Přejít na obsah

Sportovní rybolov

TomasB

Doporučené příspěvky

Já byl dneska ráno od 6 do 9 a pstruh žádný. Jen jeden mi po tom vyjel pod nohama bernej a jeden mrňousek tak 5-7cm se pokoušel o peří téměř stejné velikosti. Zato jsem chytil štiku 61cm, kterou jsem nabídnul kámošovi a ten si ji ochotně vzal. Tak nevím, jestli ten neúspěch je dán málem vody co teče nebo tím jak je čistá a nebo jestli je to vytrávený a zbylo jich jen pár, či případně do té vody jen něco málo šoupli. Možná kombinace všeho. Uvidíme jindy.

Včera jsem byl ve Zlíně, vyjížděl jsem před 6 ráno a vrátil jsem se až po 17, tak to nemělo cenu.

Odkaz ke komentáři

Obávám se, že je Loučná fakt vytrávená asi komplet. Dneska jsem tam zase byl a záběrů minimum. Nicméně jak něco zabere, tak je to pěkná ryba obvykle. Chytil jsem asi na 3km řeky nejdříve PO 39cm, pak jednoho prcka a pak mi to urval PO tak cca 45cm. Kde jsou ty doby, kdy pomalu co flek to ryba či více. Myslím, že minimálně na pár let je po prdeli kvůli nějakého zmrda. A to snad není řeka široko daleko, kde by byli ti pstruzi tak robustní. ten 39cm ze dneška mohl mít tak 0,5kg. Viz foto. Mimochodem, tady tomuhle se už ohejbá čelist.

post-226-0-74782800-1397851551_thumb.jpg

post-226-0-31967100-1397851576_thumb.jpg

post-226-0-75525600-1397851591_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem měl vyloženě smolný den. Brodili jsme Orlici a já se nedobrovolně vykoupal. Mobil jsem hned vyypnul a vytáhnul baterku a doma vyfénoval, tak se zdá, že je vše OK. Suším peněženku a všechny doklady, karty a prostě milion věcí co v peněžence nosím. Veškeré účtenky za firemní výdaje za duben jsou vodou "pokurvené", tak doufám, že nebude problém, částky se z nich dají vyčíst při dobré vůli. V těch účtenkách je skoro za 20 tis., tak snad nebude problém. Dále suším komplet všechny rybářské doklady, povolenky, členskou legitku, ta se mi i rozpila. No kurva, to se něco povedlo. Vody tam bylo jen pod koule, ale na luxusní vykoupání a "svezení" řekou to stačí až až.

Pstruha jsem bral jen jednoho a celkem chytil 4ks, ale žádní velikáni. Obecně to stálo s rybama za prd a ještě jsem se zkoupal. No, tak zvedám prdel a jdu ještě vylejt vodu z broďáků a bude se sušit a sušit. Samozřejmě i brašna je komplet zavlažená.

:wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::wallbash: :jelen:

Odkaz ke komentáři

Dneska Metuje, na peří nic, na Horneta sem tam něco, ale jak jsem dal nymfu, tak co flek to po tom něco vyjelo a občas i šluklo. A musela bejt jen 1,5g hlavička a hodně pomalé vodění. Nechtěj šmejdi brát. Taky jsem dělal kontrolu žaludků a mají je pěkně naducané nějakým černých bordelem. Takže je to jasný, nemají chuť, protože jsou nažraný a musí je něco opravdu hodně dráždit. Takový "poobědový zákusek", kterému nejde odolat. :D Odchytal jsem se PO 32, PD 35 a PO 28(byl chycenej za oko a tutově by nepřežil, tak jsem ho rovnou hodil do tašky)

Nakonec to nebylo nejhorší a pochytal jsem tak kolem 15 ryb. 2 větší mi to nedobraly(koukal jsem přes polarizáky) a jedna pěkná mi spadla z jednoháčku.

Odkaz ke komentáři

Musím se pochlubit dnešním zážitkem! Byli jsme na pstruhovém Labi s kamarádem, hned ze začátku jsme pěkně zmokli v bouřce, ale nevadilo a zbytek dne jsme chytali mokří. Nebyla to žádná sláva, ale nakonec jsem si dva PO odvezl. Ale teď k tomu zážitku!!! Pod jedním splavem si takhle chytám a najednou vidím něco velikého, tak si říkám co to bylo? Měl jsem polarizační brýle, ale i tak jsem viděl jen veliký stín, tak jsem si říkal, že jsem možná jen špatně viděl, protože tam nic tak obřího být ani nemůže. Amuři přece na pstruhovém Labi nejsou :) . Za chvíli vidím opět doslova obří rybu a to už jsem zavolal kámoše, ať jde ke mně, že tam je něco fakt velkýho. Pak jsem nahodil někam do středu koryta, kde byla mělčina a v místech kde jsem měl nymfu, najednou vír jak blázen, tak kámoěš říká, že mi po tom asi vyjel, ale já žádnej kontakt neměl. Pak kámoš chytil duháka asi tak 25-28cm a jak ho měl pod nohama, tak mu to monstrum chtělo toho duháka sežrat a bylo to fakt neskutečné hovado velikosti něco mezi 80-100cm!!!! :o Tělo jak jak kyslíková flaška, barva něco mezi hnědou a fialovou, těžko říct, protože ty polrizáky trochu zkreslují. Voda sice byla křišťálově čistá, ale ty brejle jsou zatmavené a mění barvy. Normálně po něm chmatal a vůbec mu nevadilo, že jsme od něj na méně než 2m. Kdyby sebou ten duhák tak nemlel, tak by ho asi slupnul. Pak mi ještě jednou proplaval pod nohama a to bylo vše. Kdyby mi tohle někdo vyprávěl, tak bych si myslel svoje o houpání, ale my jsme to viděli oba a po zbytek dne to bylo téma. Nevím co to bylo, buď obří duhák nebo hlavatka. Nevím jestli na Labe hlavatku někdo někdy vysadil, spíše asi ne, takže s větší pravděpodobností to byl duhák. I to tmavě hnědo-filalové zbarvení by odpovídalo spíše duhákovi. Každopádne velké šupiny to nemělo. Pod tím splavem ta ryba evidentně jezdila a šmejdi po nějakém úlovku a z nás si vůbec nic nedělala. V životě jsem takhle ve volné vodě nic takového neviděl, naprosto monstrózní. Volal jsem to taky Dědkovi, to je postarší kamarád co má místo kůže šupiny a ryby jsou pro něj vším, nakonec on nás tam poslal na výzvědy, jak vypadá místní osádka Labe. Ani nebyl moc překvapenej a říkal, že kousek od tohodle splavu dál po proudu mu říkal jinej kamarád, že mu při přívlači taky za nástrahou vyjelo nějaké takovéhle mega hovado a že jich tam asi bude víc. Jsem z toho úplně vedle. Ani mi nevadilo, že mi to nevzal, protože jsem měl na navijáku po dnešních "veverkách" posledních asi 20-30m a navíc chytám na 0,16mm, takže scénář by byl stejně předem jasný. Určitě by to byl hustý zážitek, ale bez šance na úspěch. Přemýšlím, jestli má vůbec smysl se o tuhle rybu pokoušet? Šance, že to sezobne je malá, a že bych to hovado udržel na 0,16 vlasci asi taky není velká. Myslím, že sice bude stále pod tím splavem, protože proč by jezdila jinam? Škoda že to nemám natočený, ale tohle je prostě tak nečekané a navíc jen krátký okamžik a nedá se to předpokládat. Nedá mi to spát...

Odkaz ke komentáři

Jsem po tom trochu pátral a hlavatky se fakt ve VČ kraji před lety dávaly docela dost a místy dnes prej z toho mají bolehlav, speciálně na některých místech na Metuji, protože tam ve vodě teď nemají nic kromě několika málo hlavatek, které jsou nechytatelné. Píšu o pstruhovkách samozřejmě.

Horák z Pardubic dává už přes deset let na mimopstruhové Labe ve Vysoké hlavatky každoročně, každej rok jich tam dá minimálně 300ks ročka. Tam mi to příjde OK, protože řeka je tam už velká, na to aby uživila takového dravce. Takže tam si může žít se štikami, sumci, candáty,... Jsem s nim o tom mluvil a tenhle úsek prý vybral, protože tam je Labe v původním neupravovaném korytě a terén okolo je velmi špatně přístupný pro rybáře. A hlavatky se občas vyskytnou v úlovcích, každej rok více méně v počtu 1-3ks oficiálně ulovené a pak se objevují v úlovkáčích "velcí" pstruzi... ať už vědomě nebo z neznalosti. A úlovky jsou od Hradce Králové až pod Přelouč.

Odkaz ke komentáři

Od doby, co vytrávil nějaký čurák Loučnou, tak to stojí za prd. S velkou námahou teď vyrobím 2 masíčka za vycházku, když se daří tak 3, míru mám nastavenou 30+. A 39cm jsem ještě letos nepřelezl a to byl ještě nějakej co to na Loučný přežil. Malí mrzáci kolem 20cm, těch je celkem dost, ale vyrobit masíčko je těžká disciplína. Já bych toho zmrda pověsil za koule a vyvrhnul za živa.

Odkaz ke komentáři

Asi jsem to nezdůraznil, na Loučnou teď moc nechodím, tak jsem byl jen 2 krát nebo 3x a jezdím jinam. Proto píšu, že nic moc velikosti. Na Loučné se dají chytit sem tam nějakej krásnej co přežil tu otravu čpavkem a pak místy nově nasazení 15-20cm.

Michale, jinak brát x nebrat, hodně těch psatruhů c se pustí ve finále chcípne. Takže asi nejlepší pro ty ryby by bylo je nechytat a nebo vzít první tři a jít do prdele.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...