abit Odesláno Duben 5, 2011 Sdílet Odesláno Duben 5, 2011 Ahoj. Mám Octavii II s motorem 1,9 77kW (motor BKC). Slyšel jsem, že bych měl občas ten motor protáhnout na výšších otáčkách aby se výpálily nějaké usazeniny nebo co. Údajně se to doporučuje u všech dieselů. Stačí prý jet chvíli po dálnici na nižší rychl. stupeň. Je to pravda, nebo se to týká jen starších TDI motorů??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deset metru dratu Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 je dobře občas protahnout auto na dalnici na pětku nebo šestku do kopce ve vyšších rychlostech (vyhnat pavouky z vyfuku :)) 1. vyčisti se tim katalisator nebo DPF 2. spalit usazeniny které zustavají v oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 10, 2011 Sdílet Odesláno Duben 10, 2011 koukam sama perla tady v tom tematu. Zakladem je jesti mas auto s DPF nebo ne. Pokud ne neskodi kdyz tomu trosku prilozis pod kotlem a protahnes to na dalnici ale neni treba nejake silene vytaceni k hranicim cerveneho. Proste sviznejch 3000 otacek vic nez 50s na dalsi krizovatku ve meste Pokud mas DPF tak ten vetsinou trpi na jezdeni po meste, RJ DPF by mela rozpoznat zaneseni filtru a spustit rezim "recyklace" (ted si presne nevzpominam na ten termin), v tom rezimu auto melo jet idelane nejakou dobu na urcite otacky aby se darilo ve vyfuku docilit a urzet vyssi teplotu potrebnou k "recyklaci". Myslim ze nejvic o tom rezimu vi SKAJA treba ti tu neco napise, ale urcite se to tu resilo nejednou zkus projit temata o 125kW RS TDI a nebo pouzit funkci hledat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kralik Odesláno Duben 26, 2011 Sdílet Odesláno Duben 26, 2011 nasa octa to ma asi 2 mesiace za sebou, som o tom nevedel, tak som sa toho zlakol, ked som siel po meste, a za mnou bracho a potom neskor som siel za snubenkou na inom aute, tak to zacalo dymyt, ale fakt hodne. po chvili to vsak uz prestalo a nic. Tak ma napadlo, ze to bude tento rezim recyklacie. Aj bracho mi vravel (on ma Kiu Carens 2,0crdi), ze jemu to spravilo tiez, tiez sa toho zlakol a po chvili to prestalo a servisak mu povedal, ze to je vypalovanie asi toho DPFka... kazdopadne asi mesiac po tom som bol na STKcke a technik mi ukazoval, ze ten motor ma nulovu dymivost, tak parada :-) edit: mam DPF 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Duben 27, 2011 Sdílet Odesláno Duben 27, 2011 No zajímavý a jak je to u OI 1.9 81kW bez filtru: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Duben 27, 2011 Sdílet Odesláno Duben 27, 2011 (upraveno) U 81 bez filtru je to úplně stejný - vypálit, dát mu s rozumem čočku a nesnažit se jezdit za 3,5 na 100 Když jsem kdysi začínal s OI 66 AGR první emise byly porod, před tím jsem o tom věděl prd, jezdil jsem na 1500 ot. na spotřebu, "závodil" jsem s pal PC a další podobné hňupiny. Pak jsem nemohl projit emisema, kouřivost, saze., bordel z výfuku. Naštěstí maník věděl co dělá - dal ventilátor před chladič a čtvrt hodinky to potúroval... tehdy by se ve mně krve nedořezal. Ale bordel z toho vyletěl, borec to změřil, sice na horní hranici, ale prošlo. A dal mi dobrou radu - diesel v osobáku není totéž co diesel v traktoru - občas je potřeba prohnat motor v otáčkách, 20 - 30 minut 3 tis. ot., 3.5, klidně roztáhnout i k červenému. Pak se tam neusazuje ten humus. Po čase, už poučený, jsem kupoval O1 81 AHF od nás z firmy - byla zlenivělá, zanesená, 200 tis na chrbtě (ale jinak jasný původ, servis a stav, proto jsem ji chtěl). Chvilku před tím jsem ji vzal na D2 Břeclav-Brno, motto - buď se probereš, nebo zakapeš :-) Nezakapala, postupně se "vyčistila" z nejhoršího (není nutně potřeba při tom lítat jako prase :-) - na 4ku 100 -120, pak chvilku třeba 5ku do 160 (víc se jí moc ze začátku ani nechtělo), zpátky 4ku na 130, pak třeba 3ku 80 za kamiónem, prostě motor v točkách, chvilku dáchnout atd. V zrcátkách za mnou ze začátku kouřová clona jak u námořních bitev... Zpátky z Brna už nezadýmila a lepší zrychlení bylo už i pocitově lepší. No a se současnýma OII to dělám stejně - hlavně nejezdit na spotřebu skrz nízké otáčky. Ani DPF neprotestuje, proč taky, že Upraveno Duben 27, 2011 uživatelem Kajman 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Duben 27, 2011 Sdílet Odesláno Duben 27, 2011 Díky za radu. Na spotřebu jsem jezdil asi dva týdny co jsem jí měl a pak mě to přestalo bavit. Jezdím tak okolo 2500, ale jak píšeš občas (tak dvakrát do týdne) tomu dám pořádnej kouř(to samé se doporučuje u kvůli zanášení turbíny). S emisema jsem neměl problém a kouří jen když dlouho točí při startování. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 27, 2011 Sdílet Odesláno Duben 27, 2011 Kvůli turbu by se měla jednou týdně krátkodobě vytočit lehce přes 4000 (kvůli naklápění lopatek). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Duben 27, 2011 Sdílet Odesláno Duben 27, 2011 Tak tak to to o čem jsem psal. Tak vidíte že nekecám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kralik Odesláno Duben 29, 2011 Sdílet Odesláno Duben 29, 2011 hm, pekne, dik za rady aj mne teda :-) na emiske som mal nulovu dymivost, ale aj tak sa tym budem riadit.... ked jazdim skoro kazdy den z prace do skalice cez jeden taky pekny kopec, tam to viem vytocit a potiahnut to tak na 3tis, to mu asi pomaha, ze sa na tom kopci povypaluje :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Srpen 22, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2011 Od piatku som si všimol, že auto nejako viac dymí na 1ku a potom keď poriadne človek pridá na 2ke tak vidím dobrý oblak dymu, stalo sa to aj dnes pri zrýchlení z 30 na cca 60 vyšiel dobrý oblak, auto má nabehané 145tis. myslíte, že je to v poriadku? Dym sa mi teda nezdal úplne čierny skôr aj trochu modrejší nádych(ak to nebolo svetlom). Cez víkend najazdené v pohode 400km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Srpen 23, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2011 Co olej? Žere? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Srpen 23, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2011 Nekontroloval som to teraz, pozriem sa na to niekedy večer keď bude stáť auto, ale nič nehlási a od výmeny netreba veľa dolievať. Ty asi myslíš, že by turbo žralo olej? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Srpen 23, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2011 Nemusí jen turbo. Stačí i netěsnost kroužků (i když by měly vydržet 500tis.km) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Srpen 23, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2011 Tak olej je na normále, podľa toho čo som kontroloval, jediná vec čo ma zaujala je že okolo viečka kde sa leje, je akoby vytečený, mohlo sa to stať pri nalievaní alebo je to problém? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Srpen 23, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2011 neviem ako to majú ostatní,ale na našej je to tiež... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Srpen 24, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2011 To u toho výčka je normální-vyvzlínalý olej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.