Přejít na obsah

Malý dosah DO i po výměně baterie

Doubeq

Doporučené příspěvky

Breta: Ano, chová a choval se i před tím ,ted to začal dělat i ten co měl lepší baterii...

Petan: Takle brutální řešení mě vážně nenapadlo :-D ale za zkoušku nic nedám, ještě mě napadlo že vlivem menšího napájecího nepětí se rozladil oscilátor a vysílalo to na jiné frekvenci, ale pochybuju že by si na tohle nedali pozor...

Odkaz ke komentáři

Cau vsichni. Tento podobny problém mam jen na urcitem miste ve meste, ve kterem bydlim. Mam alarm Jablotron a dálkáč od nich. Casto parkuji na jednom mistě a toto se mně stavalo dost casto. Kamarad měl ten stejny problem. Nakonec jsme zjistili, že na domě kde parkujeme ma někdo nějaký vysílač, který prý údajně ten signnál dálkáče ruší. Musím přijít až k autu a téměř u okna teprve zafunguje. Ale to je jen doměnka. Nicméně jinde funguje bez problémů. Ale je mně divné, že kluci tady píšou o fungování dálkáče tak na 3 metry. Já otevřu auto i na 20 metrů pokud není žádná překážka.

Odkaz ke komentáři

Bond: Ale to je na kmitočtu kolem 400Hz nebo třeba i v 2,4GHz, spíš 430-440MHz a tam vysílá vše možné a navíc podstata tohoto signálu s klidem může rusšit DO, protože to má malinký výkon oproti jiným aplikacím...

Breta: Žádný jsem tam nenašel, tady bude oscilátor s fázovým závěsem nebo špatně vidím :-) , no to je jedno, nebudeme tady debatovat o teorii elektroniky a návrhách oscilátorů :-)

A jinak koukám, že je to záhadný problém, který asi dává všem zabrat :angry: ;)

Jinak mám na klíčku kmitočet 434MHz, ale blbne mi to jak ve městech, tak doma na vesnici, kde je akorát wifina a úsečák na 35kV pře domem je ručně ovládaný...

Odkaz ke komentáři
Okno my něměnili a stejně to blbne. Zakopanej pes bude asi někde jinde. :smich:

Na mé octě bylo měněno předešlým majitelem,ale nevypadalo to utrhnutě z lepení, oboustranná páska co tam byla od výroby za ty roky prostě uschla a anténa upadla,zkontroluj, napruž kontakty na baterii a uvidíš, sám jsem tomu nevěřil. ;)

Odkaz ke komentáři

Jo, pravý přední, zkrátka u spolujezdce a kdyžtak si otevřeš zámkem, na čip imobilizeru nemá baterie vliv, takže odjedeš a nechají si dost líbit, navíc nepotřebují víc než cca 60° a ty 2 kontakty u baterie,co doléhají na pozlacenou plošku na destičce DO taky trošku přihni, ale ty stačí opravdu jen asi 2mm nad úroveň baterky. Samozřejmě opatrně :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Vsichni co maji problem s malym nebo nekdy dokonce zadnym dosahem DO, a marne meni baterku za baterkou, ohybaj kontakty a rumpluji s antenou ve sloupku:

je treba brat na zretel, a to obzvlaste ve vetsich okresnich mestech, ze se v posledni dobe rozmaha opravdu silne ruseni na frekvenci velice blizke pracovnimu kmitoctu DO, a to diky firme provozujici site uFon, jelikoz maji licenci hodne ale hodne blizko. a obcas kdyz hosi potrebuji vykryt vetsi oblast, nebo jste zrovna s autem prekrizili retranslacni trasu kde se jede s vykonem nad povoleny limit DO proste neposloucha...a baterkou ji nepomuzete.

Rovnez v blizkosti post a stredisek telefonica (takovej ten velkej barak se spoustou anten a parabol) zcela bezne DO nejede. Pruser byva, ze ruseni je ruzne silne, a tak se stava ze prijedete, normalne DO zamknete, a za 20 minut uz neodjedete. A musite cekat treba dalsi hodinu a pak zase normalne odemknete...(to je treba si uvedomit nez ve zmatcich objednate odtahovku - nekdy staci pockat).

Bohuzel CTU se tim bude zabyvat az v momente kdy by bylo vice konkretnich stiznosti ruznych lidi v konkretni lokalite. Do ty doby jim to projde a nikdo s tim nic nenadela...

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...

Mam taky tento problem. Dneska jsem kontroloval tu antenu, byla prichycena a do trictvrte sloupku byl cerny kablik a zbytek byl takovej transparetni kablik, prislo mi to jako nastavovane. Ovsem muj problem nejspis je ze mam zatmavene zadni okna (mozna jsou pokovane, nevim jak to poznat) otazka je kam vytahnout ten kablik aby mi to nefungovalo jen z jednoho metru jako doposud.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Už mi to nezamyká vůbec. Když jsem zahýbal se svazkem ve sloupku, tak to cvaklo a pak zase nic. Teď jsem prozvonil všechny dráty, tak už nevím. Zkusím koupit nový svazek drátů do dveří u řidiče a uvidim, co se stane. Nicméně když jsem si to píchnul na Vag, tak jsem viděl, že komfortka s dálkou komunikuje. Problém bude někde na cestě z komfortky do dveří řidiče. Toť zatím, na co jsem přišel já :) snad to někomu pomůže a doufám, že už to dneska bude šlapat

Odkaz ke komentáři

Tak kabeláž jsem ani nekupoval, jen co jsem vám dopsal ten příspěvek, dojdu k autu a hle zamyká !? nechápu? takže kabeláží ve dveřích řidiče to není, protože byly odpojené. Jediné co mě napadá, tak komfortka (ze by neposílala signál dál) mebo nějakej spínač zavření dveří. Ten se dá zjistit, až to zase nebude fungovat tím, že když zavřu a nezamknu, tak mě bude auto informovat o otevřených dveřích, ale toho jsem si zatím nevšiml. Opravdu už bych z toho vykvetl wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Nevím, jestli tohle vlákno ještě sledujete, ale NEKUPUJTE čínské šunty, nedávno jsem vyměnil batreku, ten šunt, co fungoval na 3 metry asi pul roku :D za kvalitní značkovou baterku...a co se nestalo, najednou už zase 3 metry od auta odemykám jak divej a ze všech stran, sice to není moc daleko, ale zlepšení z metru :D

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o rok později...

Zdravím, využiju tohle historické téma, ať nemusím zakládat nové. Mám stejný problém, jako uživatalé přede mnou. U obou DO mi klesnul dosah tak, že je při zamykání a odemykání musím držet postupně až u bočního okénka. Anténu ve sloupku spadlou nemám, baterky jsem několikrát zkoušel měnit (různé značky). Po výměně baterky se to zlepší jenom minimálně (asi na cca metr od bočního okénka ;)).

Smiřuju se s tím, že budu muset koupit novou dálku. Pro jistotu se před tím chci zeptat, jestli někdo nemá nějaký další nápad čím by to mohlo být?

Jo a ještě jestli náhodou nevíte, kde koupit origo DO levněji než ve škodovce? Za můj typ chtějí cca 1700 Kč/ks a nějakou čínu se mi kupovat nechce.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...