Přejít na obsah

Rozdíl v 2.0 TDI

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak abych nezakladal nove tema se stejnim nazvem tak se tady zeptam. Jakej je rozdil mezi 2,0 TDI a 2,0TDI RS? Krome vykonu samozrejme :) ?

Mehanicke soucastky (urcite jine turbo) jsou odlisne? Jak je to s intercoler-em, hladicama? A hlavne da se predelat klasicske 2,0 na to RS? CO vsehno je treba vymenit? Prevodovka a diferka stejna nebo je i tam nejakej rozdil?

Nejvic mne to zajima kvuli budoucimu narustu vykonu, jelikoz jsem u Cimbu vydel ze to klasicke PD lze "posilit" na celih 178kw coz je velky narust kdyz to seriove ma 125kw.

Odkaz ke komentáři

jestli je to motor BMM bez DPF, kdyz uz chces teda vykon RS chipnul bych to na 120 - 125kW kroutak vrcholove maximalne 370Nm jinak bych ho honil nekde kolem 350Nm a mas to vyhodnejsi jak nejaky srani s prestavou, je to kokotina navic jednotka RSky pocita s pritomnosti DPF, jednak je to drahe a jednak to dela akorat prusery viz SKAJA

Odkaz ke komentáři

No tak to jsosu prahi velke, to vym ale ne prestavba kvuli narustu vykonu to se samozrejme da zvladnout chipem ale jak sjem rek z duvodu ze se RS pak potom nacipuje na neuveritelne hodnoty tak proto. Myslel jsem 2,0 TDI pak predstavba na RS (to co je treba) a pak na tom "RS-ackem" motoru udelat chip (hlavne kvuli krivce kroutaku). Na to sjem myslel. Jo a otazka byla ciste edukativni, ciste z kuriozity, a pokud bych uz nejak dostal do ruku novou 2,0 TDI tak by my urcite chip bohate stacil, ale kazdopadne dik vsem za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o rok později...

Dobry vecer,

Pred nekolika mesici jsem koupil 2.0 tdi PD, zatim jezdim bez sebemensich problemu, ale jelikoz melo auto najezdeno 170tkm, preci jen se zajimam o to, jak jeho zivot co nejvic prodlouzit.

Motor je BKD z roku 2008, takze jiz po revizi hlavy a zadna provozni kapalina se neztraci. Ale porad tu je strasak ve forme ko vstriku, kdy se cena za vsechny vstriky pohybuje v zavratne vyssi.

Muj dotaz zni, je v pripade podobne fatalni zavady, kdy uz je levnejsi vymena motoru, mozne se rovnou poohlidnou po 2.0 103kw CR a vcetne elektroniky jej zastavet do predface vozu? Dekuji za info

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Jiras: kvuli STK to jde prepsat na registru, ale problem s tim ma Skodovka. Ztracis absolutne vsechny zaruky (krome karoserie) a nevezmou te do zadnyho autorizaku. Tuto informaci mam potvrzenou primo od autorizaku (ze znamosti).

karlos: urcite bych kvuli vstriku(m) nemenil motor kus za kus. Prijde mi to jako volovina. Pokud vymenis za CR motor a k tomu veskerou elektroniku, krome blinkru atd... tak je levnejsi si koupit jinou, FL Octu podle me..

navic ty vstriky jdou vycistit za relativne malej peniz.

Ale chapu tvy myslenkovy pochody, kdyz za 1 novej vstrik vytahnes 10k..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...