marekczek Odesláno Listopad 21, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2013 06H 109 467 K od 5.3.2012 takže já ho mám mít tedy na 100%, tak uvidíme časem.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mk999 Odesláno Listopad 23, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2013 Ved prave,K napinak je tu 1 a 3/4 roka. V pripade preventivnej vymeny rozvodu (pripadne celeho motora) tam velky km najazd este nikto mat nebude. Motor je KO,servis sa dojednava so Skodou o vyske krytia. Oprava v nedohladne,mam byt trpezlivy.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 1, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2013 23000km, je to pár dní co to auto má rok staří. https://www.youtube.com/watch?v=aV5L6bCvsE0 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 No zvuk hrozny... ale slysel jsem i horsi... hlavne vymen rozvodak. Napinaci a vodici listy... podivej se jestli neni praskly ovladaci sroub na vacce. Radi praskaji... jonak mas zvuk horsi nez ja s 140 tkm :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Prosinec 2, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 K-napínák už nemá zuby... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 2, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 no v pátek to ještě nedělalo :D co já bych měnil, až se to rozletí, tak at mě vymění radši celej motor. fakt zlatý dehety. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Prosinec 2, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 TWL TPČ! Mám také CDAA 2010, najeto 78tkm, zatím vše původní, jsem dost nervózní, když tady čtu, jak se ty motory sypou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 2, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 kdyby se jenom sypaly, tak je to ok. akorát oni se celé rozbijí :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 Napinak typu K jasne nema zoubky... celou anabazi s napinakem resim u sebe ve vlakne... to marecek... ono se ti taky muze stat ze vymeni pri potkani jenom hlavu... a to potom radeji nee... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 2, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 hm to me nedošlo, radši jsem jim to tam vrznul. servisní pán uznal, že to asi není ideální zvuk, tak dám pak vědět co vykoumají ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2013 No co bud rozvody nebo prestavovac vacky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 mam takovy tušení že škodovka ani autorizák neví co s tím... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Teda ten zvuk je strašný. Po 23 000 by som to teda nečakal. Som zvedavý, na čo prídu v servise. Proti tomu tá moja so 120 000 km ide ako hodinky (zatiaľ). Je ale pravda, že sú tam preventívne menené rozvody pred cca 7 000 km, aj keď starým nebolo nič. Ale pre istotu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Bobo Tsi: Prosím rozumím správně, že na originální rozvody jsi najel 113 tkm? Jaký máš kód motoru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Mám kód motoru BZB a rozvody podľa mechanika boli vraj OK. Menili sa pri 114 000 km. Inak používam Shell Helix Ultra AVL 5W - 30 a mením po 15 000 km. Castrol nepoužívam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 To je fuk jaký olej, ten na to nemůže mít vliv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Ja na puvodnich rozvodech dal cca 100000 km a zoubky na napinaku jeste nejake byly... ted mam na new rozvodech cca 130 + a bez problemu... olej davam od zacatku shell avl 5w30 a menim po cca 20 tkm... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 To je fuk jaký olej, ten na to nemůže mít vliv. Netvrdím, že má olej vplyv na životnosť rozvodov. Určite má ale vplyv na čistotu motoru. A keď je motor čistý, určite dlhšie vydrží ako keď je pokrytý čiernym sajrajtom. Na starej okte som používal Agip a po 300 000 km bo motor zvnútra čistý. To sa bohužiaľ nedalo povedať o manželkinom Peugeote 206 1,4, do ktorého bol dávaný iný značkový olej. Nikomu nepredpisujem aký má dávať olej, ja dávam Shell AVL a zrovna som objednal novú dávku na výmenu. S Castrolom nemám dobrú skúsenosť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Nevím co se ti na kastrolu nelíbí :) Skoro stejnéj sajrajt jako shell... A proč nemáš dobrou zkušenost? SIS jednoho dnes usmyslel ze kastrol je lepší než BP a hell? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Debata jaky plej je lepsi je bezpredmetna... V olejich je takovy bordel a konkurence ze nikdo nema sanci zjistit jaky je nejlepsi olej... proto at si dava do sveho auta kazdy co chce... nekdo shell, nekdo Castrol atd.... rozdil podle mne minimalni... radeji menit ale po 15 tkm a bude mit klid... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zahyk Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Ahoj, auto přišlo do provozu 8.11.2010. Dnes padnulo rozhodnutí, ze ŠKODOVKY posílají úplně nový celý motor, snad do konce příštího týdne budu mít BĚLOUŠE doma ;-) V pátek jedu do servisu tak zjistím přesně. Zatím čus bus Ahoj, tak BĚLOUŠ doma s novým motorem s maďarska :lool: :lool: jo jo hoši naše motory vyrábějí MADE IN HUNGARY ;) Každopádně motor nový, auto jezdí tak jsem teď zvědav. Doufám, že teď snad už to vydrží ;-) Ale šel jsem na magistrát nahlásit do TP změnu značení motoru a tam na mě koukali jak kdybych spadl z višně. Po 3/4 hodině a 50,- poplatku, ve velkém TP 3 záznamy a nový malý TP. Je to síla jít na úřady ...... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Hlavne ze to dopadlo dobre... mas zaznam od servisu ze menily komlet motor???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bobo Tsi Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Vždy lepšie motor z Maďarska ako z Číny. Pre Európu sa tieto motory robia v Maďarsku a pre Áziu v Číne. Ono je to asi jedno, keď motor spacká konštruktér a následne ekonóm, aby boli čo najmenšie výrobné náklady :( Ešte k oleju: nikoho nepresvedčujem, len som napísal, čo používam. Toť vsjo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zahyk Odesláno Prosinec 3, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Hlavne ze to dopadlo dobre... mas zaznam od servisu ze menily komlet motor???? Ahoj, záznamy do servisky napsali, ale přesně že proběhla výměna motoru tak nejsem si jist . . . :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2013 Podivej se budes mit jistotu at potom nejsi prekvapen ze nemas new motor ale opraveny old... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kejml Odesláno Prosinec 4, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2013 Na starej okte som používal Agip a po 300 000 km bo motor zvnútra čistý. To sa bohužiaľ nedalo povedať o manželkinom Peugeote 206 1,4, do ktorého bol dávaný iný značkový olej. Bobo Tsi: Co je špína v motoru? Kde se tam bere? Proč si myslíš, že za špínu v motoru může zrovna olej? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 4, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2013 tak vyjádření servisu a škodovky, že je to prý v normě a že je to ok, tak okej je to okej, budu dál jezdit :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2013 No doufam ze mas dlouhou zaruku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Prosinec 4, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2013 prostě dokud se to nedokurví, tak ŠA asi nic nezaplatí... ještě naštěstí 3 roky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2013 Doporucuji s timhle pristupem po studenem startu to poradne protocit... ono to jednou dopadne...:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.