Kajman Odesláno Září 30, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 30, 2009 Dík, jezdila původně v DE jako firemní, u mě je teprv od května 09 a cca 173 tkm. Tu koncovku mě ani nenapadlo, že by to někdo čistil, no nic, aspoň mám tip na příště. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 6, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Tak jsem si udělal malou radost, nemůžu se dočkat, až balíček dorazí :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 ježíš... další FL lampy... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Zachvíľu ich bude mať každý... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Lubo: tak se smekej abys nebyl poslední ;) Já jsem ty původní neprodal-to nemá ani smysl za pár korun je pouštět dál :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Lubo: tak se smekej abys nebyl poslední ;) Já jsem ty původní neprodal-to nemá ani smysl za pár korun je pouštět dál keď ťa niekto buchne zozadu tak máš náhradné čo? :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Romane ja ich nebudem dávať... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 6, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Tyhle lampy je asi to jediné, co si mi líbí z FL. Původní si asi taky nechám v zásobě. Nic jiného z exteriéru neplánuju... zatím Názory ostatních líbí/nelíbí beru na vědomí, nic víc, nic míň ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 A odrazky řešíš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luky Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 další fl lampy ,ah jo ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 6, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 ViktorMPI: odrazky neřeším, moc se mi nelíbí, narozdíl od těch světel. Nebo jinak - měnit kvůli nim nárazník nehodlám a lepení na předface nárazník je podle mě úplná volovina... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Niki Odesláno Říjen 6, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2009 Za chvílu ich budete všetci meniť späť ,ja by som ich nevymenil ani keby mi k fl lampám ešte doplatili. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 12, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 12, 2009 Světla jsou na autě, vypadá to dobře, foto zatím nemám, auto špinavé, až někdy naleštím. Stejně musím ještě pořešit nějaké diadem žárovky blinkrů, teď je to tam oranžové jak rudá záře na Kladnem. Jinak smutná zpráva pro LED bastlíře - home made parkovačky (viz výše tady ve vláknu) se už jedna poroučela do věčných lovišť, takže se potvrdilo, že v parkovačkách nemá cenu experimentovat s nechráněnými LEDkami, špičky v soustavě při startování je odpálí celkem spolehlivě, u mě cca 14 dnů / 50 startů. Jenom pro pořádek počkám, až odejde i ta druhá... a asi objednám u Roberta, kyž už tam mám napojené ty paralelní odpory. Pozitivní (?) poznatek - ŘJ chybu nehlásí, takže paralelní odpor je dostatečný EDIT po půl roce: závada té LEDky pravděpodobně nekvalitním kouskem, po snížení proudu (viz o pár příspěvků níže) parkovačky stále drží !!! (a to jsem měl nakódováno denní svícení Skandinávie, takže se s nima furt startovalo!) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CorradoVR6 Odesláno Říjen 14, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2009 nazdar..chcel by som sa ťa opytat...zhasla mi ziarovka v popolniku aa bol som teraz na prehliadke..no nemali ju v servise..tak mi povedali ze ju objednaju..nemas fotku tej ziarovky?pripadne nevies je v nejakom drziaku?lebo chcel som kupit ledku normalnu v obchode taku ako si do popolnika daval ty ale neviem ci by to tam nemuseli pajkovať alebo neco...budu s tym mat v servise problem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 14, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 14, 2009 Corrado: fotku žárovky bohužel nemám, a navíc si myslím, že samostatně měnit tak snadno nejde, patrně ti objednají celý set i s držákem - to je ten šedý kus plastu na první fotce TADY:, je to zároveň svorkovnice s držákem žárovky. Ta samotná žárovka je ve tvaru malého válečku a jdou z ní dva tenké drátky, které jsou vlisované ke kontaktům svorkovnice v tom držáku. Možná by to vyměnit šlo, ale pro mě tam bylo jednodušší připájet LEDky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 18, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 18, 2009 Tak jsem dnes dal LED parkovačnám ještě jednu šanci. Po diskusi s bráchou, který se v elektru vyzná mnohem líp než já, jsem zvýšil hodnotu předřadného odporu = teď by LEDkou mělo jít míň proudu. Máme teorii, že ta udávaná hodnota proudu 100 mA je kec (koneckonců jsou to nějaké čínské šunky z Aukra, asi žádný hi-tech). Takže jsem to omezil na 30 mA, uvidíme, jak dlouho to vydrží. Svítí to o malinko míň, ale stále dostatečně. Při té příležitosti jsem taky zrovna do dálkových dal NightBreakery. Zítra zkusím fotky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 19, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2009 To už bude maximálně homologované - čínský šmejd ještě se změněnou svítivostí, to se vyplatí :DOH 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 24, 2009 o homologaci LEDek v parkovačkách nikdy nebyla řeč - koneckonců ani ty do Superfattyho ji nemají (pokud ano, tak se hluboce omlouvám) jinak vlevo 100 mA, vpravo 30 mA (z pohledu fotografa) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 24, 2009 jak to dopadne, když se sundávají tapecy při teplotách kolem 0 st.C.. a jak se to pak horkotěžko spravuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Říjen 28, 2009 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2009 No a proč jsem ty tapecy vlastně sundával? Kvůli podsvícení kliček "ala SuperB" (i když trochu jinak), a když už jsem byl v tom, tak i podsvícení odkládacích kapes ve dveřích "ala BMW 5" + lakování madel, atd. Vše má být uděláno s využítím origo zelených LEDek, které mi laskavě poskytuje MartinRS - čímž mu tímto zdvořile a uctivě děkuji :o Podsvícení klik - neřeším nákupem origo diod resp. výměnou za SuperB / LaK kliky. Vypilován obdélníkový otvor podle předvyznačení, vlepena krytka z kousku mléčného plastu, pod tím pár LEDek - zelená bude origo, podsvícení za jízdy, zapojeno na okruh podsvícení tlačítek (podsvit ovladače okna). Pak tam bude ještě trojka bílých výkonných - zapojení na vnitřní osvětlení, stropní světlo se spínaným (-), (+) beru ve dveřích od napájení dveřní jednotky. Vše je zopakováno u odkládací schránky, vepředu dvojitě. Tolik teorie. Teď jsem někde uprostřed tohoto projektu, takže ty tapecy ještě moc vábně nevypadají... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
majorak Odesláno Listopad 14, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2009 Zdravim Muzu se prosim zeptat kde beres ty bíle zaslepky přes které ti prosvítají ty ledky v popelniku dveřích a tak?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Listopad 14, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2009 .. tak i podsvícení odkládacích kapes ve dveřích "ala BMW 5" .. přesně to mě včera při pohledu na fotku interiéru BMW 5 GT, kterej mě uchvacuje, taky napadlo, jaký by to bylo, kdyby se dal do toho odkládacího prostoru ve dveřích Octavky třeba LED pásek a bavili jsme se s Dolim kam to přidělat, aby to nebylo vidět. Nahoď pak prosím výslednou fotku, jak to vypadá, díky ;). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 14, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 14, 2009 popelník = origo záslepka kliky + ostatní = používám mléčný plast (polypropylén???) - prostě u nás na J.Moravě z toho někteří vinaři dělají "bečky" na víno, já používán 3mm fotky dodám, jen teď postupuju pomalejc, prt. do toho zvětšuju kuchyň a dělám děckám PC stůl, tak mám míň času 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 16, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 16, 2009 Takže jsem trošku popojel v projektu "dveře", po několika zkouškách jsem zhruba doladil svítivost LEDek a hodnoty předředných odporů. Podsvícení kliky bude origo LED zelenýma od MartinaRS, je potřeba tam dát 3 kousky, aby byla svítivost dostatečná. Podsvícení kapsy vzadu bude 1 LED zelená 700 mcd + 3k3 odpor ... takto je to za jízdy jen decentní podsvit. Vepředu předpokládám o něco větší odpory, bude tam duo světýlek, tak aby to nesvítilo moc. Musí ještě doladit na autě. V sobotu jsem dopojil okruh na vnitřní osvětlení, bílé výkonové LEDky, vypadáto celkem OK. Takže hurá do finále, jen toho času kdyby bylo víc... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 16, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 16, 2009 Mezitím jsem taky zprovoznil LEDky do hlavní čtecí lampičky, použil jsem 10mm 280t mcd. Hlavní modul je doplněný o paralelní odpor 66 ohm 6W, za účelem správné funkce. Bez něho LEDky slabě svítí i za jízdy, viz foto. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 20, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2009 Projekt "dveře" mám zatím doladěné obě zadní, oba okruhy. Funguje jak má, jsem spokojený (akorát se to velice blbě fotí, hlavně ta zelená, co svítí za jízdy...) Okruh vnitřní osvětlení: Okruh za jízdy podsvícení: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Prosinec 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2009 Takže projekt dveře dokončen. Spokojenost. Ještě jednou díky MartinoviRS za dodání origo zelených LED. Akorát se to blbě fotí, takže jen závěrečné foto při otevřených devřích: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 24, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 Málem v té tmě není poznat o co jde :-)) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Prosinec 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 No jo, nejsem žádný fotografický mág. Ten okruh společný se stropním světlem je spíš na efekt, mnohem praktičtějš je to decentní podsvícení za jízdy napojené na okruh podsvitu přístojů. Už nemusím šmátrat poslepu ve dveřní kapse a trnout, co nahmatám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Prosinec 24, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2009 Docela zajimavý projekt s těma dveřma Taky jsem uvažoval že udělám podsvícení u pedálu ale pak jsem to vzdal Ty máš LEDky od Roberta? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.