Na druhe strane, pokud nemas v umyslu pouzit nejake sedacky, valendy, skrine apod., ktere se prodavaji v celku, te to nemusi az tak trapit.

Odkaz ke komentáři

Kočár jsme nějak detailně neřešili, počítám s tím, že není tak velký, aby se nedal někam schovat. Řeší to i lidi, co bydlí normálně v paneláku a tam je místa mnohem méně. Ale asi ho postavíme do chodby do levého rohu nebo ho zaparkujeme v komoře. Zádveří bude sloužit hlavně k vyzouvání a jako přechod do čistých a vyhřátých místností.

Ten vstup do garáže jsme řešili, protože mi to řeklo hodně lidí, ale nakonec samostatný vchod nebude. Má to své výhody i nevýhody. Nářadí máš hned po ruce, jdeš suchou nohou s nákupem rovnou z garáže, ale zase si nosíš bordel domů z dalšího místa, tak je více uklízení. A navíc to bylo kvůli tomu schodišti hůře proveditelné, schody by musely být prudší. Rozhodli jsme se tedy, že to není takový velký problém a průchod tedy nebude.

No asi to tak mělo být, že jste se rozešli zavčasu, s úvěrem na krku by se rozcházelo hůře. A máš pravdu, co bylo, to bylo.

Jo, schodiště je úzké, ale nepočítáme s taháním starožitného masivního nábytku, to není náš oblíbený styl. Všechen nábytek máme z Ikei, takže ho pohodlně přivezeme rozložený a složíme ho až doma. Raději jsme zmenšili schodiště a přidali tak ostatním místnostem, kde budeme přece jen déle a častěji. V nejhorším případě bychom si museli poradit skrze ty okna, vzadu jsou francouzská, takže by to mělo jít lépe. :D

Odkaz ke komentáři

bych si dovolil taky neco pokud muzu, je to ciste prakticka zkusenost ziskana loni, pritelkyne si odrovnala na lyzich koleno, nesmela 6 tydnu vubec doslapnout a dalsich tusim 8 - 12 nez odlozila berle, schodiste mame aktualne uzke a ne uplne tocite ale v pulce podesta neni. Zachranilo nas to ze po cele delce celeho schodiste na obou stranach byly madla tak po nich mohla vyhopsat nahoru, kdyby ale dole byla vana potazmo sprchovej kout do ktere bych ji dal plastovou stolicku mela by tech par tydnu jednodussi zivot a ja taky.

Odkaz ke komentáři

O sprcháči dole jsme uvažovali, místo by se tam našlo, ale nenapadl nás tento důvod, že bychom prostě měli problém dostat se nahoru..

Ještě mi zase vrtá hlavou ten průchod do garáže. Už jsem to zavrhl, ale Kalic měl dobrý nápad. Pořád jsem ten průchod chtěl dát jakoby do komory a nevšiml jsem si, že by šlo zkrátit dole schody a nahoře místo na prodloužení je. Zkusil jsem to narychlo poupravit, jestli jsi to tak myslel.

post-507-1276606077_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ta 2.koupelna se jiste v prizemi vyplati, nejen jako zaloha, ale i pro navstevy, aby Vam nemuseli vstupovat do privatni zony nahore, a take napr. pro myti nejakeho spinaveho domaciho "zviratka".

S tim uklidem bordelu "zaneseneho z garaze" bych to nejak zvlast neresil, idealni na takovy pravidelny uklid je robot, ktery me takto denne automaticky v nepritomnosti sam uklizi. Zena bude mit radost (jinak urcite centralni vysavac).

Urcite nezapomen v elektroinstalaci na dukladny UTP rozvod pro domaci LAN, zcelaj iste se to do budoucnosti vyplati, spousta lidi to dnes podcenuje, spoleha na (dnes jiz dost zaruseny) bezdrat, a pote pozdeji narika nad dodatecnym tahanim dratu. Je to mj. dobra priprava na domaci multimedia (audio, video, domaci LAN) a nap. domaci automatizaci.

Take bych si od elektroprojektanta nechal udelat nejakou alternativu pro moznost ci pripravu na elektroinstalaci pro pozdejsi zastavbu fotovoltaiky, tim nemyslim zprofanovany odprodej energie nejakemu el.operatorovi, ale pro vlastni spotrebu, tzn. autonomni domaci solar power grid. Tyto technologie jdou extremne rychle dopredu, a staci byt na to instalacemi pripraven, kdyz uz to rovnou neporidit. Dnes jsou k dispozici male kompaktni systemy (vc. zalohovani elektriky) pro denni pokryti spotreby celeho domu (!)...

Odkaz ke komentáři

Druhá sprcha je pořád ve stádiu zvažování její nutnosti. Ještě uvidíme. Domácí zvířátko máme jedno, tím je kočka, a o psu neuvažujeme a jiné zvíře, které by bylo potřeba zabahněné vykoupat, asi mít nebudeme. No a z robota, který doma sám uklízí by možná žena radost měla, ale co na to ta naše kočka, ta by dostala strachy infarkt. :D

UTP kabely taky chci všude, vím, že wifi vše neřeší a kabel je přece jen kabel.

Tu solární elektřinu ještě nechám na budoucnost, určitě nebude problém to tam doprojektovat.

Díky všem za inspirativní nápady!

Odkaz ke komentáři
Voda a odpady jsou už v projektu. Elektřina je tak nějak zhruba vymyšlená. Teplá voda k myčce a pračce je přece nesmysl, oboje si vodu zahřívá podle potřeby a napojit lze jen studenou. 

no popřemýšlej, solárem budeš ohřívat teplou vodu zadarmo, proč tedy za prachy ohřívat elektrikou studenou vodu v pračce nebo myčce, když ohřátá sluníčkem je zadarmo  :D , já tak šetřím

Díky. Momentálně čekáme na stavební povolení. To má trvat maximálně 2 měsíce a žádost jsme dali 26.5., takže snad kopneme koncem července. Pokud půjde vše podle plánu, tak na tyto vánoce se stěhujeme. Z venku dům doděláme na jaře.

no to mi přijde tak nějak nahonem, pokud tě netlačí současné bydlení, udělal bych letos hrubou stavbu a střechu (bez střešních oken), včetně příček, nechal to být, přes zimu maximálně instalace a následně od jara omítky, nechat pořádně vyschnout a teprve po vyschnutí se pustit do střešních oken (hrozně trpí při vysychání omítek, sráží se na nich voda) a podkroví, bydlel bych tedy až napřesrok na Vánoce, taky by byl čas na dokončovací práce okolo domu, minimálně přístupové cesty, aby jsi nechodil bahnem, i zahrada a podklad pod chodníky a vjezd si musí sednout

Odkaz ke komentáři

Myslím, že není problém ohřát těch 15 litrů vody v myčce na 50°C, v pračce pak jen na 30°C-40°C, na více se nepere. Navíc jak bych reguloval maximální teplotu vody, která má do myčky nebo pračky téct? Vždyť bych nemohl umývat nebo prát na méně stupňů, než se mi ta voda v soláru ohřeje. To se mi zdá fakt jako blbost, proč by se tak nedělaly všechny pračky, že by se do nich pouštěla rovnou teplá voda. Protože je potřeba pouštět do nich studenou.

Skoro každý mi to nevěří a říká, že by to bylo narychlo, ale ten kamarád mě přesvědčil, že je to v pohodě. Používá nové materiály, které nepotřebují vodu (nebo tolik vody), takže pak není potřeba tak dlouhého schnutí. Čas mě moc netlačí, jen se spíše na ten dům těšíme a taky si říkám, proč bydlet v bytě a platit za něj, když už můžu bydlet v domě. Pokud se to z nějakých důvodů nestihne do těch vánoc, tak se nic neděje. A aby nebylo bahno před domem na příjezdovkách, tak tam dáme štěrk. Na jaře pak doděláme další úpravy pozemku a cestiček a tak všeho. Já dělám rád věci bez zdržování.

Průchod ještě prokonzultuju s projektantem a stavitelem, mi se ten nápad líbí (i ženě), tak uvidím, co oni na to.

Už mi manželka psala: "ty jo, jak se to tvoje forum jmenuje - "radíme Liborovi v projektu"? :D " Ale já zatím nové téma zakládat nebudu. ;)

Odkaz ke komentáři

Díky za info, ale není to můj případ, já peníze nemám naspořené, já si beru úvěr. Něco jsem měl našetřené, ale pozemek stál dost, ten jsem kupoval hotově. Zbytek je bezpečnostní rezerva a další peníze budu mít po prodeji bytu, takže teď prakticky celý dům beru na úvěr, jako ručení půjde pozemek. Bude to zabíračka, ale nějak to zvládneme, a po prodeji bytu to už bude v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Myslím, že není problém ohřát těch 15 litrů vody v myčce na 50°C, v pračce pak jen na 30°C-40°C, na více se nepere. Navíc jak bych reguloval maximální teplotu vody, která má do myčky nebo pračky téct? Vždyť bych nemohl umývat nebo prát na méně stupňů, než se mi ta voda v soláru ohřeje. To se mi zdá fakt jako blbost, proč by se tak nedělaly všechny pračky, že by se do nich pouštěla rovnou teplá voda. Protože je potřeba pouštět do nich studenou.

Ak ide len o ochladenie teplej vody na požadovanú teplotu je najmenej,stačí priviesť aj studenú vodu a pripojiť zmiešavač s termostatom,ktorý ju upraví na požadovanú teplotu :angry:

Odkaz ke komentáři

Koukni se na http://forum.tzb-info.cz/t.py?t=11&i=1 myslím že je tam spousta inspirace. Co se týká solárního ohřevu tak většinou se realizuje jako bivalentní ( tzn. v případě že nesvítí slunko dohřeje jiný zdroj ), nás stál solár cca 100 litrů a 55 dostaneš zpět. Od března vytapíme dům a ještě ohřívámé vodu tepelným čerpadlem. Co se týká elektro tak kabelů není nikdy dost :angry: , zabezpečovačka v kombinaci s požárními čidly v kuchyni, kotelně, garáži s přenosem GSM a nepodcenit MaR.

Odkaz ke komentáři

Aj my máme 4tý rok solárny ohrev vody. Jedným z dôvodov je že otec sa tým vo firme zaoberá, takže to bola myslím ich prvá realizácia. Sme s tým veľmi spokojní, od jari cez leto a prakticky keď svieti slnko netreba vodu ohrievať plynom resp. kotlom. Ak je cez leto celý deň slnko a horúčava tak vodu to nahreje myslím aj na 80-70°C ale sú tam poistné ventily :palec: Potom sa to zmieša na priaznivú teplotu so studenou pri púšťaní cez kohútik, tak sa netreba obávať. Základom sú kvalitné kolektory.

ad Blondaxx: tak to bivalentné záleží ako máš naprogramovaný ovládač resp. program. Bola by blbosť ostať iba na solárnom systéme a čo keď nesvieti slnko. Dá sa to nastaviť všeliako aj časovo a podobne

Ďalšia vec je vypočítať si aký veľký zásobník vám je treba.

Odkaz ke komentáři
Ak ide len o ochladenie teplej vody na požadovanú teplotu je najmenej,stačí priviesť aj studenú vodu a pripojiť zmiešavač s termostatom,ktorý ju upraví na požadovanú teplotu :palec:

přesně tak  :palec: ,

jasně, že to pračka i myčka ohřeje bez problému, ale divil by jsi se, kolik vody je na praní potřeba, když jsou děti, myslel jsem to tak, že i kdyby jsi to nedělal, tak položení plastové trubky navíc je záležitost stokorun

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Díky, mě se ta světla nejdříve bez nasazení na auto líbila, pak jsem je nasadil, hodinu se mi líbila, pak se mi zdálo, že tam ta bílá chybí. Nechal jsem tomu týden dva a už se mi to moc líbí. Je jiná než ostatní a té černé to sedí.

TSI jsem si vymyslel sám. Mám to ještě níže než to má tá čínská. Myslím, že odstraněním těch horních nápisů a přesunem TSI dolů se auto trochu opticky snížilo.

Dívám se na ty čínské led světa a nelíbí se mi. Přijdou mi takové moc "hračkové". Díval jsem se, že už je nabízí nebo budou nabízet na superskoda.com, tak je asi někdy uvidím i v reálu, tak třeba budou hezčí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...