Jump to content

KIA Cee'D

Recommended Posts

tak ja mam treba Roomstra objednaneho od zari a nejdriv mel byt v prosinci, pak v lednu, posledni info je, ze by mel byt v unoru tak tezko rict, ale cekat pul roku na obycejnou skodovku je teda sila.

Jinak komplet rozvody, olej, filtry a nejaky zarovky v origo servise 18000,-

@Krysarr: ... když vše dobře dopadne, tak za dva roky budu měnit své dosavadní autíčko za nové. Sportage se mi taky moc libí, už jsem si ji i samozřejmě vyzkoušel a ... veliká spokojenost :( Jediné co mne na ni odrazuje je velikost kufru :lol: ... proti mému nynějšímu Cee´dovi SW je prostě na mé potřeby malý.

Jinak mohu potvrdit, že se na Sportage, pokud se zadává do výroby, čeká v současné době minimálně 8 měsíců :D

@Krysarr: ... když vše dobře dopadne, tak za dva roky budu měnit své dosavadní autíčko za nové. Sportage se mi taky moc libí, už jsem si ji i samozřejmě vyzkoušel a ... veliká spokojenost :lol: Jediné co mne na ni odrazuje je velikost kufru :D ... proti mému nynějšímu Cee´dovi SW je prostě na mé potřeby malý.

Njn, my Cesi potrebujeme velky kufry, ja se nevejdu ani do octavky, kdyz vemu svoji zatim malou rodinu, chci si vzit kolo a veskerou astrovybavu, co mam (toho moc neni, ale trubka dalekohledu je precejen velka), tak jsme naslapany az po strechu :P Takze takovej Superb II, ze ano... :D

@jar-da: ... jsem na něj zvědavý, jestli se bude líbit a bude za dobrý peníz, tak na rovinu říkám, že na 90% jdu do něho :D První fotky zamaskovaného Cee´du II. jsou k vidění třeb azde http://www.gmotors.co.uk/news/spy-shots-al...ing-in-germany/

@krysarr: ... no Supa II Combi bych zrovna nechtěl, jednak je zbytečně dlouhý a zbytečně drahý. Pro mé potřeby je ideální auto ve velikosti Cee´d SW/Octavia Combi II a pod. Těch 537 litrů je tak akorát. Bohužel Sportage má jen něco kolem 467 litrů :huh: Ale třeba za dva roky se změní i mé nároky na velikost zavazadlového prostoru :D

• 2 months later...
  • 8 months later...

Prohlidka 20000km 4818,- Kč - v zaruce opraveno cidlo venkovni teploty, prumerna spotreba 8,3l/100km

Tak probehla prohlidka na 40000km 7000,- vcetne DPH v cene pujceni Sportage na 24hod Menily se filtry - vzduchovy, palivovy, olejovy, kabinovy+ olej a zapalovaci svicky. Zavady zadne. Prumerna spotreba v techto 20tis km byla 8,1 l/100km Naturalu 95.

Prohlidka v 60000km 5541,- vcetne DPH. Klasika + v tom je, ze sem si vymyslel vymenit sterace za 1008,-. takze jinak by to bylo za ctyri a pul ;) Prumerna spotreba za techto 20tis km byla 7,6l/100km.

7500,- i s primou podporou mistniho Kia salonu.. Hold 350 000,- stoji diagnostika... Zajimave bylo, jak probehlo pri garancce preflashovani jednotky novejsi verzi a lidem se zvedla spotreba. Bylo recene,ze ochrana turba. Kdyz se podivate na graf serie, tak vidite jak se nabeh kroutaku zavlni, borci v tovarne upravily dle srovani jen pozadavek na plnici tlak, turbo naheblo a tak nesetrne zregulovalo.. Takze upravou se vratil boost zpet a prestelovaly se dalsi mapy.. Hlavne si pochvaluji, jak to jede ze spodu.. :rolleyes:

Edited by TDIfun
  • 3 weeks later...

@TDIfun: ... to vypadá zajímavě :palec: Jde o přečipování přímo řídící jednotky auta nebo o zapojení nějakého Powerboxu??? Mně ve 100 tis. kilometrech v rámci záruky měnili moje pouze hodně pískající turbo a zárověň tam nahráli tebou zmíněnou ochranu turba. Mohu potvrdit, že nyní se motor z otáček kolem 1.800 sbírá o něco pomaleji, ale pak od 2.000 jede jako tomu bylo prve, což potvrzuje tvůj graf ;) Teď mám najeto 127 tis. a když to vše půjde dobře, tak na podzim proběhne výměna autíčka :palec: čekám jak bude vypadat nový Cee´d. Dle toho jak se mi bude líbit a jaká bude cena se budu rozhodovat. Moc se mi líbí Sportage, ale na mé potřeby má bohužel malý kufr :(

@TDIfun: ... to vypadá zajímavě :palec: Jde o přečipování přímo řídící jednotky auta nebo o zapojení nějakého Powerboxu??? Mně ve 100 tis. kilometrech v rámci záruky měnili moje pouze hodně pískající turbo a zárověň tam nahráli tebou zmíněnou ochranu turba. Mohu potvrdit, že nyní se motor z otáček kolem 1.800 sbírá o něco pomaleji, ale pak od 2.000 jede jako tomu bylo prve, což potvrzuje tvůj graf ;) Teď mám najeto 127 tis. a když to vše půjde dobře, tak na podzim proběhne výměna autíčka :palec: čekám jak bude vypadat nový Cee´d. Dle toho jak se mi bude líbit a jaká bude cena se budu rozhodovat. Moc se mi líbí Sportage, ale na mé potřeby má bohužel malý kufr :(

jde o prechipovani, uprava ecu. Diky kamaradum z Kia salonu, si u ladeni pujcuji i original diag a pokud ma nekdo zaruku, tak se da garancky domluvit tady... Jj update se moc Kie nepovedla...

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Hosi tato ceed-ka bude cool viem co hovorim vyrabame do nej interiery :D heeh povedal by som aj viac ale z hladiska bezpecnosti si to nemzozem dovolit ani sem pridat foto z vyroby lebo clovek nikdy nevie kto vsetko toto forum sleduje takze nechajte sa prekvapit :palec: