Přejít na obsah

keramické brzdové destičky


header009

Doporučené příspěvky

Ahoj, nezkoušel jste někdo keramické destičky? Nejde mi o to aby to "brzdilo jako formule" to asi vime všichni že k tomu keramický destičky nepomůžou spíš mi jde o to jak píšou konkrétně u textaru že neobsahují černý brzdový prach tudíž nemažou kola kdo má bílý disky nebo jezdí razantnějším způsobem ví že je to pakárna furt mejt do kola, vím že na to sou přípravky ale to tady řešit nebudeme spíš mi jde o to jestli s tím má někdo vlastní zkušenost.

http://textarepad.com/

http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx?PartDetailID=T+2358781&REFPAGE=ArticleBrowser&TNV=32%7C-32709%7C-32708%7C29&TT=car&VehicleID=26624&VehicleTypeID=1

Odkaz ke komentáři

Těžko říct noo, nikde jsem to tam nevyčetl někde jsem ale četl že přestože to jsou velice kvalitní a výkonné destičky tak pro závodní účely je určena jiná řada textar. Každopádně to zní zajímavě počítám že do vánoc budu měnit asi to zkusím. Brzdové komponenty textar mě nikdy nezklamaly, takže uvidíme noo

Odkaz ke komentáři

Kolega tohle poridil na GOLFA IV. Daval ATE powerdisk a keramicky desky. Nemuze si vynachvalit. Cernej prach je pase, deskticky obsahujou primes medi, takze se kotouce krasne zabarvujou do zlata. Ucinnost brzdeni je vyssi, nemusi se zahrivat :). Na jare delam brzdy, takze po ty jeho chvale, ktera uz mi leze krkem do toho pujdu taky :D.. S Jeldou uz neco vymyslime :D :D :D

Upraveno uživatelem Poky
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Nemaji. Ty vrtany se zanasi bordelem, mel jsem zimmermanny na predchozim aute, na klasickejch deskach, ucpalo se to ale rozdil v brzdeni jsem stejne nepoznal - jen estetika. Ty elipsy se mi zdaji praktictejsi - chlazeni, prach z brzdeni odchazi drazkou ven. Narust brzdnyho vykonu bude oproti originalum znedbatelnej. Je treba to vyzkouset :)

Odkaz ke komentáři

Taky jsem pokukoval po zimmermannech, ale vidím to na brembo max.Na jejich stránkách jsem četl o tom čištění, chlazení atd. drážkama tak uvidíme. Cenový rozdíl je taky patrný a brzdný účinek? Horší než ty origo co tam jsou teď nebude a třeba to bude ochlup lepší.

I tak jak to je to brzdí dobře.

Odkaz ke komentáři

Hlavní přínos vrtání nebo drážkování kotouče nepoznáš při běžném brzdění,ale při krizovém,intenzivním,kdy se kotouč i desky rozpálí a nestačí se vychladit,potom přichází vadnutí brzd.Jde o to,že plyny,které se při brzdění vytváří mezi deskou a kotoučem mají kudy odcházet,u běžného kotouče plyny,které nemají kudy odejít,mají tendenci odtlačovat desky od kotouče a tím snižovat brzdný účinek.Úprava kotoučů tento nepříznivý jev eliminuje.Nějaké čištění je jen průvodní efekt.V běžném provozu tedy jejich možnosti moc nevyužiješ :) ,ale vypadají hezky,mám vrtané taky :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

takže už mám osobní zkušenosti s keramickejma destičkama od ledna mám na předku ate ceramic a asi měsíc na zadku textar epad... Změnu brzdového učinku jsem nezaznamenal ale to nené prioritou těchto destiček jediný co jsem zaznamenal že jsem za 3 měsíce nemyl kola což je bomba.... teď akorát jak asi 3 týdny nepršelo tak jsem měl na předních trochu šedýho prachu, šlo to vidět jen když jsem po nich přejel prstem včera jsem jel v dešti a disky jsou zase čistý takže já už bych nikdy neměnil. Jo auto samozřejmě meju někdy v myčce a někdy doma houbou a vapkou ale kolum nevěnuju žádnou pozornost žádnej sprej na krby ani je nemeju houbou voda stačí :palec: Jinak jELDA má tyhle destičky za luxusní peníz :pivo:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Mám je na autě a paráda jen upozorňuji že to nejsou čistě keramické destičky to fakt ne ,ale je tam jen nějaké mizivé procento keramiky vůbec se nešpiní kola od černého prachu takže za mě spokojenost :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...