Přejít na obsah

Nová koupě

Doporučené příspěvky

Dobrej večír

Tak jsem si splnil svuj malý sen, a pořídil si octavičku....jen nevim jestli jsem dobře udělal s tou koupí. Hodně lidí říká že jsem to uspěchal, mam 1,6 55kW, a najeto má 189tis, teda podle tacho....zatim jen opravuju, nechal jsem měnit klapku, filtry, oprava startéru.

Když už se chci pouštět do úprav tak začne zlobit něco jinýho, teď se chystam na teplotní čidlo a hlavně nechat udělat okolí víčka nádrže, umírá mi to...

Foto přidám zítra, tedy jestli budu vědět jak, jsem nováček

Odkaz ke komentáři

Ahoj vítám tě :palec: .. snad si koupil dobře :) a neboj když uděláš generálku a budeš se oní starat tak ti bude sloužit :palec: zejtra dej fotky ;)

PS: jak píšeš příspěvek tak podním máš přílohy -procházet najdeš fotku kde to máš uložený v PC potrvdíš a pak dej PŘIDEJ TETTO SOUBOR a odpověz normálně a budeš to tam mít to zvládneš :)

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi náma a jak už bylo řečeno, pospravuj vše co je špatný a pak uvidíš jak se ti za to octa odvděčí, měl jsem to samí, po koupi se muselo hodně věcí opravit, ale teď jen kupuju benzín a jezdím :palec: a co se týká motorizace, tak pokud nejseš žádnej závodník, tak ti určitě bude stačit ;) .

Zítra dej ty fotky, ať ti ji můžem zkouknout ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj vítáme dalšího AEEčkáře !

Uvidíš, že si tuto motorizaci zamiluješ. Určitě trpí míň problémy, než ostatní. Hlavně se jí nesnaž šlapat na krk, to pak ráda papká. Ale při plynulé, předvídavé jízdě se dostaneš na průměrnou spotřebu kolem 7,0l/100km. A dálkové jízdy tento motor úplně miluje.

Pročti si zkušenosti tady na foru, určitě se ti ty drobnosti nevyhnou při těchto km, ale opravy stojí pakatel. Hlavně je to auto, které my kutilové snadno opravíme - a přitom je to stále a pořád ta krásná OCTAVIA !!!!

Odkaz ke komentáři

Zdravim

Tak jsem přijel z práce až teď, tak dnes to vyfotit už nemá cenu...

Jen se chci zeptat, jestli ta vysoká spotřeba je třeba nějakým špatným dílem, vím že věcí může být v pr... víc, ale na co bych se měl zaměřit nejvíc?

Jinak díky za přivítání :-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj vítáme dalšího AEEčkáře !

Uvidíš, že si tuto motorizaci zamiluješ. Určitě trpí míň problémy, než ostatní. Hlavně se jí nesnaž šlapat na krk, to pak ráda papká. Ale při plynulé, předvídavé jízdě se dostaneš na průměrnou spotřebu kolem 7,0l/100km. A dálkové jízdy tento motor úplně miluje.

Pročti si zkušenosti tady na foru, určitě se ti ty drobnosti nevyhnou při těchto km, ale opravy stojí pakatel. Hlavně je to auto, které my kutilové snadno opravíme - a přitom je to stále a pořád ta krásná OCTAVIA !!!!

Díky za přivítání

Chtěl jsem něco říct k tý spotřebě...dřív jsem na to nekoukal, neměl jsem pal.PC, ale teď když to sleduji, tak se fakt divim, ta spotřeba je šílená, např. teď mi ukazuje dlouhodobá spotřeba 11,8l...mám rád rychlou jízdu, ale od tý doby co mam škudlačku se jí i bojim vzhledem k dnešním cenám. Předtím jsem měl golfaIII taky 55kW a tam se to nedalo srovnávat, s tím jsem řádil ale s octávkou nelze. Jezdím skoro každý víkend Plzeň-Jičín(180km)a jedu podle předpisů a nedostanu se pod 9,1l...jsem z toho zoufalej

Odkaz ke komentáři

A není problém někde jinde? 9,1/100 podle předpisů je nějak moc, ne?

To asi ju, ale nevim kde, nebo kde bych měl začít... :(

Může kecat palubní PC zkus změřit normálně tankováním a počet kilometrů.

I podle tankování se mi zdá že to hodně papá

Tak jsem narychlo vyfotil škudlačku, až bude víc času, udělám detailnější fotky

Na autě jsem zatím nechal dělat folie a koupil ofuky, co se vzhledu týče

post-18636-0-06015800-1329921306_thumb.jpg

post-18636-0-03892600-1329921328_thumb.jpg

post-18636-0-83000600-1329921347_thumb.jpg

post-18636-0-52126700-1329921361_thumb.jpg

post-18636-0-68436200-1329921375_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kdyz si vezmu, ze jezdime s Pandou, ktera ma 74 kW, za nejakych 7 litru (ve meste je to neco pres 8 litru), tak si dokazu predstavit, ze ty s 55 kW Octavkou jezdis za vic.

Uz si zkousel diagnostiku, jestli nezahlasi nejaky chyby?

Odkaz ke komentáři

To asi ju, ale nevim kde, nebo kde bych měl začít... :(

I podle tankování se mi zdá že to hodně papá

Tak jsem narychlo vyfotil škudlačku, až bude víc času, udělám detailnější fotky

Na autě jsem zatím nechal dělat folie a koupil ofuky, co se vzhledu týče

A co třeba teplota motoru? Hřeje se to v pořádku a teplota se drží? Možná je to reálná spotřeba, ale je to maso :o Zlatý diesel... já mám 4x4 a po dálnici mi to žralo 6,7, dle PP a to jsem tomu šlapal... 150 km/h a víc.

Odkaz ke komentáři

Kdyz si vezmu, ze jezdime s Pandou, ktera ma 74 kW, za nejakych 7 litru (ve meste je to neco pres 8 litru), tak si dokazu predstavit, ze ty s 55 kW Octavkou jezdis za vic.

Uz si zkousel diagnostiku, jestli nezahlasi nejaky chyby?

Na celkové diagnostice jsem nebyl, jen když mi kolísaly otáčky, tak mu vyběhla klapka a lambda sonda, oboje smazal a pak už vyběhla jen klapka, tu jsem nechal vyměnit a nastavit....ale asi zajedu na kompletní diagnostiku

Odkaz ke komentáři

A co třeba teplota motoru? Hřeje se to v pořádku a teplota se drží? Možná je to reálná spotřeba, ale je to maso :o Zlatý diesel... já mám 4x4 a po dálnici mi to žralo 6,7, dle PP a to jsem tomu šlapal... 150 km/h a víc.

Teplota je v pohodě

To já když to roztánu na dálnici nad 150km tak jsem na konci dálnice se spotřebou cca 11,5l, vemu to na celkovou diagnostiku a uvidim, je možný, že to tak žere i když je vše v pořádku?

nohic: Ja kdyz tomu sakra davam, tak jedu za nejakych 5,7. :wub:

kubis: Nemuze to delat ta lambda? Uz si se koukal do sekce o tomhle motoru?

Ju koukal jsem na sekci spotřeby tohoto motoru, nestačil jsem se divit, většina píše kolem 7-8litrů

Odkaz ke komentáři

Takže pokud jedeš nad 150 v kuse po dálnici, tak za 1) není to dle předpisů, a za 2) nediv se že tolik žere, to je u tohoto motoru normální při této rychlosti.

Jinak pokud lambda a klapka je dle VAGu OK a spotřeba dle PPC a tankování je totožná a vysoká, než je obvyklé, pak tě čeká kolečko výměny těchto komponentů:

termostat: otázka je, jestli nepropouští, v zimě je to pak sakra znát, že motor je chladný a ne zahřátý, a na budíku máš 90°C a motor má třeba jen 75° a ŘJ přidává zbytečně benzín, protože si myslí, že motor je studený.

čidlo chladící kapaliny: to bych skoro vyměnil jako první (spolu s termostatem), je to jeden z základních prvků, co řídí složení směsi. A AEEčko je na něj náchylný (viz moje zkušenosti v mém tématu)

svíčky : pořiď si svíčky NGK BUR 6ET (http://www.cc-autodi...palov-octavia-1), s těma šlape tento motor nejlíp

kabely: nech změřit jejich odpor, pokud je předchozí majitel neměnil, pak na 189tkm jsou taky zralý na výměnu

vzduchový filtr: každopádně výměna, pokud je zašpiněný, nejléoe značka MANN

svody: nejsou prasklý ? To pak lambda švidluje a ŘJ přidává benzín. A na chod motoru to nemusí mít vliv, teda mě motor běžel dobře, ale žralo to taky.

Ale každopádně tahle motorizace není na závodění. Spíš na takové to domácí klidné ježdění.

Jo a diagnostika ti na vadné čidlo, termostat, svíčky a kabely moc platná nebude. Tohle je klasický motor pro zkušené automechaniky, ne pro automechaniky-ajťáky.......

Odkaz ke komentáři

Takže pokud jedeš nad 150 v kuse po dálnici, tak za 1) není to dle předpisů, a za 2) nediv se že tolik žere, to je u tohoto motoru normální při této rychlosti.

Jinak pokud lambda a klapka je dle VAGu OK a spotřeba dle PPC a tankování je totožná a vysoká, než je obvyklé, pak tě čeká kolečko výměny těchto komponentů:

termostat: otázka je, jestli nepropouští, v zimě je to pak sakra znát, že motor je chladný a ne zahřátý, a na budíku máš 90°C a motor má třeba jen 75° a ŘJ přidává zbytečně benzín, protože si myslí, že motor je studený.

čidlo chladící kapaliny: to bych skoro vyměnil jako první (spolu s termostatem), je to jeden z základních prvků, co řídí složení směsi. A AEEčko je na něj náchylný (viz moje zkušenosti v mém tématu)

svíčky : pořiď si svíčky NGK BUR 6ET (http://www.cc-autodi...palov-octavia-1), s těma šlape tento motor nejlíp

kabely: nech změřit jejich odpor, pokud je předchozí majitel neměnil, pak na 189tkm jsou taky zralý na výměnu

vzduchový filtr: každopádně výměna, pokud je zašpiněný, nejléoe značka MANN

svody: nejsou prasklý ? To pak lambda švidluje a ŘJ přidává benzín. A na chod motoru to nemusí mít vliv, teda mě motor běžel dobře, ale žralo to taky.

Ale každopádně tahle motorizace není na závodění. Spíš na takové to domácí klidné ježdění.

Jo a diagnostika ti na vadné čidlo, termostat, svíčky a kabely moc platná nebude. Tohle je klasický motor pro zkušené automechaniky, ne pro automechaniky-ajťáky.......

To jsem jen dodal, když já jedu 150Km/h, kdybych takto jezdil pořád nestěžoval bych si, ale ta spotřeba právě při jízdě 50/90/130 je stále vysoká.

Co se týče toho čidla, tak to mam v plánu už dýl, protože mi za velkých mrazů po nastartování chvíli bliká, jen jsem na autě závislej tak to je s dáním do servisu těžký, tak hned zítra to tam hodim a necham vyměnit ty svíčky tebou doporučené a termostat s čidlem teploty....

Vzduchový filtr je už vyměněný za MANN...

Odkaz ke komentáři

To jsem jen dodal, když já jedu 150Km/h, kdybych takto jezdil pořád nestěžoval bych si, ale ta spotřeba právě při jízdě 50/90/130 je stále vysoká.

Co se týče toho čidla, tak to mam v plánu už dýl, protože mi za velkých mrazů po nastartování chvíli bliká, jen jsem na autě závislej tak to je s dáním do servisu těžký, tak hned zítra to tam hodim a necham vyměnit ty svíčky tebou doporučené a termostat s čidlem teploty....

Vzduchový filtr je už vyměněný za MANN...

Nějaký doporučený typ termostatu?

Odkaz ke komentáři

Malé upozornění: necituj předchozí příspěvek, nebo admini budou zasahovat.

Jinak bacha na servis, pokud je to autorizovaný ŠA, pak se připrav na vysoké náklady, protože oni mají ty díly předražené. Na netu seženeš ty samé výrazně levněji. Sleva pro fóristy je třeba na cc-autodily (uživatel JELDa) nebo skoda-dily, hledej odkazy zde na fóru.

Jinak čidlo určitě origo, je na něm Made in Luxeburg. Termostat je origo zn. WAHLER.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...