Superfatty Odesláno Srpen 30, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2009 až zas někdo bude chtít ledky na SPZ na O2jku tak ho odkážu na Tebe :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 31, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2009 to bys mi doufám neudělal! ne teď vážně - ve tvém inzerátu jsem se ptal, jaký proudová odběr mají ty tvoje LED "sufitky". podle té fotky je tam osazena jedna výkonová LED, víš, jaký má odběr? Podle této informace by se dalo dopočítat, jaký paralelní odpor je potřeba na "ošálení" ŘJ. Můžeš zjistit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 10, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 10, 2009 Definitivní podoba "signalizace zamčené zpátečky pro roztržité". 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 10, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 10, 2009 Teď se pracuje na lakování dveřních madel. Ta guma nejde dolů žádnou chemií. Mechanicky šmirglem je to otročina, udělal jsem jedno a vy... jsem se na to. Ostatní jsem zdrsnil normálně 800 šmirglem pod vodou s jarem, vysušil, základ na plasty, 2x barva a dávám svrchní lak, zatím to vypadá, že drží a držet bude foto po aplikaci základu Edit cca po půl roce: lakování přímo na tu gumu to není ono, strašně náchylné na mechanické poškození, jen se trošku do toho ťukne, a lak praská... tudy cesta nevede :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 14, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 14, 2009 Nový poznatek u lakování "pogumovaných madel" přímo na gumu - gumu zdrsnit 800 pod vodou, pak vysušit a finále odmastit techn. lihem, pak základ na plasty - a to je ten pomyslný Rubikon - když se nic nezkrabatí, můžem pokračovat (barva, lak, lak, lak ... atd.) ALE - pokud se po základu ta guma zkrabatí, holt je nutno mechanicky dolů, šmirgl... To se mi stalo zrovna u madla řidiče, zrovna v tech vybráních pro tlačítka oken. EDIT po půl roce: na gumu nelakovat, tudy cesta nevede - viz Edit v předchozím příspěvku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 22, 2009 Další malý LED experiment - tentokrát 10 mm 280t mcd, původně 40st. úhel - výroba "náhražek" za žárovky W5W a osvětlení nástupního prostoru Co do intenzity to svítí celkem srovnatelně, možná o něco líp, než původní W5W... takže tam zůstanou! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Září 22, 2009 Sdílet Odesláno Září 22, 2009 respekt!!! kdo umí ten umí a kdo neumí ten čumí!!! a já teď momentálěn čumím a navíc s otevřenou pusou!!! jseš šikula!!! ;)s 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Storm Odesláno Září 22, 2009 Sdílet Odesláno Září 22, 2009 Souhlasím tady s ptákem jařabákem. Jsi fakt šikovný, klobrc dolů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 22, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 22, 2009 Díky, mě to prostě jenom baví... jsem kutil, mám malou dílnu, víc mne nezajímá, vam pam padam pam padáda Jinak ty 10mm LEDky mne celkem překvapily, jak dobře to svítí, mám jich ještě 8 kousků a určo nezůstanou ležet v šuplíku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 já bych chtěl ty ledky do RZ... nechceš to vymyslet??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Vymyšlené to je - buď koupíš od Superfattyho hotové LED "sufitky" a děláš si paralelní odpor, nebo si to nabastlíš nějak tak podobně, jak to mám já, viz výše... Jenže chápej, zrovna v případě osvitu RZ bych to svoje řešení nechtěl nějak dál šířit tím, že bych přímo někomu jinému to vyráběl... přeci jen to je takové amatárské, bez záruky, nevyzkoušené, atd... Když přijdeš s LEDkama od Fattyho, není problém pomoct s paralelním odporem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 já bych chtěl ty ledky do RZ... nechceš to vymyslet??? ;) Ale šak to už je dáávno vymyslené... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 fakt? a proč to teda ještě nemám??!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 já bych potřeboval, aby mi to někdo dal do ruky a řekl si cenu... a já bych si to jenom nasadil do osvětlení a jelo by to! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Jak píšu výše, s LEDkama od Superfattyho pomůžu s instalací a paralelním odporem k "obelhání" ŘJ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 (upraveno) fakt? a proč to teda ještě nemám??!!! :P lebo si skôr nepovedal že to chceš... na Rozkoši si to mohol mať hotové, je to záležitosť pár minút... ;) Upraveno Září 23, 2009 uživatelem lubinob 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Tolik nových příspěvků z ničeho nic ;) Ad poznámky na téma tuzing: podle mého vnímání je tuzing něco trošku jiného než malé experimentování s LEDkama, kteréžto výrobní provedení pak nejde vidět, jelikož je schováno pod krytem svítilny, originálním, a vidět je pouze výsledek, světlo ... takže dokud nesvítí, máme pořád originál, že 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 cece slovo tuzing neber nejak osobne to je spis narazka jakou kvalitu by jsme se Skajou jako dva IT byly schopni vytvorit. Chces to tu procistit ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2009 neberu to osobně, neboj ;) a máš-li chuť se s tím patlat, pročisti prosím jinak - to že jste IT ještě nutně neznamená, že musí být ruce levé. To je jenom takové blbé zažité dogma. taky jsem adminstrativec a ještě tak 2 roky zpátky jsem nevěděl, co je LEDka :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 odmazl jsem neco malo aby to davalo smysl, kdyz bude Pavel chtit von uz si je nekde sezene 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Díky Ol@f 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vorlajz Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 tak jsem psal Robertovi a o tom ,že by by byl problém s RZ ledkama vyřešen nic neví... tak to jsem z toho jelen! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2009 No, já jsem Robertovy LED v ruce nikdy neměl, ale vycházím z toho že princip je stejný - prostě žárovka má obecně větší odběr proudu než LEDky... a kontrola prasklých žárovek pracuje tak, že si ten odběr hlídá, pokud klesna pod nějaký limit, odstaví okruh a hlásí chybu. Proto se dává k LEDkám v těchto případech (kromě toho "normálního" předřadného odporu, ten je zapojen v sérii ještě jeden odpor s paralelním zapojením, který v tom okruhu nasimuluje tech chybějící odběr proudu, prostě to "protopí". A ŘJ si myslí, že je tam pořád žárovka. Jedinou neznámou ohledně Robertových LED sufitek je, jaký mají odběr proudu = jaká má být hodnota paralelního odporu. Jen pro úplnost - nejsem od fochu elektro, takže tohle vysvětlení berte s tímto vědomím, že použité názvosloví nemusí být úplně korektní, atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Září 25, 2009 Sdílet Odesláno Září 25, 2009 (upraveno) tak jsem psal Robertovi a o tom ,že by by byl problém s RZ ledkama vyřešen nic neví... tak to jsem z toho jelen! Rozchodil som to ešte na ŠH... pozri sa do Robertovho vlákna o ponuke LED-iek tam to máš odfotené... :) a LED-ky od Roberta fungujú napr. mne, Romanovi, Viktorovi a možno aj ešte niekomu ďalšiemu... Upraveno Září 25, 2009 uživatelem lubinob 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 25, 2009 JJ, potvrzuji, to vlákno znám, musí to fungovat! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 27, 2009 Dneska další pokus, tento "výtvor" místo jedné parkovačky, doplněno 90 ohm 5W paralelním odporem. První poznatky - svítí, hlídač neřve. Večer nafotím srovnání ointenzity žárovka x LEDka, rozptyl, atd. Tak budu testovat výdrž při startování, mám nakódovanou automatiku světel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Září 27, 2009 Sdílet Odesláno Září 27, 2009 Good job , taky bych bral, škoda, že jsem na elektriku kopyto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 27, 2009 (upraveno) Jestli je to Good job - ukáže teprve čas. Jinak nafoceno, svítí to dobře, řekl bych že snad i malilinko víc než původní W5W, celkem i rozptyl je OK... takže teď to bude otázka výdrže Upraveno Srpen 25, 2014 uživatelem Kajman 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 29, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2009 Pár fotek z nedělního výletu - aneb, jak to vypadá, když se naleští (škoda že to pak dlouho nevydrží ) a zajímavý stav km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CorradoVR6 Odesláno Září 29, 2009 Sdílet Odesláno Září 29, 2009 pekna pekna...pozeram ze na nej dost jazdis..180tis km zaa tri roky je dost pekna cista..az na tu koncovku vyfuku :D...ja som ju minule cistil zubnou keftkou a paradne setko zislo dole :blink: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.