Guest mj28 Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 Čaute. Včera som menil olej na Octavii. Všetko v pohodičke, ale po výmene filtra, som povolil aj ten veľky kryt od spodu, čo je v tej istej úrovni ako filter z hora. Aj tá hlava vyzerá rovnako, je to na 32jku kľúč. Vylialo sa odtial dosť oleja ešte, ale ťažko mi to tam šlo, na späť. To je totiž taká dlhá tyčka a drží nejaký chladič, alebo čo to je prišrobovaný k bloku motora. Neviete mi povedať na čo je to,a či som niečo nepokazil, keď som to odšroboval a dal zase tam? Mám s toho obavy. A ešte, keď som to potom na volnobehu skúšal, tak pri zvýšených otáčkach, ale ozaj som dosť pridal, začalo nejak sekať z motorom. Nikdy som si to nevšimol, pri jazde to nie je cítiť, a motor som nikdy na neutráli tak nevytáčal.Neviem teda, či to má niečo spoločné. A ak nie, čím by to mohlo byť. Ďakujem, za každý postreh. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 To je tak ked chce bit kazdy mechanik svojho auta-vymena oleja. Je to chladic oleja co si povolil.!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest mj28 Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 To je tak ked chce bit kazdy mechanik svojho auta-vymena oleja. Je to chladic oleja co si povolil.!!! [/quote Presne Teba som potreboval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 Hele na to že tu máš 2 příspěvky jsi dost drzej nemyslíš??? Přesně tak když tomu nerozumíš tak se na to vybodni a nech si to udělat v servisu např. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest mj28 Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 Ďalší mudrc...Ale poradiť nikto. :) A ešte by som potreboval vedieť, koľko je treba naliať tam oleja. Vraj 3.8 litra, ale zdá sa mi to málo. To chladenie sa asi pri výmene oleja nedáva dolu, čo? Ale oleja v ňom bolo dosť. Možno preto by som tam mal naliať viacej??? Inak, dnes som bol jazdiť a (klopem si na drevo) všetko OK. Ani ten motor tak netriaslo, nechápem to. :(( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 3,8l na 2.0TDI je nejak málo, nie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 Výměna je opravdu 3,8L 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 Áno, už som to našiel - 3,8l ak je motor bez DPF (AZV, BKD) a 4,3l ak má motor aj DPF (BMM). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 6, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 6, 2012 Já jsem při výměně oleje a filtru na BKD nalil asi 4,3 těsně pod maximálku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Prosinec 7, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2012 To je moc ne? Já normal 3,8 l do BKD. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ivanrs Odesláno Prosinec 9, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2012 Ja som tiez do BKD nalial 4,3l 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 9, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2012 pokud necháte dýl vykapat a filtr povolíte před vypouštěním oleje, tak skutečně dolijete do plna 4,3-4,5l pokud ne a bude to rychlovka cca 3,8l je realita 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 9, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2012 Jak píše Rolbař. První jsem demontoval filtr, potom jsem dal vypouštět starý a mezi tím jsem vyměnil všechny ostatní filtry. Při tom to pořádně vykapalo a potom jsem dolil 4,3 litru nového - tak by asi měl být správný postup na ximální vypuštění. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Prosinec 10, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2012 Já měl vyšroubovaný víčko olejovýho filtru taky, vypustil, kapalo to cca 10 min a stejně 3,8 litru, tak nevim. Přece tim vykapáním nevyteče ještě cca 5-7 deci? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 10, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2012 (upraveno) taky záleží na teplotě oleje a i jak je auto zvednuté - nakloněné. Samo ty hodnoty jsou +- a konkrétně si nevybavím, která nafta, je to psáno obecně co vše ovlivní množství oleje při výměně Upraveno Prosinec 10, 2012 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
CvencA Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 Jasný, moc to neřeším, já to měnil v srpnu, stál jsem na rovině, motor teplej. Ale jak píšu, moc to neřeším, prostě co se tam vešlo, vešlo se a hotovo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.