Přejít na obsah

Parkovací asistent


Guest Sothrax

Doporučené příspěvky

Ahoj pánové a případné dámy,

 

od čtvrtka jsem prozatím šťastným a hrdým majitelem Octavie II 1,8TSi Elegance, rv 2007.

 

Vše je bez problémů, ale dnes jsem narazil na problém s předním parkovacím asistentem, čidlo umístěné pod pravým světlem, je volné a o kousek zapadlo do nárazníku. Je to origo asistent napojený na Audience, ne to z příslušenství

 

Jelikož mi teď pořád asistent vepředu pípá mám prosbu jestli by mi někdo poradil, jestli je možný čidlo nějakým způsobem přilepit k nárazníku a hlavně jestli je možný se k čidlu dostat bez nutnosti zvednutí auta. Případně co je potřeba rozdělat, jestli stačí jen ten plastovej kryt pod motorem? Další otázka je jak čidlo přidělat, jestli použít nějakou oboustranou pásku? máte s tím někdo zkušenost?

 

díky moc za pomoc:)

 

PS: za případnou duplicitu tématu se omlouvám:)

Odkaz ke komentáři

Já jsem dodělával RS nárazníky a musel jsem čidla kvůli lakování odlepit.

Originál lepící pásku, která se používá ve výrobě jsem nesehnal.

Mám čidla přilepená oboustrannou lepící páskou Pattex Power Fix a absolutně bez problému.

http://www.pattex.cz/produkty/pattex-paska-power-fix.html

Podmínkou je dobré očištění a odmaštění lepených ploch. Stará páska se musí odstranit. Nejlépe to šlo tech. benzinem

Odkaz ke komentáři

Nejlepší by bylo dát sem vždycky fotku, aby bylo patrné o kterém čidlu je řeč (prostřední a nebo krajní) a jakej máš nárazník (klasika a nebo RS) atd.

Jinak já jsem nedávno měnil pravé přední středové čidlo (to blíž k spz) u klasickýho nárazníku a dostal jsem se k němu tak, že jsem vycvaknul mřížky v nárazníku, a tím otvorem od středové mřížky jsem se tam dostal rukou ...

 

A jednou se mě stalo, že jsem při čištění zadních čidel jedno zamáčkl a vyřešil jsem to tak, že jsem zajel na benzínku k vysavači a sundal z hadice ten úzkej náhubek a tu hadici jsem přitiskl k nárazníku a vysavač mě ho podtlakem vycucl zpět. :smich: Už je to půl roku a v pohodě drží ... :smich:

Upraveno uživatelem Alessi
Odkaz ke komentáři

Zítra nafotím a postnu:)

jedná se o vnější senzor, vnitřní bych taky zkusil přes mřížku na tažný oko, ale abych dosáhl na to vnější musel bych být saxána :lol:) co se týče vysavače tak mě něco podobnýho napadlo ale tím, že tam je už místo tak ten podtlak to nevycucne a bojim se že to enbude moc dlouhodobý řešení:rolleyes:

 

zkusím ten pattex a uvidíme:)

Odkaz ke komentáři

Mne sa najviac osvedčilo originálne lepidlo 3M, to isté, čo sa na držiaky dáva vo výrobe - na lepiacej ploche je červená fólia, ktorá chráni tú lepiacu vrstvu. Aj Pattex PowerFix by mal byť v poriadku, základ je vždy poriadne očistiť lepené plochy technickým benzínom a podľa možnosti lepiť pri teplote nad 15*C.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

To mi nakecal borec ze škodovky když jsem se ptal na dodělání senzorů. Ale tak nějak jsem pak sám usoudil že na tom možná i něco bude podle toho jak to na některých autech vypadalo,ale pokud je to jen o šikovnosti případně druhu senzorů tak jedině dobře a tím pádem proti nim nemám už ani já výhradu coby proti :)

Odkaz ke komentáři

Minulý týden mi člen Vaša dodělával přední a zadní senzory na Octavii II, orig. sadu (čidla, kabely, pípák, řídicí jednotku, tlačítko, prostě komplet) dodal člen BadyS, komplet mě to vyšlo na 6,5 tis. (no dobře, možná o něco málo víc, poštovné, lakování čidel do flamengo červené která se těžko shání, cesta za Vašou do Prostějova), ale montáž naprosto profi, nakódování, zobrazování na displej autorádia, atd., 4 hodiny a tradá domů.

Nikdo z běžných uživatelů nepozná rozdíl, jsou to ty samé čidla, co se montují ve výrobě. Foto z montáže ZDE

 

Myslím že víc není třeba dodávat...

Odkaz ke komentáři

Dadáček - jo, dal jsem předface, potřeboval jsem sehnat sadu se starou ŘJ aby šlo zobrazování na Audienci, auto je MR 2005

Ale samozřejmě se dají i na předFL dát face senzory, ty malé

 

foto výsledku zatím nemám, nepovažoval jsem za nutné fotit, je to prostě jako z fabriky, dokonce i přesto, že jsem ty čidla lakoval doma sám :-)

Odkaz ke komentáři

Dík za Vaše názory. Dnes jsem si byl Octu se senzorama vyzkoušet. Jo, funguje to dobře. Určitě bych si zvyknul. Jen mohli být citlivější na ještě menší vzdálenost. Pokud totiž pípají a signalizují na max., je za autem pořád ještě cca 20cm místa. Takovou vzdálenost bych snad dokázal odhadnout ještě i sám. Za to bych přívítal maximálku (resp. spíš minimálku) až nějakých 5cm od zadku. Ale jinak dobrý. Asi do toho půjdu a nechám si to zadat už z výroby při objednání nového auta. Počítám, že ve škodovce z toho ještě tak 1-2 tisíce uhádám slevu. Jen si teď musím zvážit, zda jít jěště do výbavy Ambiente Plus, jak jsem zamýšlel (plus ty parkovací senzory, el. okna vzadu, plnohodnotná rezerva, stěrač...) nebo rovnou už do Elegance. Musím na to sednout a zvážit.

Odkaz ke komentáři

Stručne - parkovacie senzory určite áno, aj keď si ich nemal a skúsiš ich, ďalšie auto bez nich už chcieť nebudeš. Ich cena sa ti vráti na ušetrenom lakovaní oškretého nárazníka... Dorobiť dodatočne originálne senzory je najmenší problém, treba len dávať pozor pri vŕtaní dier do nárazníka a spraviť pekné diery. Keď to bude pekne spravené, nespoznáš rozdiel medzi autom so senzormi z výroby a tvojim!

 

A či Ambiente plus výbava navyše alebo rovno Elegance - spočítaj cenu takto vybavenej Ambiente a cenu Elegance, nemal by tam byť veľký cenový rozdiel a dostaneš množstvo vecí v cene Elegance navyše.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...