Octavius84 Odesláno Únor 20, 2014 Sdílet Odesláno Únor 20, 2014 Hele Luky nezbyly ti doma po Avantu podložky co jsi měl? Sháním na zkoušku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 20, 2014 Teoreticky bych měl mít doma 2x15mm , kouknu se. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 20, 2014 Sdílet Odesláno Únor 20, 2014 To by bylo super, díky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 21, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2014 Tak podložky nemám, i když jsem myslel, že né tak odešli s audi. Bohužel nepomohu :( A zasílám foto obytky. Neptejte se mě, proč řešim spaní v Mulťáku, když je doma takové auto.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
snb-rider Odesláno Únor 21, 2014 Sdílet Odesláno Únor 21, 2014 Já se tě ani ptát nemusím, protože to chápu. Kdo by se s tou almarou tahal.. já bych taky daleko příjemněji cestoval Mulťákem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 21, 2014 Sdílet Odesláno Únor 21, 2014 Peckovej.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 21, 2014 Sdílet Odesláno Únor 21, 2014 (upraveno) protože Mulťák umí rychlé přesuny a může předjíždět všude..... navíc levnější mýto, ikdyž ty kurvy chorvatský mi dálnici napočítali s přirážkou 50% .... ale v normální Evropě je mýto za osobák Jojo, ale stále je co vylepšovat ;) Nicméně stále řeším ty pružiny, co vy na to ?? Bude se ten podvozek chovat jak na osobáku, když se na to dají -30mm pružiny ? jar_do, ty máš přehled, kde tě mám ? B) no myslím, že už to bude dost tvrdé .... já bych do toho nešel, resp. šel, ale pak je to jen na silnice v Německu a Itálii, podle mě to bude i díky váze auta tvrdší než na běžném osobáku, přeci jen T5 je jinak než T4, ta byla dole o nějakých 30 mm, ale tam to bylo jednoduché, tam byl stavitelnej podvozek v základu, T4 má totiž torzky, takže jen pootočit, a tvrdší to bylo, rány do káry o dost větší Upraveno Únor 21, 2014 uživatelem jar_da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Únor 21, 2014 Sdílet Odesláno Únor 21, 2014 Luky, ten obytňák už je nad 3,5t? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 jardo: já co jsem koukal, tak všichni na T5ky cpou stavitelný podvozky.. Ale co mám zkušenost tak je to ještě tvrdší než pružiny.. No uvidím Hydraulik: tenhle je do 3,5t resp. 95% jich je do 3,5t. Tento Hymer je vyrobenej jako nejlehčí obytka. Prázdný má cca 2800kg. Předtím jsme měli defthlese také to byl integrovaný se stejnou délkou ale prázdný měl 3300kg. Když si vemeš, že na střechu dáš klimu, 6m markýzu, do garáže člun s motorem a motorkou tak už to neskutečně skáče.. Ve finále zjistíš že i s autem který má 2800kg jsi najednou na 3600kg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 (upraveno) hlavně ty přesuny, zajíždění do měst, vím jak naši mají občas problém, ale zase už neřeší problém s ubytováním :) s tou váhou je občas problém, vim, že je jednou v německu a pak ve francii vážili a dost obytňáků i odstavili pro překročení celkové váhy. ono toho haraburdí...lehátka, 100l vody, 60l nafty, jídlo, klima, nějaký oblečení, to pak lítá... Upraveno Únor 25, 2014 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Tak, tak vždyť jsme se o tom spolu bavili ;) Nicméně chtěl bych jet sardínii a to je lepší obytkou, než každý den hledat kemp, kde se vykoupeš,.. Když pojedu do rakouska na týden k jezerům tak mi bohatě stačí T5ka. Protože sprchy a wc jsou tam na tak výborné úrovni že si člověk co designem a čistotou připadá jak doma. V autě se vyspím a v předstanu si posedíme uvaříme. Ale vydat se na cestu, kde je člověk každý den jinde tak ta obytka mu nabídne o dost větší komfort a to bez debat ;) Známej má 6m alkovnu a když je komplet naloženej tak má 4500kg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 (upraveno) joo, Sardinie je fajn, naši se taky chystají, uvidím s jakou se vrátí a pak tam taky sjedu tak na 14 dní s kolama 4,5t to je už na roztrhání rodného listu :D Upraveno Únor 25, 2014 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 tak zapřáhnout za to nějakou malou vlečku do 750kg a je po problému, rychlost to neomezí a jede se 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Jako, že s vlekem by se jelo po dálnici 140-160 ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 jop, mám vlek 3,5t do 120km/h... umí i podstatně víc... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 S těma malejma kolečkama ? Ale 120kmh platí jen u nás ale né ? Ale ani tak nejde co vlek zvládne, spíš co může :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Ee na 13kolech myslím, ten s malejma jsem nechtěl... hele ani nevím jak je to v zahraničí, tam jsem s ním ještě nebyl. ale jinak máš pravdu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 25, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Známej má plaťák na malejch kolech a má na něm rychlost 120.. ale co jsem se s ním bavil tak to platí pouze u nás.. tak nevím, nikdy jsem to nějak neřešil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 ee, myslel sem za alkovnu kvůli hmotnosti, za tou ta vlečka nebude poznat. za multase je to asi hloupost, právě kvůli omezení rychlosti, to radši rakev...... já s vlečkou v klidu jezdím 120-130,ale jen u nás, nevím jak je to vzahraničí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 V Německu a Švýcarsku s vlekem jen 80 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 Tak tak, v DE jen max 80km/h a v mnoha úsecích nesmíš předjíždět. Jedeš-li nad 3,5t s vozíkem, jsi náklaďák a měl bys dodržovat vlastně i doby řízení, rychlosti a omezení pro LKWčka atp. Docela slušnej mazec. Rádi takhle v létě buzerujou holanďáky a dány, když se stěhují na Lipno a k dalším vodním plochám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 ale když máš auto do 3,5t a k tomu vlečku do 750kg, tak by neměl být problém, ne? je to na řidičák skupiny B........... jestli je to nad 3,5t a vozík, tak pak záleží jestli není součet hmotností nad 7,5, nebo? každopádně dodávky a podobně dodržování doby řízení souhlas....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 to je přesně to, o čem se v DE zuřivě debatuje. Sice platí od 19.1.2013 nová úprava, ale každý dopravní úřad a i policie se v tom máchají jinak. Někdo Ti to povolí na B+E, jiný už požaduje C1+E. Je v tom bordel. Více méně se dá říct k tomu ještě následující: při vážení záleží, jak máš naložený vozík a jak obytku. Podle toho se buď pohybuješ v kombinaci B+E, nebo C1+E. Počítá se tam ještě tzv. "Stützlast" - pro tohle neznám český ekvivalent. Je to nějákých 100kg, o které se ve prospěch tažného vozu/nápravy snižuje hmotnost taženého přívěsu. Ale nevím, jestli je to srozumitelně vysvětlený :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 (upraveno) v cz je to zatížení tažného zařízení - váha na kouli/svislá u OII je to většinou 75kg Upraveno Únor 25, 2014 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Únor 25, 2014 Sdílet Odesláno Únor 25, 2014 To jsem si vzpomněl jak na poslední pumpě před D směr Drážďany stál obytňák, pomalu kamion. Myslel jsem, že je to nějaká kapela na tůře, co má pronajatý BUS a ono ne - vylezl z toho soudruh Rus i s pětičlenou rodinou a šli koupit na pumpu pět velikých balíků Evianu. Celá ta věc byla strašně obrovská, nějak tak... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 Ale ani tak nejde co vlek zvládne, spíš co může :( Tak tak, přesně jak píše i Honza, zákazy předjíždění aut s přívěsem jsou problém, např. celej Brenner jedeš dolů i nahoru s kamionama, jako třeba přívěs za auto je lacinější volbou než obytňák, ale právě status auto v přívěsem je taková pakárna. (třeba i dálniční známky a mýta) JInak na ty velký obytňáky, kamarád už dvakrát jel Ameriku a to je asi neskutečný, alespoň co jsem viděl, vše v kempech a odpočívkách podřízené velkým obytným autům a hlavně, ceny za půjčení relativně nízké v porovnání s půjčením obytňáku tady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 to je přesně to, o čem se v DE zuřivě debatuje. Sice platí od 19.1.2013 nová úprava, ale každý dopravní úřad a i policie se v tom máchají jinak. Někdo Ti to povolí na B+E, jiný už požaduje C1+E. Je v tom bordel. Více méně se dá říct k tomu ještě následující: při vážení záleží, jak máš naložený vozík a jak obytku. Podle toho se buď pohybuješ v kombinaci B+E, nebo C1+E. Počítá se tam ještě tzv. "Stützlast" - pro tohle neznám český ekvivalent. Je to nějákých 100kg, o které se ve prospěch tažného vozu/nápravy snižuje hmotnost taženého přívěsu. Ale nevím, jestli je to srozumitelně vysvětlený :D u nás je to tak, že když máš auto do 3,5t s vlečkou do 750kg, tak ti na soupravu do 4250kg stačí řidičák B. Pokud zapřáhneš vlečku nad 750kg, např. 1300kg za auto o max. hmotnosti 2500kg, čili máš soupravu 3800kg, tak už ti B nestačí, jelikož máš přívěs nad 750kg. Pak je u toho ještě nějaký poměr váhy auto x přívěs, ale to už si nepamatuju, musel bych pohledat. a asi bych s tím jel v klidu do DE....... řešil sem to 3 roky zpět, když sem do práce kupoval dodávku s vlečkou a nechal sem vlečku "papírově" snížit na 750kg, jelikož vozíme pouze molitan...... a myslím, že by mělo být jedno, jestli máš obytku,dodávku nebo suv, rozhodující je váha,nebo v DE je to jinak? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 v cz je to zatížení tažného zařízení - váha na kouli/svislá u OII je to většinou 75kg jo, to bude ten český ekvivalent :D Tak tak, přesně jak píše i Honza, zákazy předjíždění aut s přívěsem jsou problém, např. celej Brenner jedeš dolů i nahoru s kamionama, jako třeba přívěs za auto je lacinější volbou než obytňák, ale právě status auto v přívěsem je taková pakárna. (třeba i dálniční známky a mýta) My s tím máme problém v DE u VW, když máme Transportera permanentně přeloženýho a navíc se musí na některé akce tahat ještě vozejk s dalším vybavením na kurzy (další kuželky atp.). Pak bys s tím měl jet vpravo, nepředjíždět a max. 80km/h. Nikdo z nás to nedodržuje, ale je pravdou, že pár kluků od nás s tím mělo problémy s policajty na dálnici :( Zejména v Bavorsku B) Ono taky když je prodlouženej Transporter s extra vysokou střechou + zátěžový disky a pneu, tak to všímavý policajt prokoukne :D u nás je to tak, že když máš auto do 3,5t s vlečkou do 750kg, tak ti na soupravu do 4250kg stačí řidičák B. Pokud zapřáhneš vlečku nad 750kg, např. 1300kg za auto o max. hmotnosti 2500kg, čili máš soupravu 3800kg, tak už ti B nestačí, jelikož máš přívěs nad 750kg. Pak je u toho ještě nějaký poměr váhy auto x přívěs, ale to už si nepamatuju, musel bych pohledat. a asi bych s tím jel v klidu do DE....... řešil sem to 3 roky zpět, když sem do práce kupoval dodávku s vlečkou a nechal sem vlečku "papírově" snížit na 750kg, jelikož vozíme pouze molitan...... a myslím, že by mělo být jedno, jestli máš obytku,dodávku nebo suv, rozhodující je váha,nebo v DE je to jinak? V pátek pojedu do Ženevy s několika lidma z autoškoláckých kruhů tady v DE, tak se zeptám jak to je dle autoškol. Ale drsný je, že jiný výklad má policie, úřady (dopravně správní agenda) a TÜV, kteří dělají pro policii mobilní technickou vč. vážení a určení/rozdělení do skupin řidičáku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Únor 26, 2014 Sdílet Odesláno Únor 26, 2014 sem zvědavej co se dovíš, dej pak info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 28, 2014 Sdílet Odesláno Únor 28, 2014 u nás je to tak, že když máš auto do 3,5t s vlečkou do 750kg, tak ti na soupravu do 4250kg stačí řidičák B. Pokud zapřáhneš vlečku nad 750kg, např. 1300kg za auto o max. hmotnosti 2500kg, čili máš soupravu 3800kg, tak už ti B nestačí, jelikož máš přívěs nad 750kg. Pak je u toho ještě nějaký poměr váhy auto x přívěs, ale to už si nepamatuju, musel bych pohledat. a asi bych s tím jel v klidu do DE....... řešil sem to 3 roky zpět, když sem do práce kupoval dodávku s vlečkou a nechal sem vlečku "papírově" snížit na 750kg, jelikož vozíme pouze molitan...... a myslím, že by mělo být jedno, jestli máš obytku,dodávku nebo suv, rozhodující je váha,nebo v DE je to jinak? Takze dle autoskol v Nemecku je to tak, jak pises: do 3,5t + 750kg vozik = B do 3,5t + nad 750kg = B+E, prip. C1+E dle celkove tonaze. Kazdopadne s vozikem max. 80km/h s tim, ze do 90-100km/h se to toleruje, nedelas-li nejaky totalni prasarny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.