Přejít na obsah

Kajman - Černá Perla

Doporučené příspěvky

Světla jsou na autě, vypadá to dobře, foto zatím nemám, auto špinavé, až někdy naleštím. Stejně musím ještě pořešit nějaké diadem žárovky blinkrů, teď je to tam oranžové jak rudá záře na Kladnem.

Jinak smutná zpráva pro LED bastlíře - home made parkovačky (viz výše tady ve vláknu) se už jedna poroučela do věčných lovišť, takže se potvrdilo, že v parkovačkách nemá cenu experimentovat s nechráněnými LEDkami, špičky v soustavě při startování je odpálí celkem spolehlivě, u mě cca 14 dnů / 50 startů. Jenom pro pořádek počkám, až odejde i ta druhá... a asi objednám u Roberta, kyž už tam mám napojené ty paralelní odpory.

Pozitivní (?) poznatek - ŘJ chybu nehlásí, takže paralelní odpor je dostatečný

EDIT po půl roce: závada té LEDky pravděpodobně nekvalitním kouskem, po snížení proudu (viz o pár příspěvků níže) parkovačky stále drží !!! (a to jsem měl nakódováno denní svícení Skandinávie, takže se s nima furt startovalo!)

Odkaz ke komentáři

nazdar..chcel by som sa ťa opytat...zhasla mi ziarovka v popolniku aa bol som teraz na prehliadke..no nemali ju v servise..tak mi povedali ze ju objednaju..nemas fotku tej ziarovky?pripadne nevies je v nejakom drziaku?lebo chcel som kupit ledku normalnu v obchode taku ako si do popolnika daval ty ale neviem ci by to tam nemuseli pajkovať alebo neco...budu s tym mat v servise problem?

Odkaz ke komentáři

Corrado:

fotku žárovky bohužel nemám, a navíc si myslím, že samostatně měnit tak snadno nejde, patrně ti objednají celý set i s držákem - to je ten šedý kus plastu na první fotce TADY:, je to zároveň svorkovnice s držákem žárovky. Ta samotná žárovka je ve tvaru malého válečku a jdou z ní dva tenké drátky, které jsou vlisované ke kontaktům svorkovnice v tom držáku.

Možná by to vyměnit šlo, ale pro mě tam bylo jednodušší připájet LEDky...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dnes dal LED parkovačnám ještě jednu šanci. Po diskusi s bráchou, který se v elektru vyzná mnohem líp než já, jsem zvýšil hodnotu předřadného odporu = teď by LEDkou mělo jít míň proudu. Máme teorii, že ta udávaná hodnota proudu 100 mA je kec (koneckonců jsou to nějaké čínské šunky z Aukra, asi žádný hi-tech). Takže jsem to omezil na 30 mA, uvidíme, jak dlouho to vydrží. Svítí to o malinko míň, ale stále dostatečně.

Při té příležitosti jsem taky zrovna do dálkových dal NightBreakery. Zítra zkusím fotky.

Odkaz ke komentáři

No a proč jsem ty tapecy vlastně sundával? Kvůli podsvícení kliček "ala SuperB" (i když trochu jinak), a když už jsem byl v tom, tak i podsvícení odkládacích kapes ve dveřích "ala BMW 5" + lakování madel, atd. Vše má být uděláno s využítím origo zelených LEDek, které mi laskavě poskytuje MartinRS - čímž mu tímto zdvořile a uctivě děkuji :o

Podsvícení klik - neřeším nákupem origo diod resp. výměnou za SuperB / LaK kliky. Vypilován obdélníkový otvor podle předvyznačení, vlepena krytka z kousku mléčného plastu, pod tím pár LEDek - zelená bude origo, podsvícení za jízdy, zapojeno na okruh podsvícení tlačítek (podsvit ovladače okna). Pak tam bude ještě trojka bílých výkonných - zapojení na vnitřní osvětlení, stropní světlo se spínaným (-), (+) beru ve dveřích od napájení dveřní jednotky. Vše je zopakováno u odkládací schránky, vepředu dvojitě.

Tolik teorie. Teď jsem někde uprostřed tohoto projektu, takže ty tapecy ještě moc vábně nevypadají...

post-494-1256769607_thumb.jpgpost-494-1256769673_thumb.jpgpost-494-1256769715_thumb.jpg

post-494-1256769754_thumb.jpgpost-494-1256769775_thumb.jpgpost-494-1256769798_thumb.jpg

post-494-1256769815_thumb.jpgpost-494-1256769828_thumb.jpgpost-494-1256769854_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
.. tak i podsvícení odkládacích kapes ve dveřích "ala BMW 5"

.. přesně to mě včera při pohledu na fotku interiéru BMW 5 GT, kterej mě uchvacuje, taky napadlo, jaký by to bylo, kdyby se dal do toho odkládacího prostoru ve dveřích Octavky třeba LED pásek a bavili jsme se s Dolim kam to přidělat, aby to nebylo vidět. Nahoď pak prosím výslednou fotku, jak to vypadá, díky ;).

Odkaz ke komentáři

popelník = origo záslepka

kliky + ostatní = používám mléčný plast (polypropylén???) - prostě u nás na J.Moravě z toho někteří vinaři dělají "bečky" na víno, já používán 3mm

fotky dodám, jen teď postupuju pomalejc, prt. do toho zvětšuju kuchyň a dělám děckám PC stůl, tak mám míň času

Odkaz ke komentáři

Takže jsem trošku popojel v projektu "dveře", po několika zkouškách jsem zhruba doladil svítivost LEDek a hodnoty předředných odporů. Podsvícení kliky bude origo LED zelenýma od MartinaRS, je potřeba tam dát 3 kousky, aby byla svítivost dostatečná. Podsvícení kapsy vzadu bude 1 LED zelená 700 mcd + 3k3 odpor ... takto je to za jízdy jen decentní podsvit. Vepředu předpokládám o něco větší odpory, bude tam duo světýlek, tak aby to nesvítilo moc. Musí ještě doladit na autě. V sobotu jsem dopojil okruh na vnitřní osvětlení, bílé výkonové LEDky, vypadáto celkem OK. Takže hurá do finále, jen toho času kdyby bylo víc...

post-494-1258357074_thumb.jpg post-494-1258357109_thumb.jpg post-494-1258357181_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...