MichalF Odesláno Listopad 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2012 @jar_da: ... naftu jsem měl u svého předchozího, tentokrát jsem po zvážení pro a proti upřednostnil benzín. Rozdíl ve spotřebě se zmenšil, cenový rozdíl 50 tis. Kč a nižší servisní náklady ... to jsou hlavní důvody proč tentokrát benzín. Je to sice jiný styl jízdy, ale zatím po najetí 1.000 km vládne plná spokojenost V podstatě je to maximální výbava. Nemám tam jen kožené sedačky, střešní okno, 17" kola a ISG ... nic z toho jsem nechtěl. Navigace je v pohodě, dokonce mne překvapila s příjemným českým hlasem. Parkovací asistent jsem zatím nezkoušel, sám jsem na něj zvědav. I když ho tam mám, raději budu většinou parkovat sám bez něj s pomocí zadní kamery ... ta je moc příjemná :) @MichalF: ... ať vám také nový Cee´d dobře slouží, jsem zvedav na tvé postřehy s CRDi ;) Tak ja uz par tisic km s tim crdi mam ... jezdi se mi s tim dobre ;) Pridávam sa ku gratulantom, nech slúži. Kórejci spravili obrovský krok dopredu, to sa musí nechať! Jediná vec, čo im neviem odpustiť, je strašne sebavedomá cenová politika. Aby bol u nás Ceed drahší ako nový Golf??? S týmto novým GDI som ešte nejazdil, ale predošlé 1.4 a 1.6 mali papierovo síce skvelé parametre, ale v reáli tie kone asi nechali pásť na trávniku za fabrikou. Nedávno som jazdil s 2.0 CRDI 135kw, prišiel mi o dosť lenivší, ako 2.0 TDI 125kw. Takisto ich nové automaty ma nepresvedčili, na DSG od koncernu sa zatiaľ ani zďaleka nechytajú. Ty si neuvažoval o automate? Souhlas, muj firemak je 1,4 benzin papirovejch tusim 80kW ... ale pocitove to je uplne nekde jinde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Listopad 24, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2012 ... Ty si neuvažoval o automate? O automatě jsem samozřejmě uvažoval, ale příplatek 50 tis. za nevyzkoušené DCT i když jsem měl zprávy přímo z Kie, že z hlediska spolehlivosti i provozních je to ok, jsem dávat nechtěl. Připouštím, že automat hlavně do města je moc příjemný ... no holt si budu dalších 5 let kvrdlat řadičkou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomas_ek Odesláno Listopad 29, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2012 moc pěknej stroj 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Prosinec 1, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2012 jeee, jsem si ani nevsiml pane Radek :) Hezky auto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 2, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2012 Petře díky za pochvalu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 On i ten kratkej cee'd ma slusnej kufr : 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 5, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2012 no ty vogo, Michale, ty jsi ale nenažranej, .... jo a nechlastej tak, za chvíli si budeš muset koupit combi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Todle je kolegy, ja combi mam ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 6, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 kvůli chlastu a žrádlu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 7, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2012 Zitra nova kia v autosalonu na prime ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2012 Test v druhe casti autosalonu : http://www.autosalontv.cz/autosalon-49-1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 9, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2012 V sobotu ráno jsem byl mimo dosah TV, skoukl jsem to až dneska na netu ... a s jejich dojmy z auta souhlasím :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juraj351 Odesláno Prosinec 19, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2012 s testom a recenziou na novy ceed v autosalone musim suhlasit je to super auto osobne sa mi dost paci pekny vydareny kus to kombi ale co sa tyka 3DR a tie recara v tom :) juuuj to je pecka to bude masaker a ten 204PS motor ani nehovorim :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 19, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2012 Je škoda, že interiér vypadá dost bídně a nedávají do toho motory. Jinak z venku musím uznat, že to vypadá docela dobře. Ovšem s motorem 1,6 a podobně si mně to nemá šanci získat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2012 No nevim, mne se novej interier naopak libi : 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Vím že krása je otázka vkusu každého z nás ;) ... ale v interiéru KIA u Cee´da dle mne udělala veliký pokrok. Mně se interiér v mém autě také líbí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Nj chlapi, ale ty laciné tvrdé plasty, to je hnus. Sedačky taky vypadají jak někde z trabanta nebo něčeho made in India. Neviděl jsem na živo toho nového Ceeda, ale ten předešlej je fakt humáč uvnitř. A nerozumím tomu, proč tam soudruzi nedají taky nějaký dvoulitr alespoň. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Nj chlapi, ale ty laciné tvrdé plasty, to je hnus. Sedačky taky vypadají jak někde z trabanta nebo něčeho made in India. Neviděl jsem na živo toho nového Ceeda, ale ten předešlej je fakt humáč uvnitř. A nerozumím tomu, proč tam soudruzi nedají taky nějaký dvoulitr alespoň. O jakých tvrdých plastech vlastně píšeš? Jsi si Cee´da spletl s Rapidem, ne :lool: Jestli jsi seděl aspoň ve starém modelu, pak by jsi věděl, že měl palubní desku i výplně ve dveřích z měkčeného plastu ;) A stejně je tomu i u nového. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Kámoš má služebního koupeného letos, ale ještě ten předchozí model, nějaký z posledních kousků a tam jsou fakt humus plasty i sedačky. Nemluvím o tom, že jen co dojel ze salonu do kanceláře, tak po těch pár km se mu rozsvítila kontrolka elektroniky motoru a ještě první den tak řešil reklamaci... Něco mu tam měnili a od té doby teda OK. Má to benzín, myslím 1,4. Takže v Ceedu jsem jel, tak vím o čem mluvím. Stejnej problém mám ale s řadou jiných aut. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 To že se ti design interiéru nového Cee´da nelíbí, je věcí tvého vkusu. Jen by mne zajímalo, který interiér auta nižší střední třídy je dle tvého vkusu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Asi to bude tím, že jsem zmlsanej z Mondea a Volva. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Tak to mě se palubka novýho Ceedu oproti předchůdci moc líbí. A celkově se tohle auto vážně povedlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 já se na to budu muset podívat naživo, když to tak chválíte. Ale stále je to auto bez motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 S tím motorem máš tak trochu pravdu. Dříve byl v nabídce 2,0 CRDI i 2,0 benzín, ale lidi ho moc nekupovali, tak byly staženy z prodeje. Na jaře bude se bude nabízet motor 1,6 T-GDI s výkonem kolem 150 kW u pro-cee´da a kolem 132 kW v modelech 5D a SW. P.S.: Nedávno Cee´da SW chválili i v Autosalonu http://www.autosalontv.cz/autosalon-49-1/kia-ceed-sw-16-crdi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Chlapi, mně tak nebetyčně sere ten down sizing A bohužel touto cestou jdou všichni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Asi to bude tím, že jsem zmlsanej z Mondea a Volva. Tome Ty si zmlsanej z Mondea a Volva? Hele trochu soudnosti, podivej se na to, v cem jezdis a srovnej to s tim, co sme sem davali za fotky. Jinak tvrde plasty v interieru ? Asi zavolej tomu kamosoj, at te sveze jeste jednou, pac krome madel ve dverich, ma cee'd i v predchozi generaci plasty vsude mekcene ! Foto Volva a jejich stredoveho to je teprv mega hnus !!! A to plati i u vyssi 60ky a 70ky z tech rocniku ve kterych jezdis. 80ku pak neznam, ani nikoho kdo v ni jezdi, tak to nemuzu porovnat. Mondeo vs Cee'd vs Volvo Tak to mě se palubka novýho Ceedu oproti předchůdci moc líbí. A celkově se tohle auto vážně povedlo Souhlas, jak sem psal, mame na firme jak stare tak nove cee'dy a rozdil je to jak ob generaci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 A není toto o něčem jiném trošku? http://www.ford.cz/Cars/Mondeo (musíš sjet dolů na stránku a tam kliknout na dizajn a tam je foto interiéru) V tom Ceedu to vypadá fakt jako low cost, alespoň v tom starším. Přecijen v tom Mondeu už od pohledu ty materiály vypadají dobře. A koukni na sedáky. V tom Ceedu to je jak od Vietnamců z tržnice, si nemůžu pomoct. A u Volva totéž, už na první pohled jsou to pořádné plasty. Dizajn je pak věc vkusu. Já nemám moc rád vzhled jako když s tím přilítli marťani. http://www.volvocars.com/cz/all-cars/volvo-s40/360views/pages/default.aspx U Volva vůbec na tebe dejchne robustnost už když šáhneš na kliku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snike Odesláno Prosinec 22, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2012 Opravdu ti doporučuji si jít nového Cee´da okouknout naživo, projet se v něm, pak teprve soudit a srovnávat s auty stejné kategorie ;) P.S.: S60 měl brácha, kamarád má S80 a XC90, měl jsem zapůjčené XC60 a zas tolik z interiéru Volva já osobně unešen nejsem ;) Nehledě na to že to je jiná kategorie aut jak velikostí tak cenou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 U toho Volva je opravdu cítit robustnost. Ale jak píšeš, je to jiná "kategorie". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Prosinec 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 A není toto o něčem jiném trošku? http://www.ford.cz/Cars/Mondeo (musíš sjet dolů na stránku a tam kliknout na dizajn a tam je foto interiéru) V tom Ceedu to vypadá fakt jako low cost, alespoň v tom starším. Přecijen v tom Mondeu už od pohledu ty materiály vypadají dobře. A koukni na sedáky. V tom Ceedu to je jak od Vietnamců z tržnice, si nemůžu pomoct. A u Volva totéž, už na první pohled jsou to pořádné plasty. Dizajn je pak věc vkusu. Já nemám moc rád vzhled jako když s tím přilítli marťani. http://www.volvocars.com/cz/all-cars/volvo-s40/360views/pages/default.aspx U Volva vůbec na tebe dejchne robustnost už když šáhneš na kliku. Proc mi sem posilas odkaz na nove Mondeo ... ja daval obrazek toho co si psal, na co si zvyklej a s cim jezdis. Co se robustnosti Volva tyka, zkus si vzit za packy pod volantem, tomu rikas robustni ? LOL ... jinak ve Volvech 50 70 90 mam nalitano hodne, takze myslim, ze to dokazu posoudit. Co maj volva uzasny sou podle meho sedacky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.