Přejít na obsah

Koupě octavia 1

ciimaa

Doporučené příspěvky

Dobrý den chci se stát novím octavia fandou od čtvrtého měsíce :palec: pujdu koupit octavku

a chci se zeptat jaký motor bych měl koupit jestli 1.6 74kw ,nebo nějakou 1.8 nebo 1.8T to bych chtěl !!!( ale nejvíce bych chtěl RSko :palec: chci jen benzínáka :palec:

tak bych chtěl radu od skušených kerý motor je ten nejlepší držák :) a neni sním moc problém

Děkuji za radu

Odkaz ke komentáři

Udelej to co bys chtel nejradsi :P 1.6 se nemusis nak starat jenom jezdit 1.8 t je nej benzin a skoro se stejnou spotrebou jako 1.6 dokud nepojedes sportovneji a 1.8 t ti veme i 14 litru a je s tim vice zabavy.

Takze RS,ponevac i kdyz si koupis 1.6 stejne budes chtit naraznik rs,kridlo rs ,sedacky rs a budes hledat vlakno jak zvisit vykon na 1.6 ;)

Odkaz ke komentáři

No každej chválí svoje já mam Octávku combi r.v.99 16-74 kw a jsem spokojenej jak se sílou motoru tak i se spotřebou,celkový průměr mam 7,2 litru pokud jedu dálku a nebláznim tak se vejdu po dálnici do šesti litrů.Zjistil sem že pokud jedu kolem 130 tak mam 6,5 až 7 litrů a pokud jedu nad 140km tak mam kolem tech šesti ve městě mi to ukazuje 8-8,5 litru ale to ukazuje počítač skutečnost může být jiná.V servisu se jim ta spotřeba nezdála,projeli odzkoušeli a říkali že všechno je ok,no ale motor má cca 7000 km po kompletní generálce.Hodně lidí mi říkalo že tyhle typy mají poruchovou převodovku a zase že 75 kw hodně žere,že se nevejdu pod 10 litrů a 18 20v že jsou poruchový.Brácha měl přečipovanou 18 20v a spokojenost no je fakt že to baštilo malinko víc ale to svezení a odpich.Jak říkám jsem spokojenej ale pořizovat jinou Octávku tak bych volil naftu.Hlavně pokud něco pořídíš hlídej olej!Z mé zkušenosti alspon jednou týdně zkontrolovat,někdy musím dolít jindy ne asi jakou má motor zrovna náladu :P

Odkaz ke komentáři

Děkuji za radu

co se týče spotřeby tak až tak moc neřešim, jezdim už 3 roky astrou rv.93 :lool: co sem zdědil po tátovi a byla to 1.6 55kw jezdí sice slušně a želre min 8litrů a když sem na to dupal a hlavně po městě i mimo tak to žralo jak tan ale co se tyče motoru tak je super ale okolní věci se začínají s...... a už se do toho neviplácí cpát peníze a teďkon 4 měsíc končí technická tal letí na vrakáč a ja si koupit Octávečku :D

octavku si koupím 1.8T ale pokusím se sehnat RSko zdali jak napsal Piar stejne budes chtit naraznik rs,kridlo rs ,sedacky rs a budes hledat vlakno jak zvisit vykon na 1.6

tak se pokusim sehnat

jen mě zajímalo co se tyče motoru zdali sem taky slyšel že motor 1.8 20v neni moc dobrej takže tomu se vyhnu ale každý auto je jený kus a buď budu mít štěstí nebo smůlu ;)

ale mám známýho co vlastní bazar a vozdí auta a rozumí tomu tak budu kupovat buď sním nebo přes nej ať mám takovej větší klid na srdci :D

pak se určitě zde na foru pochlubím :(

Odkaz ke komentáři

tak co treba 1,8T predface?? Ty by se už dali sehnat pod 100tis! Nebo face 2,0! Jedine benzynove varianty octy co pripadaji v uvahu ;) ! Jsou v nemecku za vybornu cenu (od 2500-3500 euro vetšinou v solidnim ambiente nebo zakladnim elegance vybaveni) tak tam skoč pro jednu :D

Odkaz ke komentáři

http://www.riz.cz/osxk1

já vím že ty RSka sou od 100 vejš

proto asi bude jenom 1.8T a na německo sem koukal a nechám si dovést od z námého kerý vozí auta a má bazar

třeba za ty 2 měsíce by se sehnalo RSko ale tomu moc nevěřím tak bude aspon ta 1.8T :) a nebo bych musel být potom další dva měsíce bez auta :smich: a přišetřit tech 50tis ale bez auta takovou dobu :lol: to nejde :D

üvidim co se vyklube za 2 měsíce teď se zatím rozkoukávám ;)

Odkaz ke komentáři

ja si nechám dovest octavku z německa mám znamýho co celý život tahá auta a ma bazar :P

ted se zatim jenom koukám kupovat se bude koncem 3 a zacatkem 4 mesice B)

samozrejmě kdyby byla nějaká dobrá nabítka dřív tak jí beru všema deseti hnedka

Odkaz ke komentáři

Namíchám se vám do diskuze. Jelikož jsem před pár dny taky koupil Octu, tak jsem si martyriem při výběru prošel taky a za sebe tvrdí SRN nemá cenu pokud tam člověk nemá kontakty. Zkoušel nějaké mobile, aoutscout atd. nemá smysl ty auta jsou tam dražší jak u nás. Pár aut jsem prolezl a nemyslím si, že sehnat slušnou 1.8T do 100 je nemožný (RS asi horko těžko) a určitě se do 100 dá sehnat 2.0, která dle mého jede taky slušně (jasně není to turbo). Kamarád teď kupoval face 2.0 Elegance se serviskou RS paket kolem 90 a prej velká spokojenost. Nechal si to projet i v servisu Škoda a taky mu řekli, že dobrý. Takže asi se dá. Rozhodně bych nejdříve hledal na bazos, annonce atd.

Tak hodně štěstí

Odkaz ke komentáři

Ja ti do toho nechci moc kecat, ale bude sakra rozdil mezi Octavii s 200.000 km od nas a z Nemecka. :) A to uz vubec nemluvim o vybave, kterou maji oni vetsinou lepsi. Jen po letosni zime bude pulka aut zhuntovanych. Jinak cena se da krasne dojednat, nam pri koupi prodejce okamzite srazil cenu a to jsme si o to ani nerekli.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

v DE jsou lepší výbavy, lepší stav aut(hlavně novější, starší od turků jsou stejné jak u nás)

cena je lepší čím dál jedeš od hranic! a co se týká ceny-pokud beru od nějakého prodejce často a znám se s ním tak jasně že mám lepší auta za lepší enu...to je všude

teď se tahá ze švajcu a od talošů

Odkaz ke komentáři

normy plati stejne :D to možna platilo pro auta z 70-ih let ale dneska ma škodovka stejnou garanci proti prorezaveni jako ma česko, anglie, nemecko!

spiš co se tyče zrezaveni ta auta z italie budou v moc lepšim stavu než vetšina z čeh :(

ono všeobecne platy že italove moc ty auta ne mazly ale po tom co jsem vydel v Česku, jake tam jsou silnice a jak Češi s tema autama jezdi tak Italie je o moc lepši

ja mam octu z italie, a jen mužu tuknout že pracuje na svuj vek a ty km velice dobre, koupil ji nestočenou, udajne nebouranou ale nejaky ten tukanec ze zadu mnela, byla pravidelne udržovana ve škoda servisu a ma servisku radne vyplnenou.

a podivej se na auta z autoimport Brno, tam jsou všehna auta z italie, a v jakem jsou stavu :lol:

Odkaz ke komentáři
Namíchám se vám do diskuze. Jelikož jsem před pár dny taky koupil Octu, tak jsem si martyriem při výběru prošel taky a za sebe tvrdí SRN nemá cenu pokud tam člověk nemá kontakty. Zkoušel nějaké mobile, aoutscout atd. nemá smysl ty auta jsou tam dražší jak u nás. Pár aut jsem prolezl a nemyslím si, že sehnat slušnou 1.8T do 100 je nemožný (RS asi horko těžko) a určitě se do 100 dá sehnat 2.0, která dle mého jede taky slušně (jasně není to turbo). Kamarád teď kupoval face 2.0 Elegance se serviskou RS paket kolem 90 a prej velká spokojenost. Nechal si to projet i v servisu Škoda a taky mu řekli, že dobrý. Takže asi se dá. Rozhodně bych nejdříve hledal na bazos, annonce atd.

Tak hodně štěstí

to je sice pravda, ale já si raděj připlatil v Německu, než koupil u nás nějakej vrak - byť za levnější peníz :D

Odkaz ke komentáři

O tom se nepřu. Auta z DE jsou asi zachovalejší přeci jen rozdíl jejich dálnice a naší je značný (a to nemluvím o normálních silnicích) ale prostě si myslím, že pro člověka co tam nemá kontakt a má rozpočet do 100 tis. je v CZ také z čeho vybírat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...