Jump to content

Padajici ručičky na budíkách (O1)

swistik

Recommended Posts

záleží na tom jak moc jsi zručnej, zjednodušeně řečeno to obnáší demontáž budíku, které je pak třeba komplet rozdělat, pod lupou projít tišťák a najít inkriminované místo, které se musí znovu proletovat a je přitom třeba dbát zvýšené opatrnosti, abys neproletoval některé spoje dohromady a na závěr to zase celé složit a namontovat

ne facelift budíky tam nedáš, pohledej je tam i návod jak to opravit, nebo oprava cca 5OO, Mělník

Proč by je tam nedal? mam je tam taky na předface octě, jediný co je problem tak komunikace budiků s RJ airbagu (svítí kontrolka) a pokud se nepřepinujou svorkovnice tak nesvítí kontrolka tlumenejch světel. dokonce nám jedny šlapou i v trojkovým golfu.

Edited by Art Car Design

Zdarec, mám oct I 1,9 TDi 81 kW a tu samou závadu. Na Vagu mi to neukáže žádnou závadu, při akčních členech se objeví hláška Chyba: Funkce není dostupná. Jedná se o tu samou závadu, nebo bude špatnýho i něco dalšího?

Dik

Guest Tomas_ek
Proč by je tam nedal? mam je tam taky na předface octě, jediný co je problem tak komunikace budiků s RJ airbagu (svítí kontrolka) a pokud se nepřepinujou svorkovnice tak nesvítí kontrolka tlumenejch světel. dokonce nám jedny šlapou i v trojkovým golfu.

ano dáš cokoliv kamkoliv, to bez debat

ale nefunguje to korektně

Patrik: jestli chceš budíky co máš opravit, pošli mi v SZ tvoje číslo, je to na počkání.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Ja ma tedy uz dlouho stejny problem, prepajel jsem ten svab, ktery to udajne zpusobuje nejcasteji + dva odpory dle navodu a po trech tydnech sli rucicky do kytek. Mozna je ten svab poskozeny a bylo by potreba ho vymenit uplne, nebo se prehriva stale. Nevim, ale asi ve finale prehodim za faceliftove.

• 1 month later...
  • 2 months later...

Čau, mám podobný problém. Padá mi ručička teploty vody, ale jen než se voda ohřeje, pak už je to ok. vyšplhá se to třeba na 70, pak to zase psadnde a po chvili to vyleze na 90 a uz to zustane, nekdy to nespadne nekdy i vickrat... Může to být taky tim tišťákem, nebo to bude něco třeba s termostatem? Díky za rady!! :)

• 10 months later...

chci se zeptat, když vám spadnou ty ručičky, tak všechno ostatní funguje jak má? tím myslím čas, palubák atd? Mě se totiž dneska stalo, že se dneska začaly třást rafičky,postupně šly na nulu, k tomu začalo svítit EPS a ABS a airbag a všechno se mi vynulovalo. za vteřinu se to vzpamatovalo, akorát že airbag zůstal svítít s hláškou "závada na airbagu". Hodil jsem to na vag a vyhodilo mi chyby "18058 pohon datové sběrnice chybí odezva sdružených přístrojů, 17978 řídící jednotka motoru zablokována, 18062 vypište prosím pamět závad sdružených přístrojů" Pamět přístrojové desky je čistá. nevíte někdo co s tím?

• 1 month later...
  • 2 months later...

zdravím,mám problém(oct 1 agr 2000) se sekajícím se rychloměrem.V rychlosti nad 80, se začne sekat rychloměr ukazuje stejnou rychlost a pak trhavě poskočí o jeden až dva dílky.při zpomalování vše funguje jak má.Měl jsem to u Váši kvůli padajícím ručičkám to bylo opraveno.Co s tím,vyměnit budíky?

• 1 month later...
Guest zdeba

Zdar chlapi, tak mě taky potkal prolém padajících ručiček, oprava podle návodu vypadá jednoduše, ale v podstatě neodstraní příčinu a tou je přehřívání čipu. Neřešil jste někdo dodělání chlazení čipu, eventuelně jak to májí udělané novější budíky když už chladič mají?