Přejít na obsah

Ukazatel teploty motoru

Guest sojert

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám problém u Octavie I TDI 74 KW PD zlobí ukazatel teploty. Ukazuje pokaždé něco jiného. Hodnoty se během jízdy mění od 0 až po 90st. Je to chyba čidla nebo budíku ? Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Pokud máš obyčejný multimetr, zkus toto.

Sejmi 4 pinový konektor z čidla teploty chladící kapaliny G2 a mezi kontakty T4/1 (fialová)a T4/2 (hnědá-bílá) změř odpor čidla. Podle teploty motoru ukáže příslušný odpor - viz údaje v obrázku.

Kontrolu vlastního budíku můžeš provést tak, že na sundaném konektoru mezi T4/1 a T4/2 dáš potenciometr okolo 1k a při jeho otáčení se musí budík teploty pohybovat od nuly až za roh.

post-11490-0-14658600-1323938427_thumb.png

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak chlapi, nenechte mne tápat prosím. Je to jen pár vět... Zatím jsem narazil jen na formulaci, že je to "vpravo vepředu skoro na rohu krytu motoru, je blbě vidět". Tak to už snad najdu. Pak ale už jen asi 3x konstatování "to už tu bylo i s fotografií" a tím to končí, že by někdo přímo na to vlákno navedl, to né...

Vyměním bez demontu krytu motoru?

Vyteče něco při výměně? Kolik? Event. jak tomu vytečení zabránit?

Zkuste se prosím ještě přemoct...dík... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se tady ke konkrétním radám bohužel nedopracoval. O víkendu jsem se na to konečně vrhl tedy jen tak naslepo. A byl to teda porod a pořádný vztekání!!!

Hned jak jsem sundal plastový kryt motoru, tak se vyjasnilo, že popis "vpravo vepředu na rohu krytu motoru" je zavádějící. Já bych asi uvedl - při pohledu do motorového prostoru je vpravo vzadu dole na motoru (nasunuté směrem od řidiče). No nic. Přístup jako prase - prostrčil jsem sotva jednu ruku skrz hadice a trubky a pojistka konektoru natočená směrem k motoru nešla ani zaboha uvolnit, prsty bolavé a nic. Abych si udělal lepší přístup, tak jsem se rozhodl vyndat celý filtrbox. Situace se výrazně zlepšila, ale pojistka stále odolávala. Zkusil jsem konektor propláchnout kontaktolem - nic jsem nepozoroval. Nakonec jsem ležel na motoru a z druhé strany prostrčil ruku s krátkou kovovou tyčinkou a z té první strany pravou rukou po hmatu navedl tyčinku do té pojistky. Zapáčil pojistku a zárověň stahoval konektor - konečně luplo a šel sundat. Otočit čidlem jsem si předtím netroufal - přívod konektoru kraťoučký, zatočený, obával jsem se abych nepřekroutil nějaký drát.

Pak už to šlo - auto jsem měl postavené tak, že levá strana byla co nejvýš (aby byl co největší spád k expanzce), vycucl jsem obsah expanzky (pomocí balonku na měření hustoty). Odjistil jsem čidlo (směrem dolů vytáhl pladtovou pojistku) a připravil si nové čidlo s novým těsnícím kroužkem. Tady jsem měl krapet honičku - jak jsem vytáhl staré čidlo, tak začlo vytékat chladivo - s tím jsem tak nějak počítal - ale zároveň jsem zjistil, že staré těsnění zůstalo uvnitř. Rychle jsem ho vydloubl prstem a nacpal tam to připravené nové čidlo s těsněním. Holt mi něco málo vyteklo, nevím jestli se to dalo udělat lépe (předem vypuštění chladiva nepočítám, příliš komplikované). Zajistil pojistkou, prostříkal konektor kontaktolem a nacvakl. Dolil zpět chladivo (po startu klesla hladina, ale stále je nad minimem, takže ok, neměl jsem další na dolití). Namontoval filtrbox a kryt motoru a sláva - vše funguje ok!

Tímto se s vláknem loučím (doufám nadlouho)... B)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest Martin313

Zdravím, mám taky problém s ukazatelem teploty.. při studeném motoru se ručička teploměru už po otočení zapalování okamžitě vyhoupne na 90st. Po prohřátí motoru se pak ručička někdy pohybuje mezi 90-100st., někdy drží na 90st.. Je problém také v čidle teploty nebo jinde, např. v budíkách?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

U mě je to následovně.

Mám OCtavii 1.6i 75kw LPG a mám problém s tím, že po startu za studena mi vyletí otáčky až ke 2000 a padají pomaličku a dlouze, i za jízdy za studena při přeřazování mezi rychlostmi (když sešlápnu spojku) otáčky vyletí....Po zahřátí už žádný problém není. Tak jsem pátral a tipuji to na bud špatné čidlo chladící kapaliny nebo prý škrtící klapka. Radši bych ten první problém a tak jsem dnes vypustil kapalinu, vyndal čidlo, naměřil 650kOHm mezi 2 kontaktama a mezi dalšíma 150kOHM a to je si myslím hodně takže čidlo bud asi v řiti. Zkusím tedy výměnu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...