p2p Odesláno Listopad 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 7, 2013 Ozvy se do SZ neco vymyslime ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ammadeus Odesláno Listopad 7, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2013 Ještě dodám zde jsou kódy vyměněných čidel které jsou na fakturách 1. 06H919081A 2. 038919081K 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petrbungee Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 Tohle delali uplne prvni TSicka...je na to novy software do RJ motoru. Jaky rocnik mas? Me to myslim delal MR09 a po prehrani na aktualni SW to dalo pokoj. tak ja to zkusím pořešit v servise, také jsem zjistil, že vždy když je auto na diagnostice tak s sebou začne škubat motor na volnoběžné otáčky přitom olej má benzin má též kvalitní a silent bloky jsou snad take dobré ale otáčky se nemění. Právě je zvláštní, že to je vždy jen při diagnostice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 9, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2013 jestli ti to dělá za studena, tak se ohřívá katák, někde jsem to tady četl. dělá mě to taky, cca po 15 sekundách už to nic nedělá ani na volnoběh, hold hon za emisemi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romet Odesláno Listopad 10, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2013 tak ja to zkusím pořešit v servise, také jsem zjistil, že vždy když je auto na diagnostice tak s sebou začne škubat motor na volnoběžné otáčky přitom olej má benzin má též kvalitní a silent bloky jsou snad take dobré ale otáčky se nemění. Právě je zvláštní, že to je vždy jen při diagnostice. Já mám skúsenosť s ktorou sa podelím. Mám 1.8 TSI CDAA, 2009 MR2010, 48t km. Spotreba oleja cca 2,5 l/15000km. Olej Shell 5w-30 LL, menený po 10-15tkm. Tiež som pozoroval občas ten jav ako keby motorom šklblo na voľnobehu, otáčky nemení, robí to aj za tepla, je to veľmi slabo citeľné ale dá sa to spozorovať ak napr. čakám na semafore, tak to občas pocítim. V diagnostike bez závad. Menil som odlučovač oleja, z dôvodu, že mi mastilo do oleja hadicu prívodnú k turbu a tam sa napája prepad vzduchu a púštal trochu olej. Ja som mal verziu odlučovača na konci čísla dielu s písmenkom A. Bol som u známeho a ten mal na superbe 1.8 TSI odlučovač na konci s E a bez úniku oleja. Tak som dal aj ja verziu dielu E. Mastene hadice k turbu sa zlepšilo o cca 50%, k spotrebe oleja sa neviem vyjadriť, olej ked treba dolejem už to nerátam. Prvé dva týždne týždne bol motor neskutočné tichý a kľudný. No on je veľmi kľudný od výroby, ale proste žiadne cukanie vôbec nebolo, normálne to bol iný motor. Potom sa o pomaličky a postupne začalo zhoršovať a zhruba po mesiaci som bol tam kde predtým s kultúrou chodu na voľnobeh. Najazdím cca 1400km/mes. Asi sa zasral aj nový odlučovač oleja. Tak som povedal že skúsim rozobrať starý odlučovač či sa dá dáko čistiť, a potom sa vrhnema na nový, ale ešte som sa k tomu nedostal. Záver: Odlučovač oleja (prenikanie oleja do sacieho traktu) má VEĽKÝ VPLYV na kultúru chodu voľnobehu. A nie je to len moja skúsenosť. Závada a jej prejav http://forum.autobazar.eu/vw-passat-1-8-tsi-nepravidelny-volnobeh-t51718.html Vyriešenie:(4 príspebvok od spodu): http://forum.autobazar.eu/vw-passat-1-8-tsi-nepravidelny-volnobeh-t51718-60.html Možno, že niekomu to pomôže, ešte sa niečo také tu neriešilo. Sorry za linky na iné fórum, ale je to pre dobro veci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 Po startu studeného motoru začal houpat volnoběh, cca půl minuty. Jakoby vynechal jeden válec. Třeba 3x za tu půlminutu. Pak už je to OK. Mám strach. Prosím kdy (a kde v Praze) doporučujete měnit rozvody u CDAA? Benzín to nežere (Trip 2 dle PP mám 6,8/100, ale oleje 2 litry od výměny k výměně. Děkuju za doporučení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 (upraveno) tak rozvody dělá rolbař nebo garny... ti to žere 2 litry za 15000km nebo za prodloužený interval? @romet nechápu proč tam neleješ 5W-40 když stejně nepoužíváš prodloužený interval. Upraveno Listopad 11, 2013 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 protože 5w40 s 504/507 normou není ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 dyt i v návodě máš napsáno i na kastrolu že tam můžeš lejt na pevný interval 502 00 tzn EDGE 5W-40 apod.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 fiha tak to čumí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 tenhle problém je jenom u tdiček s DPFkem, že tam můžeš lejt jenom 507 00, na to jsem taky čuměl před x měsíci když sem to řešil do bejvaly okty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 ba ne to není jen tdi, obecně vw koncern od určitého roku najel na LL oleje a prostě nic jiného než 504/507 normu nepustil no člověk se stále učí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 Jezdím v klobouku na Shell Helix Ultra Extra 5W-30 od výměny k výměně na prodloužený interval, jak mi řekne PP. Sežere to tak 2-2,5 litru za tu dobu. Dodržuju rychlostní limity, 70% město, 30% venkov. Prosím kdy doporučuje výrobce výměnu rozvodů u CDAA? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 retěz má byt nesmrtelny ale není ;) vím že kamarád měnil preventivně po 90 k km a 4 rokách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 neni nic jednoduchsiho sundatt kolo a podivat se na napinak jak je na tom a jestli funguje jak ma... Sundat kolo podbehy prace na 30 min... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 Jsem lama, nepoznám jak je na tom napínák, jestli funguje jak má a sluší mu to. Sotva zvládnu vyměnit píchlé kolo a dolít do ostřikovačů. Garny / Rolbař v Praze toto poznají? Ptal jsem se cvičně v autorizáku Profiauto a tam mi řekli že řetěz se nemění a nic se nekontroluje. Nemám z nich dobrý pocit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 11, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 jasně že to rolbař nebo garny poznají... kontakty máš tady na webu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 11, 2013 jj oba v pohode... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zahyk Odesláno Listopad 12, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 Ahoj , minulý týden po nastartování divný zvuk, po ujetí cca 5 km ztráta výkonu a po dalších 5 km na volnoběh otřesy celého auta. Po 2 hodinách už jsem nenastartoval, odtah a druhý den z autorizovaného servisu oznámení že rozvodák přeskočil a potkal se motor. Auto bylo postavené se 4 letou zárukou která vyprší přesně za rok ufff, ale motor má najeto 42 000 km. Motor se minulý týden rozebral a poslal do Škodovky. Tak jsem zvědav jak to dopadne ale dle prvotních info ze servisu bude nový motor. O výsledek se opět zde podělím jen nevím kdy............ ZAHYK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 12, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 tak dej pak vědět, po 3 letech a 40k km to je fakt špaténka. ale to si měl ještě starej napínák. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 no s tim napinakem... nevim cece... podle mne tam je K napinak.. Nasel jsem ze K napinak se daval od 5.3. 2012... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 No ale podla toho, že mu 4ročná záruka vyprší presne o rok má rv 2010, alebo sa mýlim? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zahyk Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Ahoj, auto přišlo do provozu 8.11.2010. Dnes padnulo rozhodnutí, ze ŠKODOVKY posílají úplně nový celý motor, snad do konce příštího týdne budu mít BĚLOUŠE doma ;-) V pátek jedu do servisu tak zjistím přesně. Zatím čus bus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 tak hodně štěstí ;) tak jasně tam je ten starší no.. btw jak zacházíš s autem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest zdenek2013 Odesláno Listopad 17, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2013 Jenom krátce co vás čeká s 1.8 Tsi. První přeskočení v 53t. , naštěstí v záruce - oprava zničeného motoru zdarma (cca 10 dní mimo provoz). Ve 150t. znova. Totálně zničený motor - nabídka servisu škoda na opravu - 90.000,00 Kč. Auto stojí, asi je odepsání. S pozdravem "kupujte auta s atm. motorem " zdenek2013 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 17, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2013 co ti je platná atmosféra? myslíš, že jako nemá rozvody? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Listopad 18, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2013 @zděnku: to nemusí byt, sežen třeba starší apod ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zahyk Odesláno Listopad 19, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2013 Ahoj, ze servisu info, že letos už je to třetí motor, jeden na 100 a druhý na 150 oba po záruce. Škodovka vyměnila motor ale servisní práce chtěl servis uhradit po majiteli. Už je to údajně rok co nový motory jezdí po výměně a zatím bez problémů. Já jsem zvědav jak to bude jezdit. Záruku údajně neprodlouží, ale dle obchodního zákoníku by měla být 2 letá záruka tak to ještě chci zkusit a uvidím. S motorem je zacházeno slušně, přítelkyně s ním jezdí do práce denně 10 km a pak nějaká dovolená, kino atd. myslím si že není vůbec namáhán spíš že ho šetřím až moc ;-) :-D :-D Ještě mám nějaký kontakt přímo v Bolce tak to chci ještě zkusit zjistit co se děje. Až budu chytřejší dám opět info ;-) :-) ZAHYK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mk999 Odesláno Listopad 21, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2013 Ahojte, Tak som dalsi nestastnik s motorom 1,8tsi. 13.11. pri startovani zachrastilo v motore a bolo vymalovane,viac nenaskocil.. .odtahovka, servis. Potvrdeny preskoceny rozvod,tie zaistovacie zuby na napinaku su podla vyjadrenia servisu zodrate. Auto je v prevadzke od 03/2011 (u mna od 08/2013), najazdenych 51627km a motor pravdepodobne na vymenu. Tak toto je ozaj SIMPLY CLEVER... Vdaka tomuto foru som bol v obraze, pytal som sa na prevent.vymenu napinakov v 2 autoriz.servisoch,vsade povedali,ze problem nie je, pripadne, ze na FL uz to je vyriesene a nic netreba riesit. Skutocne to K napinak riesi definitivne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2013 No zatim neznam nikoho komu by se potkal s kackem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.