Přejít na obsah

1.9TDI 81kw nouzak

Guest Roman6666

Doporučené příspěvky

těch 0.05 bude asi málo počítám že do roka asi bedeš zas čistit jinak vůli mít můžou na dieselpowru píšou že se nemá dávat víc jak 0,2 protože se pak blbě doštelovává zátah turba od spodu :rolleyes:

ještě skus zaslepit egr a odpojit váhu vzduchu a do jejího konektoru dej diodu BAV21 viz návod:http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=75016&highlight=maff+off+++1k%E8

já to mám asi 3 měsíce a dobrý tahá pěkně od spoda dá se říct že zmizel turboefekt :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Ahojte, také mi padá motor do nouzového režimu, nejspíš problém s lopatkama. Bavil jsem se s mechanikem a říkal že se při rozebírání turba může stát to, že se zarvou (utrhnou) ty šrouby venkovní, které je nutné povolit pro rozebrání. Stalo se to už někomu, nebo je na to nějaký fígl?

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři

No u mě s těma šroubama byl taky problém podařilo se jeden utrhnout :angry: musel jsem to dát odvrtat tam se s tím babraly 3hodky asi nějaký spéšl šroub, opravili mi tam rovnou i závit, ale stejnak takovou palbu bych nečekal nejspíš mě trochu natáhnuli 2000kc :wallbash: takže doporučuju povolovat hodně opatrně nebo mít nějakého šikovného známého :) asi jsem ti s tím nijak nepomohl ale lepší než nic :)

A to egr má nějaký význam pro turbo ? Já myslel, že je to jenom aby do sání nešlo tolik bordelu. Jinak bych se v létě pokusil udělat, když by to mělo autu nějak pomoct :)

To s tou váhou vzduchu no nevím sotva vím co to je asi budu ještě muset projít pár stránek :)

Díky za radu :palec:

Odkaz ke komentáři
Guest Moltician

ahoj, jsem tu take novy a nevyznam se v tom ale mam stejny problem...neni tu nekdo z Olomouckeho kraje kdo by byl tak hodny a vycistil by mi to? nebo nevite o nekom kdo to dela? dekuji moc za odpoved

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nenašel by se tady někdo kdo by mi omrknul logy? Dělal jsem to poprvé, tak nevím jestli se mi to povedlo správně. Načítání logu jsem spustil na 3st od 1500ot., pak jsem tomu dal plný a 4st. a taky plný. Nouzák jsem už dlouho neměl, ale přijde mi, že to pořád kolem 3000ot. dost kolísá na výkonu. Je tam i log váhy a paliva...jen se v těch hodnotách moc neorientuji :(

http://ulozto.cz/xh3rX6s/log-mira-rar

díky za pomoc!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Já se taky přifařím s otázkou ohledně nouzáku,první tři kvalty vytočím bez problému do plných,ale čtverka jak čuchne k 2800ot. tak padne do nouzáku a je jedno,jestli první tři kvalty vytočím,nebo na ně jedu jak dědula,nevíte,čím to může být?

To mi přesně dělalo taky a je to prý vše turbem neboli regulací turba !

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdar po zkušenostech je spousta faktorů kdy může motor padnout do nouzového režimu např. : zacarbonované lopatky v regulaci tlaku v turbu nebo váha vzduchu ta většinou stačí vyndat a očistit lihem taky mužou být prasklé nebo vypadlé hadičky nebo vadný N75.U mě to byla ta regulace lopatek a pak váha vzduchu teď je to cajk stálo to sice 4 tisíce ale auto mě vozí do prace:-) jinak tady je pro zajímavost odkaz o motoru 1,9tdi http://www.scribd.com/doc/51049166/11/Funkčni-schema#page=37

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

zdravim, pri jizde do vetsiho kopce nebo nad cca 3500ot, spadne motor do nouzaku a auto nechce jet. vypnu klicek nastartuju a zase jede, kdyz jedu do 3 tisic tak se jeste zatim neudelalo. prikladam obrazek s vypisem z vagu. diky moc post-16086-0-50150000-1318758313_thumb.png

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Panove tak dnes jsem i ja resil problem s padanim do nouzoveho rezimu nastesti u me byla praskla podtlakova hadicka ktera vede zte plastove banky co je zepredu u motoru do toho ventilu N75... vymenila se a je po problemu :) auto lepe tahne a ma mensi spotrebu :)... a to vse kvuli takove blbosti ...

Odkaz ke komentáři

Na 99% se seká regulace, vyčisti turbo a budeš to mít dobrý. Turbo tlačí na max a ne na požadovanou hodnotu.

Tak turbo vyčištěno,ani ne tak zakarbonováno,spíše na tom spodním kroužku po kterém chodí lopatky byly drobné oděrky o které to zřejmě "kopalo". Hodil jsem 1200 smirek na sklo a vylapoval to ručně do hladka,poskládal a je po nouzáku. Log přikládám ,tak kdyby se někdo vyjádřil,jestli je vše ok,budu rád. Jinak díky všem co reagovali na můj dotaz.

http://leteckaposta.cz/318699917

Odkaz ke komentáři

tady jeden z mych postrehu panove: predem upozornuju ze Vag k dispozici nemam - moznost budu mit az nejak o vikendu asi. turbo jsem mel na repasi pred cca 10tis km, vsechno bylo ok,ale ted posledni dobou mam pocit,ze auto tolik nejede a zde ten postreh. mam pocit,ze pri prerazeni na vyssi stupen si turbo odsyci - za studena je. to celkem dost slyset,ale dela to i po ohrati auta.Obcas po vytoceni do 4tis. otacek (samozrejme pri ohratem motoru) se stane ze padne do nouzaku,ale vcera jsem prisel na to,ze kdyz necham volnobeh a otevru dvere u ridice a pridam plyn ozyva se i syceni u sloupku kde je pant dveri. nenapada nekoho neco? vcera byla uz tma tak jsem s tim nelaboroval;tak se ptam nejdriv i tady. diky xa namety,tipy a prispevky

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...