alí Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 Ahoj prosim vas nevi tady nekdo jak zapojit pridavne svetla ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 Ahoj, asi před 2 týdny jsem si přádavná dálková světla zapojoval a nic těžkého na tom není. Pokud chceš, tak ti to zapojení můžu zítra nafotit, jinak budeš potřebovat dostatečně dimenzovaný kabel (já tam mám 100W žárovky a tak jsem použil kabel 2x2,5mm2), spínací relátko a pojistkový pouzdro s pojistkou. Jak silný žárovky v těch světlech budeš mít? Od toho se právě odvíjí síla kabelu, hodnota pojistky a také typ relátka :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 Taky o tom uvažuju. Nějaký foto by bodlo. Kde je máš umístěný? Řeším dilema jestli před masku nebo za masku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 (upraveno) Mám je za maskou (před maskou by to u octy vypadalo blbě) a musím říct, že je to fakt bomba , teď si říkám, proč jsem je nanamontoval už dřív :) Jinak zítra to nafotím a dám sem návod, jak ty světla zapojit ;) Upraveno Prosinec 23, 2011 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 Supéééér 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alí Odesláno Prosinec 23, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 budu tam mit obycejne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 Tak jak jsem slíbil, tak sem dávám návod jak ty světla zapojit. Jak už jsem tu psal, bude potřeba napájecí kabel světel, napájecí kabel pro sepnutí relátka, relátko, pojistkové pouzdro s pojistkou a nějaké konektory (fastony, očka...) a také např. smršťovací bužírku. Postup: Světla se připevní na chladičovou stěnu (v případě, že budou světla schovaná za maskou), připojí se dostatečně silným kabelem (na normální žárovky stačí kabel 2x1,5mm, na silnější žárovky použít kabel 2x2,5mm) a druhý konec kabelu se připojí na (–) kontakt baterky a na kontakt na relátku. Dále se do relátka přivede (+) z baterky, které bude jištěno pojistkou (při použití normálních žárovek stačí 10A pojistka, při použití 100W žárovek 20A pojistka) a nesmíme zapomnět přivést do relátka spínací napětí, které si přivedeme z jednoho hlavního světla z kontaktu co je určený na dálkové světlo. Snad je to trochu srozumitelné, ale s fotkama to bude určitě srozumitelnější ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mazliik Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 nestacil by natahnout k napajeni relatka jen + od zarovky dalkoveho a minus vzit z baterky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 určitě by to stačilo, já jsem měl doma takovou tenkou dvoulinku a nechtělo se mi ji rozdělit, tak jsem to napájení relátka vzal komplet ze světla :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 Hezký děkuji. Jdu do toho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mazliik Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 kdyz by se pouzily zarovky jen 55w tak by to slo zapojit i bez relatka primo na vetev dalkovych kabelaz by to teoreticky mela vydrzet i kdyz je prurez jen 1.5mm2 par znamych to tak ma a zatim bez problemu i kdyz ta jedenapulka je zatizena jako blazen :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 Normální 55W jsem měl ještě ma starý šáde 120 a nic moc. Takže půjdu do trochu silnějších. Ale ty 100W si myslím že už jsou moc a dle mýho vypalujou paraboly. Ideál by byl tak kolem 75W až 80W 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mazliik Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 kazdopadne ty pridavny musi byt na takovou vataz delany a hlavne kupovat s homologaci at to nemusite oddelavat pred technickou :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 24, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2011 kdyz by se pouzily zarovky jen 55w tak by to slo zapojit i bez relatka primo na vetev dalkovych kabelaz by to teoreticky mela vydrzet i kdyz je prurez jen 1.5mm2 par znamych to tak ma a zatim bez problemu i kdyz ta jedenapulka je zatizena jako blazen :) při použití normálních žárovek to jde zapojit bez relátka (každé světlo zapojit zvášť), ale je to na hranici jak s průřezem origo kabelů, tak i dost trpí páčka na přepínání tlumené/dálkové, ve které se rychleji opálí kontakty, určitě je lepší použít to relátko :) Hezký děkuji. Jdu do toho. Normální 55W jsem měl ještě ma starý šáde 120 a nic moc. Takže půjdu do trochu silnějších. Ale ty 100W si myslím že už jsou moc a dle mýho vypalujou paraboly. Ideál by byl tak kolem 75W až 80W Nemáš zač, určitě do těch světel běž , jinak nevím jestli se dá sehnat vatáž 75-80W, v obchodě kde jsem to kupoval měli jen 55, 100 a tuším 130W a s tím vypalováním paraboly to taky nebude tak horký, s dálkovýma se stejně nesvítí dlouhodobě v kuse a pokud jsou použity trochu kvalitní světla, které mají kovovou parabolu a mají krytí ze skla a ne z plastu, tak to bude OK ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 Marto,mas to pekne udelany i ten navod uz se tesim az to omrknu nazivo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 Díky Mišo, kdyžtak musíme udělat nějaký sraz (byl bych pro udělat nějaký v lednu) a tam to můžeš omrknout nebo bych přijel někdy k tobě a že bysme rovnou auto napíchli preventivně na VAG? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ritchie Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 To jsem rád že nejsem sám.Taky mám světla za maskou.Čau. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 , myslím že za tou maskou je to takový elegantní ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ritchie Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 , myslím že za tou maskou je to takový elegantní ;) To jo ale správně to tam nesmí být. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 Fakt za maskou nesmí být? :o no co už... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Prosinec 25, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 No vidíš o tom jestli se nechají sehnat žárovky té watáže co jsem psal jsem nepřemýšle . Každopádně pravdu máš v tom že s dáklama nesvítíš pořád a že je potřeba kvalitní lampy co vyrdží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dushky888 Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 (upraveno) uvazujem o pridavnych dialkovych uz dlhsiu dobu, ale skor som za variantu umiestnenia pred maskou... Rebrovanie masky na Ol FL je sikme, takze si myslim, ze to bude tienit svetlam za maskou (bude sa spravat ako zaluzia) Upraveno Prosinec 27, 2011 uživatelem Dushky888 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 To jo ale správně to tam nesmí být. Proč ta světla nemohou být za maskou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 taky by me zajimalo jestli smi byt za maskou nebo ne kdysi se prodavali pridavne svetla do mlhy i dalky s mrizkou sam jsem je mel na S120 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 Právě že na Š120, Favority a Felicie se prodávali masky, kde se mohly dálková/mlhová světla dát, tak za maskou by to snad nemělo vadit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 Já taky myslím,že to není na závadu.Přídavná dálková světla nemají mnoho omezení a homologovaná s mřížkou se prodávají i dnes. http://www.auto-doplnky.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/4647cd0511e1c779b10e79b96abb5ad7.jpg http://www.vltava2000.cz/shops/9706/images-goods/1003133.jpg http://www.e-cat.cz/img/e-cat/medium/96/9610121_MED.jpg http://www.kanaco.cz/galerie/ins_foto/foto_385.jpg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 27, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 Má ta mřížka nějaký extra význam? Ty jsou asi určený přímo na nárazník nebo rám že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
alí Odesláno Prosinec 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 ;) ja sem byl snima na technicky a jeste my je seridily a moc se jim to libylo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 28, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 tak to jsi asi kápnul na dobrý týpky a na čem ti je seřizovali, na tom regloskopu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 28, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2011 Já už byl se světlama za maskou na STK 2x, pokaždé na jiné a vždy také pohoda. Ale opravdu to být nemůže, nevím jak je to tam přesně psáno v legislativě, ale nějak v tom smyslu, že přídavní světla nesmí být umístěna za součástí karoserii či tak nějak. Mě se to hledat nechce, ale kdo chce, může se podívat do zákona. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.