Přejít na obsah

Koupě Octavia II – Jak koupit Škodu Octavii 2?

Guest Májinka

Doporučené příspěvky

určitě byh si nechal poslat vin a prubnul historii ve škodovce než bych tam jel, ikdyby to bylo třeba jen 20km....... a nejen historii,ale i výbavu, budeš pak vědět co bylo origo a co dodělávaný......mohl to dodělat profík,ale i trumpeťák......

pak bych určitě sundal potahy a zkontroloval sedačky,určitě by nasralo,kdyby byly propálený.....

jinak z fotek hezká :lol:

Odkaz ke komentáři

Takže Vám sdělím mé pocity z projížďky s tímhle DSG... Nemůžu to popsat jinak,než jedním slovem, PARÁDA!! převodovka reaguje neskutečně rychle, i v případě přepnutí na "manuál" a nesmyslnému podřazení na 4.stupeň ve 110...Obrovská výhoda té převodovky je 6-kvalt,auto si na šestku jenom přede! Vzhledově nádherné,potahy po sundání odkryly maximálně zachovalé sedačky, barva byla všude souměrná,všechno lícovalo. Pár maličkostí jsem si z obhlížení ale všiml.

-Na levém předním okně není fólie(z nějakého nevím jakého důvodu)

-levé přední světlo a mlhovka je novější,než pravá(malý rozdíl v zašlosti)

-vzhledem k tomu,že mám ve svém autě bolero,tak mi ty čudle na tomhle kolumbusu přišly nějaké vymačkané.

Jenomže tohle jsou úplně blbosti. Auto jelo neskutečně plynule,tlumiče,ani čepy při přejetí retardéru nevrzaly,ani netřískaly, podvozek seděl, ikdyž jsem to rozjel na 160 tak volant se netřepal a auto drželo stopu. Jediné,co nás odrazuje je fakt,že auto nemá servisku,ikdyž to psali u inzerátu(serviskou asi mysleli 7-papírový protokol o diagnostice vozidla...). Jinak by ho ten kámoš z fleku vzal.

No,příští auto bude asi DSG:)

Opravdu jsem byl z tohohle automatu nadšený. Jediné,co mi na něm příjde nevyužitelné je to,že když jsem zařadil "esko", tak automat přeřazoval u 4tis otáček. Tam už nafťák nemá žáden výkon a auto zbytečně řve a nezrychluje a nedočkavě čeká na přeřazení. To je tam podle mě navíc. U benzínu samozřejmě ne,ale u nafty... Toť moje pocity a poznatky asi z 4km jízdy:) Teď jde o to,co to auto zažilo. Ale já osobně si myslím(podle jízdních vlastností),že ho předchozí majitel udržoval pěkně. V motoru je zašlý, 9000km starý štítek od shell oleje,takže ten asi bude pravý,ale nic víc už jsem nezjistil...

Upraveno uživatelem Maik
Odkaz ke komentáři

Moje ma najeto necelych 130. Ale diky uzivateli 160R(za jeho ochotu a praci mu moc dekuji) jsem zjistil,ze auto je o min.100tis stocene a dovezene z FR, pravidelne servisovana,ve francii do roku 2009 nebourana,co uz se delo potom,to se nevi. Kazdopadne acka to stocily,kur*y zas*ane. Hlavne ze maji napsane,ze k autu je garance najetych km od cebie...Takze vam reknu to,co uz asi vsichni vite...Ackam se vyhybejte veeeeeeeeeeeelkym obloukem...

Jako svezeni s autem bylo fakt super,ten automat me neskutecne nadchl.Jizdni vlastnosti a vybava taky...Ale na autu,ktere ma najete pres 250tis aby nebyl ani skrabanecek a znamka po jekekoli oderce...to je blbost,stejne jako cele Acka...

Odkaz ke komentáři

100t km dolů je celkem málo, měl jsem na dílně OII dovoz ze španělska, MR2006, stočená něco málo přes 500t km dolů ;) a to auto vypadalo libově.

Proto doporučuji při koupi vzít s sebou někoho, kdo dané značce rozumí, ví kam se podívat, má diagnostiku atd...

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

půl mega dolů, v mém případě dotyčné auto mělo něco málo přes 680 nebo 690 a na tachometru 126, to je pak darda :palec:

na tom autě to na první pohle dnebylo vůbec vidět, že to má tolik, motor absolutně čistý (není tam zima, takže nesežraný od soli)

na druhý pohled po celolaku a na třetí pod palubkou příprava pro taxametr a vysílačku :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Moje ma najeto necelych 130. Ale diky uzivateli 160R(za jeho ochotu a praci mu moc dekuji) jsem zjistil,ze auto je o min.100tis stocene a dovezene z FR, pravidelne servisovana,ve francii do roku 2009 nebourana,co uz se delo potom,to se nevi. Kazdopadne acka to stocily,kur*y zas*ane. Hlavne ze maji napsane,ze k autu je garance najetych km od cebie...Takze vam reknu to,co uz asi vsichni vite...Ackam se vyhybejte veeeeeeeeeeeelkym obloukem...

Jako svezeni s autem bylo fakt super,ten automat me neskutecne nadchl.Jizdni vlastnosti a vybava taky...Ale na autu,ktere ma najete pres 250tis aby nebyl ani skrabanecek a znamka po jekekoli oderce...to je blbost,stejne jako cele Acka...

Příbuznej si tam koupil C3 kolem 125t a po 14dnech mu odešla komplet elektrika na autě - oprava 45t. kč, když auto chtěl vrátit - tak smozřejmě Ačkaři ruce pryč od toho.. Hlavně že jim dělá reklamu teďka Šebrle...Jsou to banda podvodníků, otázkou však zůstává- kterej bazar není......

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Na co dát pozor: spojka (klouzání), setrvačník (ťukání za studena, vibrace), funguje-li klima (teď jí bohužel nevyzkoušíš-leda v garáži nad 6°C), v případě kombi a r.v. 2005/2006-pořádně prohlédnout rámy dveří i karoserie-lakování (ve výrobě dali špatné gumové těsnění a to vydíralo až na plech=koroze) - stejně tak i spodek kapoty,

Silné stránky: skoro nesmrtelnost motoru (300tis.km není problém)

Všeobecně: houkání turba bych se nebál-houkáme všichni. Záleží i na roku výroby a opravdových km. Když bude mít xeny zkontrolovat kalibraci při startu. Vezmi si sebou svého servisáka a diagnostiku a ať to řádně prohlídne. Pokud bych mohl vezmu motor bez DPF-ka.

Upraveno uživatelem Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravím budu si kupovat OII 2.0 tdi, 103 kw, 16v, r.v. 2008, já vím, že tato motorizace není moc dobrá ohledně praskání hlav, ubytku chladicí kapaliny a tak. Ale zajímá mě, co je pravda na tom, že tento motor od určitého roku upravili a už není tolik poruchový jako u starších modelů r.v. 2005 - 2007. Jen mě zajímá zda je na tom něco pravda nebo je to jenom blabol. Jinak jedu pro tento model http://www.tipcars.com/skoda-octavia/20-tdi-elegance-12054713.html . Co vy na to ? Děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři

Přesně tak,záleží jak se ktomu člověk chová.Já mám BKd,měněnou hlavu v garanci a od té doby v pohodě.Najeto 220 tis.Nedávat tomu za studena a dochlazovat.Když někdy vidím jak se lidi chovají ke služebákům,to bych se posral. :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Tak snad uvidime jak vydrzi, je pravda jak se kdo k tomu vozidlu chova tak to ma. Kdyz jsem se na ni byl podivat, tak se zdala ve vnitr jak mova, tak uvidime, budu doufat ze to nemel nejak vul co tomu nakladal a potom kdyz prijede do mista B tak to hned chcipne aniz by to trochu nechal. Pravidelny servis je, rozvody uz delane, tak uvidime, diky za odpoved.

Přesně tak,záleží jak se ktomu člověk chová.Já mám BKd,měněnou hlavu v garanci a od té doby v pohodě.Najeto 220 tis.Nedávat tomu za studena a dochlazovat.Když někdy vidím jak se lidi chovají ke služebákům,to bych se posral. :wallbash:

Atila dotaz . . . Jenom me zajima, od te doby co mas OII, tak co jsi tam vsechno menil? Hlava a co dal? Koukam ze to mas chiple, taky jsem o tom uvazoval. Posralo se neco za tu dobu co to mas chiple. Ja vim, ze zalezi kus od kusu a taky jak se k tomu kdo chova. Ale tak asi ty spadas do skupiny, co se o sve vozidlo stara :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Co to auto mám,tak sem měnil:Klimakompresor (nový 5 tis.),silentbloky na přední nápravě(nový cca 800,-),vonoběžku na alternátoru(nová 1000,-),náboje zadních kol (na tom mají vinu asi podložky)(nový 2000,-),a to je všechno.Na to že mám najeto 220 tis,tak to vcelku jde.

Žádný problém.BKD se neboj,ale záleží co stím prováděl předešlý majitel.

Na chipu asi 100 tis,a pohoda. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Tak už jí mám doma :wub: krásná. Jede suprově, akorat teď musím sehnat nějaký alu kola. Dali mi k tomu alu 15 s pneu ale ty letní jsou v prd, takže je vyhodím a na tyhle dám zimní. Nechci mít na leto 15 kola, to je hnus. Chtěl bych si koupit 17 nějaký jety. Nevís o něčem? Chtěl bych tam dát ještě folie a ten chip B) . . . . na těch 170 koníku. Znamý mi říkal, že by jsme mohli koupit jiné turbo hibrida, chip a hned bude tak 220 koníku ale nechci to zase nějak přehánět :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Těch 170koní je akorát na tenhle motor,taky sem se po tom pídil,a bylo mi řečeno (od několika lidí),že ten motor pak jde rychle do háje.

17 kola jsou jasný,nebo 18,nic menšího na léto nedávej!Já tam mám od výroby Pegasusy 17,a jsem spokojenej,mně se líbí.

Na folie bych se na Tvém místě vyprd,teď je bude spíž každej sundavat.Já je tam mám 4 roky,a asi taky půjdou časem dolů.Počkám do první pokuty. :angry:

Tak ať Ti auto slouží a nezlobí. :palec:

Odkaz ke komentáři

Mockrat dekuji :rolleyes: Ty kolesa jsou pekny, taky jsem na ne koukal. S tim chipem to taky vide jenom do ps 170. Chci aby to trochu vydrzelo. No uvidime. Co se tyce tech folii, tak do zadni casti je chci dat urcite. Co se tyce predni casti vozu, tak tam chci taky. Zalezi jake budes mit, kdyz tam das takove, aby meli minimalne propustnost 70 % tak zadna pokuta nebude. Policie ma meridlo, takze jim klidne reknu at si to zmeri. Je mi jasne ze v dnesni dobe to budou vsichni sundavat ale jak rikam, kdyz budes mit tu danou propustnost, tak folie muzes mit.

Odkaz ke komentáři

Mockrat dekuji :rolleyes: Ty kolesa jsou pekny, taky jsem na ne koukal. S tim chipem to taky vide jenom do ps 170. Chci aby to trochu vydrzelo. No uvidime. Co se tyce tech folii, tak do zadni casti je chci dat urcite. Co se tyce predni casti vozu, tak tam chci taky. Zalezi jake budes mit, kdyz tam das takove, aby meli minimalne propustnost 70 % tak zadna pokuta nebude. Policie ma meridlo, takze jim klidne reknu at si to zmeri. Je mi jasne ze v dnesni dobe to budou vsichni sundavat ale jak rikam, kdyz budes mit tu danou propustnost, tak folie muzes mit.

Koukni do sekce Klasická hospoda - Konec mafiánských aut v čechách.Tam se o tom píše dost.Folii můžeš na předek dát,ale bude muset být skoro průhledná. :angry:

Bohužel.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...