Přejít na obsah

Zimni pneu

honzaa.16

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Tak já taky přihodím. Loni jsem hlupák koupil použítý zimáky už nikdy více.....hold chybama se člověk učí :D

Letos jsem kopil všechny 4 Goodyear Ultra Grip 7+ za cenu 5800Kč, tedy 1450Kč/gumu v rozměrech 195/65 R15 91T. Zatím v pohodě,ale nemůžu pořádně hodnotit mám na nich najeto necelou stovku km :) Mno uvidíme až napadne. U nás va Vysočině to bývá krutý, tak uvidíme. Po prvním sněhu určo zase něco připíšu :D :) Vzhledem k tom, že silničáři jsou zase na zimu připravený předpokládám jako každý rok :D :P

Odkaz ke komentáři

čaute, možno sa opýtam volovinu, ale tak chcem si byť istý :blink:

kúpil som DUNLOP 195/65 R15 91T

ide o to, že podľa dezénu by som povedal že všetky sú na pravú stranu....takže ma zaujíma či je to len môj dojem alebo je to jedno či na ľavú alebo pravú??? samozrejme gumy sú správne obuté podľa nápisov outside a inside....pridávam aj foto

post-4689-1288895767_thumb.jpg post-4689-1288895788_thumb.jpg post-4689-1288895803_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
čaute, možno sa opýtam volovinu, ale tak chcem si byť istý

kúpil som DUNLOP 195/65 R15 91T

ide o to, že podľa dezénu by som povedal že všetky sú na pravú stranu....takže ma zaujíma či je to len môj dojem alebo je to jedno či na ľavú alebo pravú??? samozrejme gumy sú správne obuté podľa nápisov outside a inside....pridávam aj foto

post-4689-1288970449_thumb.jpg post-4689-1288970469_thumb.jpg post-4689-1288970512_thumb.jpg

no pokud ten barevni dil pneumatiky (ty modro-zlute cary) mas ke kraji pneu na kazdem kole (presne tak jako je na fotce) tak to mas OK. Pokud jsou na jedne strane ke kraji (k venkovnimu dilu) a na druhe strane jsou smerem k autu tak to neni dobre.

dik za radu, to mi je jasné....ide o to že ako je nasmerovaný dezén na pravom (červená šípka) a ľavom (zelená šípka) kolese...

šípky sú smer jazdy v pred

post-4689-1288901916_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
dik za radu, to mi je jasné....ide o to že ako je nasmerovaný dezén na pravom (červená šípka) a ľavom (zelená šípka) kolese...

šípky sú smer jazdy v pred

post-4689-1288901916_thumb.jpg

Jedná se o tzv. asymetrický dezén, kdy je správná montáž určena právě jen nápisy outside nebo inside a NA NASMĚROVÁNÍ DEZÉNU NEZÁLEŽÍ.

no pokud ten barevni dil pneumatiky (ty modro-zlute cary) mas ke kraji pneu na kazdem kole (presne tak jako je na fotce) tak to mas OK. Pokud jsou na jedne strane ke kraji (k venkovnimu dilu) a na druhe strane jsou smerem k autu tak to neni dobre.

Na barevné čáry neberte ohledy.

Jednak rozhodující je označení na bočnici pneu, pro asymetrické dezény nápisy outside/inside, pro směrové dezény šipka s nápisem rotation.

A druhak po ujetí pár km už tam žádné čáry nebudou.

Upraveno uživatelem FRANK
Odkaz ke komentáři
Jedná se o tzv. asymetrický dezén, kdy je správná montáž určena právě jen nápisy outside nebo inside a NA NASMĚROVÁNÍ DEZÉNU NEZÁLEŽÍ.

Na barevné čáry neberte ohledy.

Jednak rozhodující je označení na bočnici pneu, pro asymetrické dezény nápisy outside/inside, pro směrové dezény šipka s nápisem rotation.

A druhak po ujetí pár km už tam žádné čáry nebudou.

jasne, ja to jenom aby mne clovek rozumnel a overil si ty nove pneu na kterou stranu ktere kolo. Protoze jsem ze jeho otazky prosoudil ze mu na vsehny 4 disky namontovaly jenom leve pneu proto takova odpoved :loool:

Laci L&K: ja nevim, jestli jsem bud nejaky divny jezdec nebo co, ale ja jsem s Matadorkama spokojeny. :palec: Jak s letni, tak se zimni gumou. Ale je to asi o stylu jizdy.

no ono to ty "male" (cti: ne renomovane) gumarny negdy umi udelat velice dobre gumy, takze asi je neco na tom :lol:

Odkaz ke komentáři

:palec::loool::lol: ted si me rozesmal :palec: :palec:

do vcera jsem jezdil jen na kole :o jinak se omlouvam, ze si dovolim chvalit tuhle znacku pred vsemi rally jezdci, kteri na svoje 100 konovy Octavie potrebuji gumy, ktery vyhraly vsechny testy :D

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ja koupil nové MATADOR MP59,a je to hruza.Do zatáčky jedou rovně,při bržění se z auta stanou sáně.

Gumy jsou nasazený správně a já jezdím hodně opatrně.

Nemá někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři

ne, podle mne neni blbost. Jako ono je to lepsi v zime mit stejne pneu na kazde naprave ale nemusi to byt zle :smich:

jeste pokud ty kumho budou myt trosku horsi vlasnosti nez continentalkzy tak by to mnela byt docela sranda v zime, budes jezdit s tim v rally stilu aniz bys pouzival rucni brzdu :(

Odkaz ke komentáři
ne, podle mne neni blbost. Jako ono je to lepsi v zime mit stejne pneu na kazde naprave ale nemusi to byt zle :palec:

jeste pokud ty kumho budou myt trosku horsi vlasnosti nez continentalkzy tak by to mnela byt docela sranda v zime, budes jezdit s tim v rally stilu aniz bys pouzival rucni brzdu :)

toho jsem se právě bál....tak jěště budu čekat na další sadu

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...