Přejít na obsah

Krookyho Octávečka

Doporučené příspěvky

Tak přes víkend jsme zvádli:

- výměna oleje Mobil ESP 5W-30 + olejový filtr

- výměna vzduhového filtru

- výměna kabinového filtru

- zavařená díírka ve střední části výfuku, u spojky se zadní částí

- oživení plastu pod stěrači, promazaná táhla stěračů

- update zadního stěrače na flatový

- nalepena nálepka Octavia clubu

Nyní objednány zimní gumy ContiWinterContactTM TS 850, přezujeme, vyvážíme, obujeme a může začít padat :D

Kurňa, zadní stěrač tam byl celkem nový, ten jsem kupoval chvíli před prodejem, protože mi starý někdo šlohnul.

BTW, tlumiče už jsi měnil?

Odkaz ke komentáři

Jj gumička a ramínko je jako nové. Já dal, ale flatový... Nevrže a lépe stírá :)

Tlumiče a zadní kotouče + desky mam v plánu po zimě, měl jsem to rozdělaný a ještě to dají. Ty nové by akorát přes zimu orezli :( A po zimě plánuji auto snížit, tak šetřím penízky na lepší tlumiče a péra :pivo:

Odkaz ke komentáři

Zimáky jsou na autě :palec: Ovšem 3 kola šly v pořádku, ale to 4 mně tedy dalo :/

Nemohl jsem povolit bezpečnostní šroub, zabral jsem a strhl ten extra jemný závit, co tam byl :( Takže jsem pátral, pátral... No nakonec jsem tam palicí narval 4 hran a opatrně to povolil a podařilo se :pivo:

Na léto kupím nový bezpečnostní šrouby, ale rozhodně již jiné, jelikož tenhle jemný závit je na h***o :(

Ještě jsem natřel gumy kolem dvěří olejíčkem, aby mi to nepřimrzlo :)

No snad jsem na nic nezapomněl a přípravu máme :)

Zimní VIF v kufru je samozřejmostí :)

V motoru mi něco za studena "hvízdá". Jak se motor ohřeje, tak je to ok. Měl jsem za to, že to je volnoběžka. Ale po přečtení nějakého topicu, kde radil "chipman" zkusit stříknout WD-40 jak na klínák a volnoběžku a potom na rozvodák. No je to rozvodák, asi nějaká vačka :/ Stříkl jsem trocha WD-40 a je ticho.

Takže mně asi co nejdřív rozvody a moc se nerozmýšlet co...?

Interval 150tis je nesmysl, ted tam je 229.000 :/

Odkaz ke komentáři

Rozvody byly dělaný ve 150tkm, tak máš do 300tkm klid. Takto to předepisuje výrobce, tak bych nelaboroval. Jeden z benefitů koupit auto s historií je ten, že si ušetříš nějaké výdaje, které by jsi dělal, kdyby jsi neměl jistotu. Jinak někde tam máš v autě kompletní sadu nových šroubů na kola. Kupoval jsem ji, protože původní šrouby už stály za ho..o a chtěl jsem je dát při další výměně na zimní. Bezpečnostní šrouby jsem zavrhnul. A právě ty bezpečáky byly mně sraly nejvíc, protože furt musíš hlídat oříšek. Ostatně ty bezpečáky bych řekl, že trochu pokurvili v pneuservisu při poslední výměně. On je totiž minule nasazoval kladivem... Tím mně sice nasral trochu, ale jsem na to kašlal, protože jsem si řekl, že dám normální a všechny nové. Měly by být někde u rezervy v pytlíku.

Odkaz ke komentáři

Tome, já vím, že bych měl mít klid do 300tis, volal jsem dokonce tam, kde bylo auto servisovaný a ten technik mi to podle VIN potvrdil, ale prostě nějaká vačka tam za studena hvízdá a po debatě s kamarádem, který má servis v Praze mi bylo potvrzeno, že těch 150tis je fakt max. doporučuje držet 120tis. A raději dám 4tis za rozvody + práci, než aby se to potkalo (náhoda je blbec) a řešit potom motor, popř. hlavu aj. Rovnou bych nechal vyměnit ten tlumič vibrací a co bude potřeba. Mam rád prostě věci v pořádku na 110% :palec:

Jj už byly hodně jetý. Teď tam mam ty z toho pytlíku, nový, stříbrný, svítěj :D Na léto koupím zase nový :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...