Přejít na obsah

Sportovní rybolov

TomasB

Doporučené příspěvky

Tak jsem o víkendu vzhledem ke stavu řek na pstruhy nejel a dneska si skočil jeden hodit na těžko a jeden na plavačku. Nástraha rousnice. Furt něco potahovalo a o půl desáté večer krásný záběr, zdolávačka, ryba stále odebírala břes brzdu. Po pár minutách bum prásk a urvaný u háčku. Kurwa fix. Jsem se snažil pokud možno zabránit rybě vjet do leknínů, kterých je tam hafo, brzda jela jak pila :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Včera vláčka na Metuji, něco se pochytalo, jedna pěkná ryba mi spadla, jeden velkej duhák nedobral, dojel mi až pod nohy. Nicméně nakonec jsem se odchytal PO, PD a k tomu jeden Siven.

Dneska Loučná pstruhová a konečně jsem našel místo kde pstruzi jsou. Byla to teda džungle, kam jsou asi všichni líní zajít, ale vyplatilo se. Strašné jatka, zajímavé ale, že v podstatě jednotná velikost 28-30cm, ale vypasení jako kráva. Když to srovnám s Metují, tak tam jsou oproti loučné chcípáčci hubení. Ale oni tam nějací mobidici mezi těma třicítkama jsou, to nemám pochyb. Jen tak lehce nezaberou. Jeden mobidik mi to dneska taky zobnul, ale asi opatrně a zřejmě to měl jen za krajíček, protože mi tak po 10 sekundách spadnul. Vůbec jsem ho neviděl, ani jsem ho nedostal ze dna tůně.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak jsem byl v neděli odpoledne na sumcích a prdlajs. Voda kalnější a moc proudná a ještě to bálé chmýří ze stromů na hladině, tak jsem se na to vykašlal.

Za to dneska, jsem vytáhnul za 2 hodinky 3 sumce a jednoho mega tlouště a další 4 ryby mi spadly. Právě jsem dofiletoval sumce 95 a 110. V sobotu jdou do udírny. B)

U vody jsme byli 4, ale ostatní ani prd a já furt něco :lol:

Odkaz ke komentáři

hmm, tady nějaké foto ze zpracování masíčka včera na uzení. Udit se začne v sobotu v 10 hod. v HK.

Jinak jsem byl i dneska rána na 1,5 hod a totál zero. Pak večer od 18 hod do 21:30 a sumík žádnej, jen jedna štika a jeden bolen. Takže dnes dchod s práznou. Jsem byl přesvědčenej, že ještě něco přibude na uzení.

post-226-0-38529500-1371763979_thumb.jpg

post-226-0-07094700-1371763989_thumb.jpg

post-226-0-61437000-1371764145_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

300g soli na 6 litrů vody. Voda se přivede k varu, sůl se rozpustí a solný roztok se ochladí. Kousky ryby jsem natřel česnekem a nechal takhle než jsem ochladil solný roztok. Pak jsem uložil rybí kousky do tohoto roztoku na cca 24 hodin v lednici. Poté opláchnout a usušit utěrkou, aby kousky ryb nebyly vyoženě mokré. Samtné uzení bylo 6 hodin mezi 50-70°C a tak na 15-30 na 90°C někde uprostřed uzení, pak zase tak 60-70°C. Výsledek výborný, dneska jsem vzal vzorek na poradu a jen se po tom zaprášilo.

Udil to kamarád Jirka, alias Dědek. Ten to má v ruce moc. Dřevo nevím jaké, už si nepamatuji, ale byla to směs 3 druhů. Pěkný den, děcka blbly na zahrádce a já s Dědkem a jeho kamarádem Julou udil, kecali jsme, pivko... Julovi je 80 let, ale vypadá tak na 65 a jak říká Jirka(66), tak je Jula nezničitelný. Dlouho jsem neviděl někoho tak čiperného a zachovalého v tak požehnaném věku. Dokonce normálně řídí auto, je schopen celej den chodit s vláčákem kolem vody a podle všeho není o mnoho víc zmožený jak já. Ten Jula je schopnej i v tomto věku lozit po třešni a sbírat třešně. Kromě cukrovky mu nic není a je plně pohyblivý.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak konečně není řeka kalná a dá se chytat. Dneska parádní chytačka pstruhů na pstruhovce. Jen jak jsem koupil trojháčky bez protihrotu, ryby se sice fajn vyprošťují, ale taky občas něco spadne a co čert nechce, tak většinou velká ryba jak dneska krásnej potočák tak cca 45cm. Tak nevím, jestli se nevrátím raději zase k háčkům s protihrotem.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Po delší době konečně pěknej pstruh. Jednak sičáci moc neberou a když už nějakého slušného zapřáhnu, tak mi to poslední dobou buď urval nebo mi spadnul. Už dlouho jen samí prcci kolem 30-35 cm. Letos zatím největší 48cm. Ten na foto je o něco menší.

Hajzlíci berou strašně opatrně a prakticky jen ze dna na extra pomalu popotahované peří, případně jen vystavené v proudu ponechané pozvolna klesat. Na obvykle vedenou nástrahu nereagují vůbec. A berou jen tak od 19:30 do 20:30, čímž mně neskutečně serou.

post-226-0-57963100-1376213325_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jen si rejpej :D Ale já chytím vždycky :) Sranda je, kdykoliv sebou někoho vezmu na pstruhy, tak to končí depresí pro toho dotyčného :lol: Dědka jsem už bral 3x a vlastně chytil úplný houno a já se vždycky odchytal. A to chytal na moje peří s mými Ownery, tak nevím kde je chyba :lol:

Míro, kdy tě můžu přijet "vyklepnout"? :beer: Sice tam hážeš jen PD, ale stejně tě vyklepnu :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...