Guest Pafka_024 Odesláno Březen 23, 2011 Sdílet Odesláno Březen 23, 2011 Zdravím, mělnil jste někdo ty plasty pod čelním oknem - torpédo (plastový kryt pod stěrače)? Původní jsem měl již popraskané a koupil si nové. Montáž/demontáž není problém, to už jsem absolvoval nesčetněkrát. Nicméně nová levá část se skládá ze dvou kusů, je tam ještě takový asi 20cm dlouhý kus, který drží zespoda (asi kvůli pilovému filtru). Na původním starém torpédu tvoří oba kusy jeden celek. Zajímalo by mě, jestli někdo neví, jak je spojit? Existuje na to nějaké lepidlo? Nebo se to bude muset svařit? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Březen 23, 2011 Sdílet Odesláno Březen 23, 2011 na jaky je to rok? hod foto, pac co jsem videl ja, tak byly vzdy jenom dva kusy - leva a prava cast 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Pafka_024 Odesláno Březen 23, 2011 Sdílet Odesláno Březen 23, 2011 Je to 1/98. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 23, 2011 Sdílet Odesláno Březen 23, 2011 Ten plast máš origo škoda nebo nějakou čínskou náhražku? Co jsem se díval na můj starej plast, tak ta menší plastová část je asi přilepená k té větší, no oddělat to od sebe nešlo :) Tady máš pro inspiraci nějaké foto (sorry za kvalitu, je to foceno mobilem) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 28, 2011 Sdílet Odesláno Březen 28, 2011 Chlapi, chtěl sem si měni pylový filtr a ještě čistit táhla stěračů a nějak se mi nedařilo oddělat spodní plasty pod sklem. oddělal sem stěrače v pohodě, pak tu gumu stáhl, ty plasty sem vycvakl jako z té přepážky navrch, ale nešel ani jeden vytáhnout a nechtěl sem to dělat zase moc velkou silou abych neudělal víc škody jak užitku. Je na to vytahování nějakej fígl nebo už by tam žádný jiny zajištění být nemělo ne??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Pafka_024 Odesláno Březen 28, 2011 Sdílet Odesláno Březen 28, 2011 Jde o to, jeslti mas ty palsty uplne stary s tema plastovyma prichytkama a nebo ty novejsi. Osobne mam ty stary a sundat je neni problem, vyndaji se ty prichytky, sundaji sterace a pak uz to jde skoro samo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 29, 2011 Sdílet Odesláno Březen 29, 2011 No tak jestli mám nové nebo staré nevím, mám r.v. 2001. A ty příchytky by měly být kde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Mam dotaz, daji se zamenit plasty ze stare octy na novou? Asi jo, ale jen si to upresnuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 co myslíš starou a novou octu? pokud předfacelift a facelift OI? tak jsou jiný ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Jop myslim pred face. Stara je derava jak liska a sroubuje se, nova jen cvaka. Tak skoda ze to nejde prehodit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Jestli je to face nebo předface nemá v tomto vůbec žádný význam. Nové torpéda se dávala již na předfacelifty. Myslel jsem si že od MR 2000, ale teď koukám že už do MR 1999. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/1u1-819-416.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Tak jo jdou prehodit. Zitra se na to vrhnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 100% jdou přehodit, sám jsem měl předface torpéda a bezproblémů jsem nasadil face torpéda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Dik za potvrzeni. Sice jsem uz zbehlej v jednicce, ale proste nejdou se veci, ktere nevim a jsem rad, ze mi nekdo poradi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 25, 2012 Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 tak to se omlouvám za dezinformaci :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 Hosi poradite mi nekdo jak tyto plasty sundat? sterace sundany, plast zepredu vycvaklej a volnej, ale drzi mi to jeste za neceo jak konci predni sklo,jak je podel spodni hrany skla tesneni, ale neskutecne pevne. Pro dnesek sem to vzdal a hledal dilenskou prirucku. Zacaly mi blbnout sterace, ze kdyz je zapnu, jedou desne pomalu na vsechny rychlosti a nekdy ani nedojedou do vychozi polohy. Diky za rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 Torpéda jsou jen zacvaklý podél okna a v rohu si vždycky trochu sklopim kapotu abych ho mohl vytáhnout ven. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fenix Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 Presne tak ako píše Luks. Na konci je to také prihnuté takže si sklop kapotu a vytiahni to tak a máš zatuhnutý mechanizmus stieračov. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 Presne tak ako píše Luks. Na konci je to také prihnuté takže si sklop kapotu a vytiahni to tak a máš zatuhnutý mechanizmus stieračov. diky za radu kluci, dopatlam tady barvou nabytek a pudu to zkusit znova :) tak snad to bude stacit jenom promazat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 Baxnop: jsou 2 typy torpéd, předface mají v torpédách ještě takový špunty a ty se musí nejdřív vytáhnout!!! Pokud máš už face, tak ty ty špunty nemají a stačí jen pořádně, ale přitom opatrně tahat směrem nahoru. Pod tím sklem je taková drážka a v tom ty torpéda drží díky protikusu a tady pozor, protože se dá lehce z těch torpéd ta drážka (protikus) ulomit. Pokud se ti podaří torpéda bez poškození sundat, tak při zpětné montáži doporučuji dát do té drážky trochu vazelímy, při opětovném sundání jdou ty torpéda potom jako po másle Jinak tady je něco ohledně těch stěračů a taky těch torpéd http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/oprava-zatuhlych-skakajicich-steracu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 Baxnop: jsou 2 typy torpéd, předface mají v torpédách ještě takový špunty a ty se musí nejdřív vytáhnout!!! Pokud máš už face, tak ty ty špunty nemají a stačí jen pořádně, ale přitom opatrně tahat směrem nahoru. Pod tím sklem je taková drážka a v tom ty torpéda drží díky protikusu a tady pozor, protože se dá lehce z těch torpéd ta drážka (protikus) ulomit. Pokud se ti podaří torpéda bez poškození sundat, tak při zpětné montáži doporučuji dát do té drážky trochu vazelímy, při opětovném sundání jdou ty torpéda potom jako po másle Jinak tady je něco ohledně těch stěračů a taky těch torpéd http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/oprava-zatuhlych-skakajicich-steracu ;) tak sem se k tomu dostal az dnes a stale bez vysledku. ten kdo ji mel predemnou tak tu drazku k tomu sklu asi necim prilepil. Tak si s tim budu muset vyhrat trochu vic, pac ta se ani nehne :(( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 Hmm to je zajímavý, ale pochybuji že ty torpéda někdo k té drážce přilepil... Ono když se to delší dobu neoddělá, tak to celkem dost drží a stává se, že se ty torpéda potom poškodí. Nezbyde ti asi nic jinýho než za to pořádně zatáhnout a buď to ty torpéda vydrží nebo ne. Až to budeš mít rozdělané, tak rovnou vyměň pylový filtr, protože ten se asi taky dlouho neměnil :) http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/pylovy-filtr-skoda-octavia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 Hmm to je zajímavý, ale pochybuji že ty torpéda někdo k té drážce přilepil... Ono když se to delší dobu neoddělá, tak to celkem dost drží a stává se, že se ty torpéda potom poškodí. Nezbyde ti asi nic jinýho než za to pořádně zatáhnout a buď to ty torpéda vydrží nebo ne. Až to budeš mít rozdělané, tak rovnou vyměň pylový filtr, protože ten se asi taky dlouho neměnil :) http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/pylovy-filtr-skoda-octavia tak slava, konecne to povolilo a je to venku. tak hura rozebirat :) diky vsem moc za radu. Konny a ten filtr taky rovnou vymenim ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 No hurá , filtr určitě vyměň a jak jsem ti už radil, tu drážku pod oknem namaž vazelínou, pak je opětovná demontáž torpéd o dost snadnější ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Květen 8, 2013 Sdílet Odesláno Květen 8, 2013 No hurá , filtr určitě vyměň a jak jsem ti už radil, tu drážku pod oknem namaž vazelínou, pak je opětovná demontáž torpéd o dost snadnější ;) rozhodne oboje udelam :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baxnop Odesláno Květen 10, 2013 Sdílet Odesláno Květen 10, 2013 tak po dnesni zkusenosti doporucuju vsem, pokud mate cep tak zatuhlej, ze s nim ani nehnete, tak rovnou kupte nove tahla. ted jsem koupil nove origo za 900. Jeden cep mi sel vyndat lehce, s druhym sem ani nehnul. Mlatil sem tedy do nej kladivem az sem zkurvil zavit. Matka nepomohla. Po vyndani cepu bylo videt, jak je zrezivelej a kousky povrchu uz chybely. Takze by oprava asi byla nachvily.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Duben 30, 2017 Sdílet Odesláno Duben 30, 2017 Mám na straně řidiče uvolněné torpédo (viz foto) nejde docvaknout do čelního skla, je volné. Co by mohlo pomoci? Je třeba koupit nové torpédo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Duben 30, 2017 Sdílet Odesláno Duben 30, 2017 Sundej ho a uvidíš :-) Bordel v té drážce na skle,nebo ulomený břit na torpédu,který se do drážky namačkává. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Květen 1, 2017 Sdílet Odesláno Květen 1, 2017 Sundání není na chvíli, když tam jsou stěrače :) Vypadá to asi na ulomený břit, protože torpédo jde stlačovat naprosto lehce až na doraz do skla, ale vrací se. U nového torpeda jsou ty břity součástí? Protože koukám na škoda-dily (viz foto) a nevidím na torpedu nic zvláštního, čím by to v drážce mělo držet... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Květen 1, 2017 Sdílet Odesláno Květen 1, 2017 Tak jinak to asi nezjistíš :-) Je to součástí torpeda,takový nálitek po celé délce.Na fotce ho nevidíš,protože je to fotka vrchní strany,ten břit je ze spodu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.