vitanm Odesláno Červen 6, 2011 Sdílet Odesláno Červen 6, 2011 Ahoj, při prvních pár rozjezdech, když je motor ještě studený mi jakoby lehce proklouzne spojka a auto při rozjezdu ca. 2xcukne. Toto se děje prvních přibližně 5km jízdy (po městě). Po těchto pár nepříjemných rozjezdech se vše srovná a auto se rozjíždí tak jak má. Čím by mohlo být toto zapříčiněno? Šlo by seřídit nebo mě čeká nová spojka? -najeto ca. 100.000km Děkuji. Vita 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lucky.jack Odesláno Červen 10, 2011 Sdílet Odesláno Červen 10, 2011 Seřídit nejde. Mě to octa dělala taky při prvních pár (2-3) rozjezdech na semaforech. Pak se to srovnalo. Když jsme to řešili, našlo i několik lidí, kterým to dělalo taky. Nikdo to neřešil a jezdilo se dál. Jestli tě to hodně trápí, dej dolu špajsku a uvidíš jestli je spojka na výměnu. Jinak těžko soudit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červen 12, 2011 Sdílet Odesláno Červen 12, 2011 Jakou špajsku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr Škařupa Odesláno Červen 14, 2011 Sdílet Odesláno Červen 14, 2011 jaký je to rok? Dvouhmotový setrvačník? když stojíš na místně a lehce položíš nohu na spojku je cítit cukání pedálu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
STIB Odesláno Červen 14, 2011 Sdílet Odesláno Červen 14, 2011 jaký je to rok? Dvouhmotový setrvačník? když stojíš na místně a lehce položíš nohu na spojku je cítit cukání pedálu? To má každé TDI. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitanm Odesláno Červen 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 15, 2011 Díky Vám všem za Vaše názory a rady, auto jede OK až na tenhle nepříjemný detail. to Petr: Je to 2005 (ALH), ano, když na místě lehce položím nohu na pedál, cítím cukání...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pokec Odesláno Červen 18, 2011 Sdílet Odesláno Červen 18, 2011 Zdravím...Já když šlápnu na spojku jen málo,cítím lehké klepání do nohy...Jakou já mám tedy spojku????Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lucky.jack Odesláno Červen 25, 2011 Sdílet Odesláno Červen 25, 2011 Jestli spojka(ložisko) nevydává nějaký nenormální zvuky tak je to naprosto normální. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitanm Odesláno Červen 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2011 Jestli spojka(ložisko) nevydává nějaký nenormální zvuky tak je to naprosto normální.ne ne, nevydává, ale ty rozjezdy za studena, to je běs..... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest m78k Odesláno Září 18, 2011 Sdílet Odesláno Září 18, 2011 někde se tohle řešilo dávkou paliva .... hledat :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vitanm Odesláno Prosinec 14, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 někde se tohle řešilo dávkou paliva .... hledat :-) přestože jsem hledal, nedohledal......... :( ani moc nechápu jak by mohla mít dávka paliva vliv na výše uvedené....? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
caryo Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Mohl by to být už trochu volnější dvouhmotový setrvačník, po těch kilometrech se může začít projevovat. Mám něco podobného na motoru AGR, za studena na volnoběh trošku cuká, někde při snaze se rozjet spíše přes spojku to jakoby "proklouzne", po ohřátí všechno ok. Je teda jenom otázkou času a zacházení, kdy se to zhorší a bude nutná výměna. Při tom rozjezdu zkus přidat trochu víc plynu, rozjet se třeba na 1100 otáček. Podle mě by se problém projevit neměl. K dávce paliva, byla myšlena určitě volnoběžná dávka. Její zvýšení může ovlivnit plynulost a celkovou vyrovnanost chodu studeného motoru, proto se problém s dvouhmotovým setrvačníkem nemusí projevit v takové míře, nebo v počáteční fázi vůbec. Takže řešení to svým způsobem je, i když spíš dočasné... Každopádně pokud ti to párkrát proklouzne při rozjezdu a pak je to ok, jezdil bych a neřešil. Ono se to ozve samo až bude čas... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alex.333 Odesláno Leden 7, 2018 Sdílet Odesláno Leden 7, 2018 Poslední týden jsem si škubání spojky za studena také všiml a mám pro to teorii. Začalo to dělat při mírně plusových teplotách a když je vlhko. Myslím si, že na spojce kondenzuje vlhkost, která pak prvních pár rozjezdů způsobuje škubání spojky. Kdysi mi tohle dělal Peugeot 205 i v létě, protože mu tekl simering a dostával se do spojky olej. Vždy na chvíli pomohlo spojku nechat sklouznout a olej vypálit :D. To však byl extrém. Škubání spojky za studena ve vlhku přičítám opravdu kondenzované vodě na spojce. Dělalo mi to totiž i u předchozích aut - Citroen Xantia HDi i Kia Ceed CRDi. Jakmile se spojka zahřeje ke kondenzaci (a ke škubání) už nedochází :palec:. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laky Odesláno Leden 21, 2018 Sdílet Odesláno Leden 21, 2018 (upraveno) Patřím k těm ostatním, kterým škube spojka při rozjedu. Hlavně ze začátku při nízkých teplotách. Nevím co tam mám za spojku, jestli dvouhmotu nebo jednohmotu. Je stará cca 20-30 tisíc. Tak mě to trošku trápí. Ještě doplním. Startuji se sešlápnutým spojkovým pedálem a po startu ji pustím a slyším takové lupnutí/cvaknutí. Chvilku počkám ať se olej dostane všude možně, a rozjíždím se se škubáním. Upraveno Leden 21, 2018 uživatelem Laky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Únor 1, 2018 Sdílet Odesláno Únor 1, 2018 Kdy jste odvzdušnili spojku ? Před prvním rozjezdem cca 10x našlapejte spojku a pak napište nebo rovnou odvzdušněte. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.