Přejít na obsah

Tavi

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    690
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Zájmy
    Auta, tuning, jídlo, hudba, filmy, hry a holky.
    "Moje zájmy jsou nyní o 20% víc cool."
  • Auto
    Octavia I

Návštěvy profilu

3 613 zobrazení profilu

Tavi's Achievements

1

Popularita

  1. To s tím pečením jsem zaznamenal taky. Říkal jsem si, že s 5w bude mít motor menší třecí odpor, tudíž míň hřát, ale i při normální jízdě zapíná sahara a po zastavení dochlazuje každou jízdu. A to to vůbec drtím, jedu piánko. Může to být taky tím, že jsem si tam hlava nalil G13 a teď mám chladič ucpanej šlemem. Ale expanzka je čistá. Jako placebo řešení zvažuju větší chladič z 74/75kW, možná hliníkový. Znepokojila mě zpráva při vypouštění oleje, že se "nějak divně leskne". Což se oslím můstkem vracím na to co řekl Igor - špony v oleji nemají co dělat a když se tam vyskytují, filtr to fakt nezachrání.
  2. Od Metabondu mě odrazujou už jenom ty reklamy. Zázračná voda do motoru co z totální vraždy spraví tichounký šicí stroj. Použil jsem aditivum do oleje jenom jednou a to STP. Hustý jako med, je možný že to motor utišilo, ale na náhražky a aditiva se nedá jezdit, to platí jak o oleji tak benzínu. Musím ale říct, že Millers 5W40 co jsem používal, tomu motoru asi moc neprospěl. Motor jezdil na Castrol 10W40 a byl výrazně tišší, a co se týče vnitřku motoru tak byl čistý. Teď pod víkem všechno ztmavlo a nahoře na víku jsou vidět počátky karbonizace. Možná je to stylem jízdy, ale rozhodně to za studena nehuntuju. Naopak, nemám vůbec zadělanou klapku a nezaznamenávám olejový šlem a výpary z odlučovače ve filtrboxu. Tenhle rok zpět k Castrolu.
  3. Přesně jak píše Patrik, ale doplním - stále mám v kufru LEDku a i po velmi rychlém "zhasnutí" při otevřeném kufru lehce svítí. Teď když o tom tak přemýšlím, tak by ani to nemělo být... přece to má jednotka odpojit komplet... že by relé na odchodu, někde šlus? Nicméně zpět k tématu - pokud zavřeš/zamkneš kufr, mělo by to vypnout na tvrdo. Doporučil bych metve zkontrolovat zámek a zjistit jestli ti opravdu světlo zhasíná: Vlez dozadu, sklop sedačky, otevři kufr (rozsvítí se) a pak ho zavři a koukej zda-li zhasla. Pokud nezhasne, bude problém ve spínači zámku. Když se vzadu zavřeš a u řidiče zamkneš auto, měla by žárovka přestat svítit okamžitě. Mělo by při tom cvaknout relé z oblasti nohou řidiče. Nevím jestli diagnostika umí ověřit funkci mikrospínače i pro kufr (pro ostatní zámky vím že ano), ale pokud ano, mělo by to zařvat sporadický signál a kód chyby.
  4. Tavi

    Silentbloky ramen

    Tak se jim to asi nechtělo dělat. Prubnu to tenhle rok.
  5. Tavi

    Silentbloky ramen

    Asi mysleli ty držáky v karosérii. Dle tvrzení níže to tak vypadá. Buď se jim to dělat nechtělo, nebo měli špatnou zkušenost. Ten servisák byl do té doby rovný a upřímný, říct mu ať to prostě udělá, tak to udělá, ale nehrotil jsem to. Řekli jsme si, že se k tomu dá vždycky vrátit (kdybych chtěl) a když se jezdilo doteď, bude jezdit i nadále. Dle ETKY je montáž šroubu jak říkáš, ale co kdyby se otočil? Asi tuším, že kdyby se šroub povolil, vykutálí se pryč a náprava s ním, dle origo řešení se alespoň zasekne o nádrž. Moc velká prasárna a hazard? Šroub jsi vytáhl směrem do středu auta (k nádrži) nebo ven (ke kolu)? Rapid by měl mít stejnou nádrž jako Octavia 1.. tudíž.. kde je zakopaný pes?
  6. Tavi

    Silentbloky ramen

    Když už jsme u toho, dělals to sám, nebo servis? Byl jsem koncem léta řešit komplet podvozek, (ramena, tlumiče, pružiny) a právě silentbloky mi vzadu nechtěli v servisu dělat s tím, že se šrouby ani nehly a když by ruply tak by museli zasahovat do karoserie (řezat/vařit). Asi chtěli shazovat celou nápravu... ale koukám, ETKA říká šroub/matka M12 (číslo 9):
  7. Tavi

    Silentbloky ramen

    Sic je nemám měněné za tvrdší a nikdy jsem to nedělal, ale o téma jsem se zajímal. Dle Škoda-Díly (není 100%) 6R0 501 541 A(1J0 501 541 C) jsou záměnné napříč Octavia 1/F1/F2/Rap 6Q0 501 541 E jsou záměnné pouze F1/F2 Dle ETKY se v Rapidu vyskytuje silentblok 6R0. Dle ETKY se v Octavia 1/F1 vyskytuje silentblok 6Q0/1J0. Z toho bych logicky usuzoval, že tam ty silentbloky vložit jdou. Dovolím si odkaz na jiné forum, zde bych doporučil lustrovat téma, je to tam rozebrané docela podrobně (i mimo vlákno s podobným tématem). Nevím jak moc smyslnuplná rada je silentblok obrušovat či ochladit/hodit do mrazáku a rychle nalisovat, ale zrovna jsem takto dělal ložiska na motorce (byť kovové) a povedlo se. Snad se připojí někdo znalejší a potvrdí/vyvrátí to co říkám. Každopádně hodně štěstí a pokud se vydaří, poděl se s výsledkem!
  8. Dík, ale vyřeším to přes odpor. Dozadu budu dávat druhou lampičku včetně kabeláže, to si nějaký odpor taky vezme. U recenzí na LEDky jsem četl že světla právě lehce žhnou a právě v Octavia 1, i když je světlo vyplé (poloha otevření dveří). Teď je půlnoc a v autě je tma tmoucí. Otevřu dveře, parádní světlo. Cvakne relé, jednotka se uspí a jsou z toho bludičky. A zapínání/vypínání lampičky u spolujezdce/řidiče mění intenzitu druhého nevyplé žárovky. Cirkus.
  9. Díky za odpovědi, trochu elektrotechniky jsem na škole pochytal.Jen mě pořád zaráží že efektivita LEDky (že málo žere) jde tím pádem z okna, má-li mít u sebe odpor, co akorát topí. Ale to nad tím moc bazíruju. Ještě jednou díky!
  10. Ahoj ahoj octavia 1, 97. Podlehl jsem trendu, koupil jsem LED sadu do interiéru a řeším problém. Otevřu dveře, lampička vepředu se rozsvítí silným světlem. Vše v pořádku. Po chvilce cvakne relé komfortky, světlo se vypne. V pořádku. Přepnu lampičku na čtení (zapnout), a světlo svítí strašně slabě. To samé s lampičkou spolujezdce, jakmile "vypne" komfortka (relé), svítí jako když nesvítí. Normální žárovka způsobila "cvak" v relé, LED - nic. To se opakuje v kufru, po otevření cvakne relé, světlo krásně svítí, po několika sekundách komfortka "vypne" světlo a to svítí žalostně málo. Při zavřeném kufru, nesvítí - správně. V kufru je kvalitní Philips, spolujezdec malá Osram, řidič noname. Co s tím? Napájet odpor ke každé LEDce? Řešil to někdo? Dík
  11. Tavi

    Voda v interieru

    Koukám že odpovídám na starou věc, ale i tak. K odtokovým kanálkům se dostaneš poté co sundáš (levé/pravé) kolo a podběh. Jsou přesně v úrovni očí. Ale je to otvor cca 1,5cm*2cm v nejširším místě, tím nic nevykoumáš. Já si na lepší odtékání vymyslel jednoduchý provázek, zaseknutý pod nehybnou část karosérie v torpédu. Provázek je asi 30cm dlouhý, jen tak, aby se dostal do nejnižšího bodu torpéda (na obou stranách) a poté cca 5-10cm odtokovým otvorem ven. Provázek buď visí, nebo se dotýká podběhu, voda stéká nadkolím. Minulý rok to slavilo úspěch, ač problémy se zatýkáním nemám, bílý motouz byl černý jak bota a v torpédu sucho. Co tento vylepšovák ale nevyřeší, je fyzický bordel (listí, hmyz, bláto, písek). Řeším to spolu s kontrolou a čištění prahu za zástěrkami, vždy když přezouvám (zimní-letní). Zatím klid, ťukám. Zda-li je ten provázek takový placebo efekt, že si "myslím" že tam funguje jakési vzlínání/sifon, toť otázka, ale zatím mám klid, a je to defakto bezúdržbové řešení, dokud provázek neuhnije.
  12. Tavi

    Uložení motoru

    Tak jsem kontaktoval jiný eshop, zaslali foto a bum, není to on - Foto 1. Buď mají bordel v číslech, nebo už nevím. Mají na skladě uložení s korespondujícím výrobním číslem "1J0 199 262 BK" ale při nahlédnutí do předešlé tabulky zjišťuju, že se nejedná o správný díl. A při Gůglení, je to držák pro 1.4 16V, které nepadne. Fotku přitom mají s výřezem, ne výstupkem. Google to samé, tu výstupek, tu výřez. Pátral jsem dál a u některých dílů se mimo přídomek BK, vyskytuje i "1J0 199 262 BH" a na Googlu lze nalézt fotky z nějakých Ruských bazarových stránek/fór. Při dalším pídění jsem zjistil, že se toto označení držáku vztahuje k motorům s kódem AGZ,AQN (takže VR5). Zajímavé. Respektive se objevují čísla "1J0 199 262 CD" a "1J0 199 262 BH" jako záměnná. edit: když je CD zaměnné s BH, nemůže být BH záměnné s BK. Něco tady nehraje. Nezdá se mi to perfektní, AEE má dle mého soudku trochu jinak vyřešenou konstrukci a držák pro VR5 se zdá být lehce posunutý vpřed (respektive vzad). Ale evidentně lze ten hliníkový prevít vyoperovat ven a použít by to eventuálně šlo (Viz foto z internetu 2 a 3.) Toť má mravenčí práce.
  13. Tavi

    Uložení motoru

    Koumal jsem já, koumal servisák podle VIN, nechal objednat správný díl, nepadnul. "1J0 199 262 AC Pravé uložení motoru 1.6MPI 55kW [cn]" kupoval jsem ze ŠkodaDíly a dodali čínský díl a na něm přebroušené výrobní číslo a vedle přeražené. Další, tentokrát Febi díl, kupovaný z téže obchodu, nebo z jiného, nevím, co je na něm vyraženo jsem nezkoumal každopádně to nesedlo -> Ale -> Po chvilce hledání jsem nalezl jsem přehlednější seznam. https://jmjm.cz/clanky-skoda-octavia-silentbloky-spodni-cepy.php Jdu posurfovat na webu, zda-li někdo opravdu nenabízí ten správný díl. Objednám, pokoumám. Díky za ohlasy! Jak jsi ty silentbloky rozdělal? Nedaří se mi je dostat od sebe.
  14. Tavi

    Uložení motoru

    Tos mě moc nepotěšil. Koumal jsem z 1.4 16v, koumal jsem z 1.8/1.9/2.0 ale ty mají vykousnutí jinak. Jsou to hydrolůžka (tedy guma není guma, ale dutá s 'tlumící' kapalinou uvnitř, podobně jako některý Fordy), a ty jentak přehodit nejde. Napadlo mě zkusit tu kost s výřezem něčím ostrým po obvodu obkroužit a vyměnit jí, nejspíše přilepení nějakým lepidlem. Ale to je laborování, takže ne. Nebo zkusit vyměnit celý držák, co je na motoru. Ta rozteč na bloku musí sakra být shodná třeba s 1.6 16V z Golfa, nebo tak. Pak je vcelku jednoduché sehnat držák Neřekl bych že se jich vyrobilo zrovna málo, ale motor nepřežil facelift. A garantovaná desetiletá povinnost dělat díly je už minimálně tak 22 let mimo mísu.
  15. Tavi

    Uložení motoru

    Oživuji staré téma, přišla doba servisu a chtěl jsem vyměnit uložení, ale nepochodil jsem. Málem jsem s tím švihnul, když jsem konečně dotáhl šrouby nového držáku v karoserii a ten vingl (držák evidentně na 1.6 74kw/1.8/2.0, ačkoliv číslo dle ETKY sedí) byl o 5 cm jinde než má být, plus je vykousnutí proti sobě, nikoliv do sebe. Dle zlých jazyků se díl už nevyrábí a náhrada není. Nenašel někdo náhradu za náhradu co není?
×
×
  • Vytvořit...