Přejít na obsah

Koupě Octavia II – Jak koupit Škodu Octavii 2?

Guest Májinka

Doporučené příspěvky

Zdravím,

pomalu se chystám vyměnit svou octavii 1 RS za 2 řadu. Co říkáte na tohle: Octavia 2 RS. Šli by jste do toho? Máte někdo zkušenosti s tímto prodejcem? Cena se mě zdá sice možná malinko vyšší, ale auto má servisní historii a mám ověřené kilometry, včetně prohlídek u Škodovky.

Samozřejmě víc budu vědět až po osobní prohlídce. Prosím žádně otázky typu proč zrovna O2 RS v benzínu :-) Děkuji za odpovědi

Při osobní prohlídce se zaměř na přední levý ( spolujezdcův ) blatník, přechod světlo a nárazník. Světlo má ve spodu menší mezeru nežli druhé, což znamená že s tím bylo manipulováno. Tím nemyslím výměnu žárovky. Co se týká interiéru jak už napsali ostatní pisatelé, je až moc opotřebovaný na 130tis.km.

Odkaz ke komentáři

Kontrola podle škodovky je docela zcestná, jakákoliv manipulace s tachometrem mezi garančkami a STK a nikdy to nedohledáš.

To máš pravdu, ale jako orientační ukazatel to postačí. Co jínýho chceš dělat? Z fotek stejně člověk nic nepozná, takže se uvidí až na místě. Jako s tou řadičkou máte pravdu, ale hodně lidí jezdí tak, že má furt ruku na řadičce a tím se ošoupe. Spíš ještě omrknu pedály, ale to až na místě :-)

Odkaz ke komentáři

Na cebii je pekne ze vidis kilometrovy prubeh od prodeje... jestli auto jezdilo 40 tkm rocne a potom nejakych 5 tkm je asi neco spatne... Obetuj cca 400 kc a nech si ji proverit...

Jo jo, asi to udělám, akorát po zadání VIN Cebia zná pouze 12 záznamů v období 02/2010 - 02/2015. Nikoliv od koupi ( 2007 ).

Jako celkem jste mi nasadili brouka do hlavy s těmi kilometry... :D

Odkaz ke komentáři

Jo jo, asi to udělám, akorát po zadání VIN Cebia zná pouze 12 záznamů v období 02/2010 - 02/2015. Nikoliv od koupi ( 2007 ).

Jako celkem jste mi nasadili brouka do hlavy s těmi kilometry... :D

v tom pripade je neco spatne urcite, pochybuju ze v ramci zaruky nebylo auto v servisu ani jednou napr. vymena oleje atd., takze nebrat :D

Odkaz ke komentáři

Na cebii je pekne ze vidis kilometrovy prubeh od prodeje... jestli auto jezdilo 40 tkm rocne a potom nejakych 5 tkm je asi neco spatne... Obetuj cca 400 kc a nech si ji proverit...

Průběh nárůstu km si může udělat i z dat od škodovky, ale úplně vypovídající údaj to taky není - díky své práci některé roky najedu se svými auty kolem 30 tis. a pak jsou roky, kdy nenajedu ani 6 tis.

uz jak si sednes a zavres dvere budes tusit..

Tak jistě to napoví víc, než fotky, ale OII je odolné auto a při troše péče nepoznáš rozdíl mezi 80 tis. a 150 tis. km.

no co, 2 roky couval.. :lol:

Při couvání km neubývají :-D

Odkaz ke komentáři

v tom pripade je neco spatne urcite, pochybuju ze v ramci zaruky nebylo auto v servisu ani jednou napr. vymena oleje atd., takze nebrat :D

Nemusí být špatně, mám pocit že cebia data ze servisu nezbira tak dlouho, porovnej údaj o km ze škodovky co nejblíže prvnímu záznamu ve skodovce a pak jestli to nějak sedí celkove.

Km bych celkove neřešil přikládá se jim až moc velká váha důležité je jak to auto působí, chová se a jede. Rozhodně sebou VAG, rozum a trvat na to ze to budeš řídit v rámci zkušební jizdy.

Odkaz ke komentáři

To ano, ale jde o princip, že někdo tvrdí, že jsou kilometry poctivé a ony nejsou. Navíc za to chce 239 000 což je celkem dost. Rád si připlatím za kvalitu, ale né za takové podrazy....

Navíc je mi divné, že pokud to je 2007, tak technickou to mělo v roce 2009, když nová auta jdou na technickou po 4 letech...

Odkaz ke komentáři

Hmm, ale i tak, stejně pro něj nepojedu. Mě to spíš připadá takto, že jelikož auto mělo už 2 majitele, tak ten momentální ani netuší, že to auto má stočený tachometr. Přec není to tak dlouho, co je na netu tota aplikace na zjišťování kilometrů z STK k dispozici. Když jsem sním mluvil, tak stál celkem pevně i za tou cenou, že ví co prodává...

Jako já na to auto nějak nespěchám, mám v čem jezdit, tak třeba se objeví něco přímo od majitele :-). Popřípadě to německo...

Odkaz ke komentáři

Takže nějaké další pokračování:

Odpověď od prodejce:

Dobrý den,

potvrzuji zrušení prohlídky, nicméně jsem prověřoval údaj kdy mělo být
auto stočené a jednalo se o den záznamu z evidenční kontroly než si na
sebe tento původní majitel přihlásil auto kde v kupní smlouvě od dealera
Škoda má jasně napsáno že vůz má 52.000km. Jedná se o chybný údaj. Není
problém příští týden dodat potřebné podklady pro důkaz, že vozidlo
nebylo stočeno. Někdo na evidenční kontrole tento údaj (stav km.) napsal
špatně. Pokud by jste měl tedy zájem, můžeme vše příští týden podložit.

Odkaz ke komentáři

Schválně sem zkoušel naházet pár techničáku do té jejich datábaze... no u našeho transportera tam mají chybu a vypadá to jako taky stočený, ovšem to není pravda... na protokolu, sou reálné km, ale v té jejich internetové databázi uplně jiný....

a k cébii: schválně sem tam zadával bráchova scouta(rok 2007) a auto chodilo do autorizáku, ale prostě tam mají jenom jeden udaj z roku 2012 :D

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Za úplatu v dnešní době udělá chybu na STK kde kdo. Zas nebuďme až tak naivní. Navíc když se dá mozaika dohromady nebourané - je tam vidět zjevné pasování, doložitelné km - opotřebený volant a řadící páka nad normál.......... no nasvědčuje to k něčemu jinému než k čistokrevnému vozu. Budu jen rád pokud bych se mýlil, a ve zkutečnosti by to byl pěkný čistokrevný kousek. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...