Mich Odesláno Leden 29, 2015 Sdílet Odesláno Leden 29, 2015 Super kočár! :) Jednu dobu jsem po mulťákovi taky pokukoval, ale pak zvítězil rozum, protože na žádný výlety podobnyho ražení nejezdíme a velký auto nepotřebujeme. Pořád je to ale moje slabost, kór takovej kousek :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
raym0n Odesláno Leden 29, 2015 Sdílet Odesláno Leden 29, 2015 Mazec!!! Klobouk dolu, chtel jsem napsat, ze je to radost sledovat takovyhle vlakno, ale castecne me i se*es :D nemam cas, ale hlavne know-how, abych tohle zmaknul, fakt parada!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Leden 29, 2015 Sdílet Odesláno Leden 29, 2015 (upraveno) @ Mich Hele,kdyby zvitezil rltim, tak jezdis v T5 Upraveno Leden 29, 2015 uživatelem jar_da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Leden 30, 2015 Sdílet Odesláno Leden 30, 2015 Na co kdyz takovou kravu nepotrebuji a do garaze tak tak zajedu s octavii :D urcite bych takovy auto nechav venku :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Leden 31, 2015 Sdílet Odesláno Leden 31, 2015 Volantech ale dělá jen volanty ne? Řadičku jsi takhle sehnal nebo nechal dělat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Leden 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 31, 2015 Dělají vše ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Leden 31, 2015 Sdílet Odesláno Leden 31, 2015 ty se mi jen zdáš ..... hele, děláš i něco jiného, kromě rozborky a sborky T5? :D , super to máš .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Čaj, nenajížděl jsi teď ráno na D8 v Lovosicích? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Áno byl jsem to já ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Nepřehlédnutelnej.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Jakto? Kam jsi jel smerove? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 No moc červenejch faceliftů mi tu moc nejezdí...proti tobě směrem do Lovosic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Ahá jako od cizkovic tam asi jela proti mě audi podle světel co si vybavuji :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Jojo to je přesně ono, tak to jsem byl já :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Jinak Jardo dělám i něco jiného než je jen T5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 kolik bude stát pujčovna u tebe? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Jinak Jardo dělám i něco jiného než je jen T5 né to nééé, s tím cestovat je hrozná pakárna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Cestování s Mulťákem bylo suprové, ale člověk chtě nechtě se chce posunovat stále někám dál a přišlo na řadu rozhodování, (pro mě vidina nového projektu) :cheer:Prodat Mulťáka, koupit tranďáka a udělat do něj vestavbu po vzoru anglie se zvedačkou alá California.Nojo jenže v tu chvíli člověk budu mít už skoro full obytku s palubkou z Trandáka bez druhého topení,.. Jasně všechno jde dodělat, ale už bych spíš chtěl cestovat, než sezonu něco škatulkovat - každopádně by to pro mě byla výzva :)Tudíž jediná možnost jak se posunout dál byla koupit vlek a přiznat si, že po dálnici směr teplý jih se již nebudeme posunovat v rychlosti 150kmh+ Celé 2 měsíce jsem hlídal inzerci v čechách, v německu a i holandsku. Když jsem viděl jak vybavené vleky za přijatelný peníz v čechách mizí tak nezbývalo, než se rozhodovat rychle a peníze mít připravené doma v polštáři :pinch:A nastal den, kdy jsme se vypravili do pardubic podívat se na 2 kanuse. Jeden 2,3 s malou lednicí a druhý 2,5 s velkou lednicí,klimou,.. Po příjezdu domu a po přeměření garáže padla volba na menšího bráchu. Prodejce jel naštěstí 3dny od naší návštěvy směr holandsko, tak nám vlek při cestě dovezl.Ve čtvrtek proběhla evidenčka a v sobotu už se mazalo do garáže vyklízet a dělat úpravy pdootýkám, že bylo 20. prosince :woohoo: No vystěhování,.. se táhlo déle, než jsem myslel a vlek se zastrkal do garáže 23. prosince :silly: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 11, 2015 Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 To by me asi nebavilo ho tam tlacit... neni misto na to tam s nim zacouvat? Ale jinak moc solidni kousek... budes neco predelavat nebo jen uzivat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 11, 2015 Garáž mám o 10cm delší než je vlek :-) jelikož v cele museli zůstat nějaké věci + ponk tak jinou možnost, než to tam zatlačit není. Ale chci koupit pojezdy, takže to pak bude jiná.. Každopádně ve dvou lidech to v klidu zatlacis. A i kdybych to tam dával oji ven tak bych to autem ven nevytahl, protože plac před garáží je malej :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 12, 2015 Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 Hm, takže stejně na pytel jako u mě doma s přívěsem na koně.... :D Si nevybereš... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 12, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 Lepší tohle řešení, než mít o metr kratší vlek :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 12, 2015 Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 to každopádně :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Únor 12, 2015 Sdílet Odesláno Únor 12, 2015 No hezký, koukám, že další člověk co dal do garáže zámkovku .... No k tomu přívěsu, dlouho jsme to s kolegou probírali a došli jsme k názoru, že přívěs je nejlevnější řešení, prostě ho máš a taháš za čím chceš, ale ta cesta s ním je očistec, v podstatě jedeš s kamionama, do levého se nedostaneš a ty zákazy předjíždění třeba z Brenneru dolů ..., no prostě člověk musí tohle zkousnout a když jsem si spočítal, jak dlouho bych s tím jel např. Calábrii či Nice, tak to prostě nedáváme ani jeden ... Jo ještě je prdel dálniční známka, docela oříšek jakou v Rakousku koupit :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Do garáže zámkovka nee? Chtěl jsem tam nechat jen škváru, ale tohle je takové čistší řešení.. Jardo však jsem o tom psal, že cestování 150kmh+ mohu zapomenout.. Jeden z důvodů navýšení výkonu byl právě kvůli vleku. Co mě překvapilo, že při 120kmh je vlek pořád klidný. Lidé v okolí co mají vleky jezdí běžně 110-120 a v pohodě.. Na druhou stranu ti musím oponovat, protože karavaning je jiný druh cestování. Člověk by si měl tu cestu užívat :-) Příklad.. Naši mají obytku s 3.0 ještě posilněnou softem a stejnak s tim jezdí 110-120 a když jsou unavený tak prostě zastaví a prospí se a takhle to dělá dost lidí, kteří s obytkama cestují. :-) Co se týče interiéru tak je to klasické uspořádání francouzská postel, udělené umyvadlo od koupelno a sezení do U. Jako první se vše co mělo zip sundalo a šlo do procesu mytí / sušení .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukkasV Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Vše ve vleku fungovalo jak mělo, ale otázka jak dlouho, když jsem viděl jak ''kvalitně'' bylo vše provedeno.. Místo měniče pro karavany dán ''nový'' měnič v podobě zdroje pro CB vysílačky do domácnosti :evil: Předelání rozvodu 230V + ronou přidána zásuvka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Jak jsem již psal, v budoucnu chci dát na vlek pojezdy, takže bylo nutno zakoupit Trakční baterii + nabíječku Ctek 10aDržák baterie je domácí výroba ^_^ Také přišel na řadu rozvod 12v a jeho předělání.. Místo měníče co byl ve vleku bude baterie, kterou po připojení vleku do sítě bude dobíjet nabíječka, nebo po připojení k vozu dobíjet z auta.Některé části instalace jsou z autohifi..Pracovní bordel :woohoo: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukkasV Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Take dorazilo pár věcí :) Pod zásuvku bylo zapotřebí udělat z plechu desku, která bude krýt vydlabanou díru..Nic lepšího mě nenapadlo komax Ral 9006 - skoro jak plast na klapačce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Únor 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Teď se zase vrátíme zpět k neorignálnímu měniči napětí.. Opravdu tak hučel, že bylo zapotřebí vykutat ''jámu'' na vkusný vypínač ..Myslím, že zásuvka se tam nakonec bude hodit na přímotop, klimu,.. :) No a z druhé strany bylo nutno dotáhnout kabel k zásuvce.V tuhle chvíli je el. instalace už kompletně dokončená a Ctek dobíjí baterii.Poslední věc, která mě opravdu dorazila bylo při kontrole zapojení zjištění, že v zásuvkách 230V je fáze vpravo !! Bylo to přehozené v jističi ve skříni, nechápu proč měl někdo důvod se v tom rejpat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Únor 13, 2015 Sdílet Odesláno Únor 13, 2015 Hezká práce, líbí se mi jak je ve finále to zapojení takový čistý.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.