Přejít na obsah

Biela O²

Doporučené příspěvky

Plato s originálnou roletkou som ešte naživo nevidel v žiadnej OII :rolleyes: Keďže mi ale chýbajú originálne držiaky na strop,tak som roletku jednoduchým spôsobom z plata vybral a ostali v plate po nej len držiaky...

Tady máš čísla dílů, tak fofrem do škodovky, jestli to ještě vůbec půjde sehnat. ;)

post-11543-0-45173400-1450860817_thumb.jpg

post-11543-0-97106400-1450860825_thumb.jpg

post-11543-0-79459700-1450860837_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

držiaky sa dajú , plus treba šablony ktoré sú v návode na rolo s príslušenstva DEA610001 tuším , vrtal som to ... prípadne ak by niekto chcel tak by som mal plato vrátane rola , vrchný kryt s háčikmi , a zadné bočné slnečné clony na sedana , pri rozumnej ponuke by som to pustil ...

inak toto origo plato má výhodu v tom že rolo sa dá odcvaknúť a dať preč , s príslušenstva je priskrutkované napevno s platom

Odkaz ke komentáři

Tomáš,nie nie,nepísal som Ježiškovi :)

Pawouk a suri ďakujem za užitočné informácie :palec:

Nové plato od pondelka už nahradilo staré a výmenu sedačiek som konečne dokončil včera večer :blink:

Staré sedačky uvoľnili miesto sedačkám z fl :jelen: Predné sú dokonca s výhrevom a aj cestujúci vzadu si polepšili o odkladaciu schránku v opierke... Sedačky nie sú úplne v tip-top stave,ale za tú cenu sú oproti starým určite lepšie...V inzeráte vôbec nebolo spomínané že sú vyhrievané,ale mal som menšieho tušáka už podľa poťahu,že by predsa len mohli mať výhrev... A tušák sa mi po príchode na miesto pri pohľade na káble potvrdil :huh: Musím povedať,že oproti starým sú tvrdšie a hlavne hlavové opierky vpredu majú lepší tvar ako na starých sedačkách :palec:

post-6306-0-22366000-1450910061_thumb.jpg

post-6306-0-38225100-1450910067_thumb.jpg

post-6306-0-34325400-1450910137_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nedal som ho preč,len som zle sformuloval vetu :D

Keďže som mal dnes čas,tak som sa konečne pustil do výmeny palivového filtra (247 708 km) :) Starý filter nevyzeral nejako extra zašpinený,ale za to v spodnej časti obalu filtra bol vcelku slušný bordel :wallbash: Takže obal filtra dole,vypláchnuť ho technickým benzínom,potom ešte horúcou vodou a nechať ho pekne vysušiť... Nový filter je už v aute a hneď mám lepší pocit,že som konečne urobil to,čo som mal urobiť už pekne dávno :huh: Zajtra pridám aj fotku toho bordelu,ktorý som vytiahol z filtra...

Ešte jedna fotka zasvineného zadku :) Auto je už ale momentálne umyté :pivo:

Už sú nahodené aj 100W ledky a pomaly sa blížime k výmene komplet spojky so zotrvákom :unsure:

post-6306-0-81689400-1450999839_thumb.jpg

post-6306-0-56567400-1450999851_thumb.jpg

post-6306-0-35466700-1450999858_thumb.jpg

post-6306-0-26446600-1450999868_thumb.jpg

post-6306-0-71807300-1450999875_thumb.jpg

post-6306-0-53457000-1450999890_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Keďže sú momentálne v aute vyhrievané predné sedačky,tak mi to nejako nedalo a začal som premýšľať aj nad ich zapojením... Podarilo sa mi teda zohnať kompletnú kabeláž na ich zapojenie a panel climaticu s výhrevom by mal byť už tiež na Slovensku :)

Kabeláž si budem dorábať sám niekedy na jar alebo v lete,hlavne vtedy keď už bude teplejšie. Keďže to chcem urobiť poriadne,tak pôjde palubka dole :rolleyes: Keď už ale budem mať zhodenú aj palubku,tak pri tejto príležitosti už natiahnem aj kabeláž pre čidlo kvapaliny v ostrekovačoch B) Palubka je jediná vec z interiéru,ktorú som ešte nemal zhodenú,tak som zvedavý ako to pôjde :)

post-6306-0-16328200-1452946849_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Keď tak nad tým premýšľam,tak keby som to chcel vytlmiť to by som musel zhodiť aj kúrenie... Aj keď zhodenie kúrenia pripadá do úvahy :D Ak by náhodou nebolo treba upravovať kabeláž na klímu pri prehodení z climaticu na climatronic,tak zoženiem už len panel climatronicu a je to vybavené keďže climatronic mám doma :loool: Ale to pochybujem,že nebude treba upraviť kabeláž... Ale nesmiem sa s peniazmi moc rozhadzovať - musím kúpiť 2 letné gumy,dať vymeniť spojku a kúpiť aj baterku,poprípade aj chip :) Uvidíme...

Odkaz ke komentáři

Palce bude treba :pivo: Našťastie mi Kajman pomohol s informáciami o tom,ktorý kábel kam strčiť a spoločne s tým mi poslal aj návod ako zhodiť palubku v PDF bez toho,aby som ho o to čo len požiadal :palec: Takže odo mňa má obrovský palec hore tak aj ty,ktorý si mi už tiež pomáhal s káblami :)

Odkaz ke komentáři

Človek hľadá na nete športové sedačky a nakoniec nájde len jednu - spolujazdcovu s airbagom a dokonca s výhrevom a odkladacou schránkou :D

Predajca túto sedačku už predával asi pol roka dozadu a potom keď inzerát zmazal som ľutoval,že som ju mohol aspoň kúpiť miesto zodratej sedačky pred PC alebo na náhradné diely,ak by som náhodou zohnal komplety s poškodenou šoférovou bočnicou ...

Dnes som zase prezeral sedačky na nete a vybehla zase na mňa tá istá za lepšiu cenu,tak som neváhal a utekal som po ňu :wub:

Skončí asi nakoniec ako kreslo pred PC + ešte sa posnažím zapojiť výhrev :palec:

post-6306-0-14918800-1454266844_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...