Jump to content

KIA Cee'D

Recommended Posts

Ja myslim, ze presne jak pise Jarda, slapat by si po nich mohl, pokud by treba chcipnul motor prevodovka apod a oni nemeli dily, ale takhle kdyz si mel nehodu asi nemas narok :D

Kazdopadne je to smutny, jeste ze na cee'dy maj vsecko ;)

rikam, ze zalezi na servisnich podminkach a na tom jaky jsou garance dilu, do kdy je musej dodat atd.

nemůžeš nic, jednoduchá situace, oni dopředu vědí, že díly nebudou (ze začátku ani neznali jejich cenu), prostě čekali problémy tohoto typu, tak se k ničemu nezavázali, není to záruční oprava, je to oprava na tvé přání, tedy smluvní vztah podle dohody, termín opravy nebyl stanoven, není se od čeho odpíchnout, když by jsi chtěl termín napsat do papíru, tak by ti to zase do opravy nevzali hned, ale až po dodání dílů a navíc by tam byla napsaná klauzule, že se termín může lišit vzhledem k skrytým rozbitým dílům, které by se musely dodatečně doobjednávat, prostě smůla, koupil  jste si auto z asie na které nejsou díly  :)

nemůžeš nic, jednoduchá situace, oni dopředu vědí, že díly nebudou (ze začátku ani neznali jejich cenu), prostě čekali problémy tohoto typu, tak se k ničemu nezavázali, není to záruční oprava, je to oprava na tvé přání, tedy smluvní vztah podle dohody, termín opravy nebyl stanoven, není se od čeho odpíchnout, když by jsi chtěl termín napsat do papíru, tak by ti to zase do opravy nevzali hned, ale až po dodání dílů a navíc by tam byla napsaná klauzule, že se termín může lišit vzhledem k skrytým rozbitým dílům, které by se musely dodatečně doobjednávat, prostě smůla, koupil  jste si auto z asie na které nejsou díly  :blink:

hrozny, tohle bych nechtel zazit. Japonec az nakonec a koreec taky :smich:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Hele u me je to slozity, mam sluzebni auto a planuju stavet, takze z duvodu $$$ bych TI musel rict, ze ne. Na druhou stranu, nemuset resit bydleni, tak tady k nam do hor je ctyrkolka proste uzasna vec, neresis zda kdyz zastavis v kopci, zda se rozjedes, to same na krizovatkach atp., takze bych do nej klidne sel. Navic zaruka apod je proste luxus. To auto se mi hodne libi, doporucuju si to pujcit, idealne ted kdyz je vsude hromada snehu.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Tak ve stredu du na prohlidku na 20tis tak si rekneme veskere zavady co se dosud vyskytly :

- nefcni cidlo venkovni teploty a kdyz nahodou jde, tak ukazuje -40°C .. zimu tu sice mame, ale tolik nastesti neee

A to je co se zavad tyce vse. Jinak spotreba se ustalila na 8,3 :palec: coz je oproti 1,6 CRDi dieslum co tu mame o 1,7l /100km vice. Jezdim ale pomalu, 90% toho je nalitano na "dalnici" Jbc-Pha rychlosti tak 140-150kmh.

Tak to mam zasebou :

Prohlidka 20000km 4818,- Kč - v zaruce opraveno cidlo venkovni teploty, prumerna spotreba 8,3l/100km

Tak probehla prohlidka na 40000km 7000,- vcetne DPH v cene pujceni Sportage na 24hod :) Menily se filtry - vzduchovy, palivovy, olejovy, kabinovy+ olej a zapalovaci svicky. Zavady zadne. Prumerna spotreba v techto 20tis km byla 8,1 l/100km Naturalu 95.

srry za OT dneska jsem mluvil s kamaradem objednali Sportage tu silnejsi CRDI ( 2 litr ?? )nekdy v zari prej ze bude v lednu, ted jim rekli ze v cervnu !!!! Ze prej jim vubec nechodi ty motory co maji objednanej, lidi odstupujou od smluv ze prej sama 1.7 nebo co tak na konec berou nejakou predvadecku ze salonu bude v Breznu s 4000 km

že by konečně někdo další, koho baví do auta skutečně nastupovat a ne ulehat :angry:

:facka: Tak coz o to, me by se toho libilo povicero :smich:

srry za OT dneska jsem mluvil s kamaradem objednali Sportage tu silnejsi CRDI ( 2 litr ?? )nekdy v zari prej ze bude v lednu, ted jim rekli ze v cervnu !!!! Ze prej jim vubec nechodi ty motory co maji objednanej, lidi odstupujou od smluv ze prej sama 1.7 nebo co tak na konec berou nejakou predvadecku ze salonu bude v Breznu s 4000 km

No muj kamarad ma resp mel uplne stejny problem s tiguanem, nejdriv cekacka 6 mesicu, pak, ze dalsi 3 pak jeste jendou 3 a kdyz to pak nebylo tak to zrusil ... nechapu ty vyrobce !

Jardo mas faktury za pravidelne servisni prohlidky ? By me zajimalo jak je to u jinych znacek s cenou. Pripadne i Vy dalsi co jezdite do znackoveho servisu s novym auti :smich:

tak já mám zatím první prohlídku, tedy po 20.000km Ford

faktura je na 2.506,- Kč, bez oleje, vyměněny filtry vzduchu, prachový filtr desinfekce klimy a práce při úkonech spojených s prohlídkou 20.000km/1rok,

olej jsem měnil mimo ně, výměna 290,., vlastní origo olej Ford, 1.094,-

takže suma za první prohlídku je 3.890,-

další roční bude v červnu 2011