Přejít na obsah

Sportovní rybolov

TomasB

Doporučené příspěvky

Hodně dávno tomu, když jsem byl bobkařit u řeky, seděl jsem na takové hlíněné terásce a pod ní kamenný břeh až do vody. Seděl jsem v tom bahýnku na malé stoličce a když se něco jevilo na jednom prutu, tak jsem povstal, zaseknul a v tom se mi podklouzly nohy(byl tam menší spád) a já zajel až po prsa do řeky :lol: A na druhým konci byl kapřík tak 35cm.

V tom místě ale zdaleka nejsem jedinej. Tam už zahučelo takovejch lidí do vody. Dneska už to tam není co to bejvávalo, protože elektrárna už vypouští vodu téměř studenou. Ale kdysi tam tekla voda opravdu teplá, takže i v zimě měla teplotu tak 15-20°C a tam byly takový kvanta ryb, že to nemělo konkurenci. V lednu se tam chytali běžně sumci na červy nebo žížaly, dokonce úhoři. Pamatuju stavy, kdy nemělo smysl chytat na dva pruty a ani nemělo smysl zakládat do vidliček a brali kapři 40-60cm. Běžná osádka tam byla: kapr, sumec, candát, štika, bolen, amur, ostroretka, parma, cejn, plotice, karas,...

Občas se tam dala chytit i rarita. Jednou jsem tam vytáhnul něco, co jsem netušil co to je a podle fota mi pak tehdá bylo řečeno, že se jednalo o juvenilní formu něčeho, jen už si nepamatuji co to bylo, ale byl to nějaký salmonid. Pak se tam taky kdysi daly chytit i nějaké ryby, které si rovněž už nepamatuji, chovají se v tropech jako tržní a jsou prý velmi chutné, taky jsem jeden kus ulovil. Jen už za boha nevím, co to bylo. Chovali to v té teplé vodě z elektrárny a ono jim to nějak uteklo... Takovejch případů bývalo víc, že tam s něčím experimentovali a ono to občas uteklo. Hned vedle totiž bejvaly sádka, kde dělali dost pokusů a využívali teplou elektrárenskou vodu.

Odkaz ke komentáři

dneska nic, jen jeden záběr, ale hned to zase spadlo. Ale otestval jsem místa, kde jsem leta nebyl.

Dneska jsem byl na pivku s kámošem porybným a jednak co sleduji co se kolem vod děje a jednak po nšem dnešním rozhvoru jsem zvědav, co se bude dít po dubnu 2014, kdy vyprší dekrety... A má obavy...

Odkaz ke komentáři

Tak co Neználku? My jsme měli teď víkend rybí, ale na rybách jsem nebyl. Koupil jsem v Makru kilo lososího filetu a 0,7kg tresčích filetů. Každej den jedno s dušenou zeleninou jako přílohou a maso přelité sýrovou omáčkou. Krásně naservírované na obdélníkových talířích a při svíčkách a hudbě. :palec: Jak včera tak dneska se sežralo všechno bezezbytku. Včera jsem objevil i jeden talíř vylízaný :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...