Přejít na obsah

Antena typu PLOUTEV

Doporučené příspěvky

Ty jo ty si pruznej, tak me pak pisni jakej mas signal a na jaky radio to pouzivas, ja mam Bolero a mam zapojenou jenom jednu antenu na prut, tak by me zajimalo jeslti se to zhorsi a nebo kdyz dam prut pod palubovku nekam, a zraloka nahoru jeslti to nebude lepsi nez doted. Dik

Odkaz ke komentáři
Ty jo ty si pruznej, tak me pak pisni jakej mas signal a na jaky radio to pouzivas, ja mam Bolero a mam zapojenou jenom jednu antenu na prut, tak by me zajimalo jeslti se to zhorsi a nebo kdyz dam prut pod palubovku nekam, a zraloka nahoru jeslti to nebude lepsi nez doted. Dik

Lepsi nez doted to nebude nejspis...maximalne na stejno...jak das zraloka, tak se oproti prutu signal zhorsi, to necekej ze ne...to je jasny...ale kdyz das pod palubku prut, tak se to zase trosku posili :lol:

Odkaz ke komentáři

Tak sem panove jeste zahlidl ze nekde na starym foru pisal borec ze si udelal doma dipol a dal ho pod naraznik a taky prej pohoda - jako druhou antenu, tak me napadlo ze se stavim v pondeli na vrakac a zkusim tam vybrat z nejakyho auta takovej ten dipol co se lepil u starejch kar na predni okno, predelat mu konektor a hodit ho pod palubovku tak to treba chodi taky dobre a nemusi se rozdelavat A sloupek, prdl bych nekam za radio nebo k pylovemu filtru a byl by klid, vyzkousim podam referat. Jinak antenka objednana a pude do laku a na strechuuu :huh:

Odkaz ke komentáři

Tak panove antena je v praci, chcel sem ji rozkuchat a podivat se dovnitr abych vedel jestli je tam zesik nebo neni, ale nezadarilo se, protoze po odmontovani sroubku mi to nejde rozlousknout ale nerad bych aby se tam neco rozlomilo a ja myslim ze je dokonce zasilikonova takze to asi risknu, koupil sem konektor na kabel kterej primo nakrimpuju misto toho Dinu co tam je - ten je rozebiratelnej takze neni potreba strihat, takze odpajim, pripravim na lak, necham olakovat, vrstva laku nema na prijem vliv takze to hodim do lesku, antena je trocha hruba. Foto dodam.

Michale, fakt se prijem zhorsil jenom trochu?? A nemas foto uvnitr??

Odkaz ke komentáři
Tak panove antena je v praci, chcel sem ji rozkuchat a podivat se dovnitr abych vedel jestli je tam zesik nebo neni, ale nezadarilo se, protoze po odmontovani sroubku mi to nejde rozlousknout ale nerad bych aby se tam neco rozlomilo a ja myslim ze je dokonce zasilikonova takze to asi risknu, koupil sem konektor na kabel kterej primo nakrimpuju misto toho Dinu co tam je - ten je rozebiratelnej takze neni potreba strihat, takze odpajim, pripravim na lak, necham olakovat, vrstva laku nema na prijem vliv takze to hodim do lesku, antena je trocha hruba. Foto dodam.

Michale, fakt se prijem zhorsil jenom trochu?? A nemas foto uvnitr??

Temer radio nepouzivam...rikal jsem, ze se prijem zhorsil, ale je to hodne zavisle na miste, kde se auto nachazi, podle me sel prijem tak na 50%, ale vyresi to snad druha antena pod palubkou...ale jak jsem rekl, ja radio moc e-e,takze me to netizi :lool:

Odkaz ke komentáři

Jj myslel sem ti to, dneska to jeste zkusim jednou podrobit kuchani a kdyz to nepude tak to hold testnu az na aute. Jde me o to jeslti tam ten zesik neni, tak aby to nepralo napajeni do anteny a neodpalilo to treba napajni anteny v radiu. Uvidime treba se do toho dostanu.

Nedostal sem se dovnitr ale odpajel sem konektor nedestruktivne a ted je antena na laku, ay bude hotovo tak dam dalsi foto.

post-2412-1273206571_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

ja jsem to taky odpajel...ted me napadlo, ze druha antena by se dala vyresit zpusobem, ze koupim nalepovaci antenu s DIN konektorem http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/good...vacem-28cm.html a pak k tomu prevodnim z DIN na Fakra, ktery prdnu do radia http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/good...din-samice.html

tohle je mozna reseni pro ty, kterym zalezi hodne na FM signalu

Odkaz ke komentáři

No, smiril jsem se s tim, ze je ploutev bez FM a tudiz se bude muset FM vyresit jinak.

Ale pak je tady otazka jakou pouzit ploutev ? Z VW (nebo SuperBu) - ty se seriove nelakuji, ale s tim by problem nebyl. Jenze ploutev ma gumove tesneni a to asi nema cenu lakovat (lak popraska) a nebo pouzit ploutev z Audi (jestli maji stejny tvar strechy aby to neteklo) protoze maji to tesneni resene nejak jinak - ploutev je nalakovana ze serie cela.

VW: post-133-1273437076_thumb.jpg Audi: post-133-1273437088_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

kup tu co jsme zminovali vejs... ja ji zitra budu mit uz i v laku a ve stredu jde na auto i s druhou antenou da A sloupku - ta guma se nestrika- to je tesneni... zejtra ti sem hodim foto po laku a

ve stredu po montazi na strese :smich:

MichalK - jj vim psal jsem mu tam ale ted nemuzu najit link na ten inzerat na dieselforu... uz je nemel a ted snad porad nic :smich: vzal bych tu jeho...

Upraveno uživatelem O.v.i.
Odkaz ke komentáři

No ja sem koupil tu co michal a cekam na lak, druha pude do sloupku.

Ale pro Kullyho - neklesej na mysli, antena s FM shark existuje a je to presne ta co ji tu mas na fotce, je tam navic GPS a GSM, jen cena kolem 1800kc coz je palba, ale kdybych mel kolumbus tak du do ni:

http://www.car-multimedia.cz/1642-vw-group-antena.html

Jo a Michale s tim napadem nalepovaci anteny pod okno - taky me to napadlo jako reseni, jenom to chce tam potom poresit tu redukci jinak, protoza ta co ju mas na obrazku ma napajeni zvlast, a my by sme potrebovali napajeni po koaxu takze bud koupit prevodnik DIN - Fakra s upravou na oddeleni napajeni pro tuto antenu a nebo u te anteny nejako poresit jeste na samotnym koaxu napajeji po nem, ale muselo by se to oddelit nejako a nevim jak.

Upraveno uživatelem Ciza
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...