Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

Chtelo by to lesticku. Ja uz ji objednal a uz je doma

Jirko a jakou jsi objednaval? Na jake parametry se zamerit? V DS maji jen par kousku, z toho sam nevim, jak vybrat. Dej pak vedet jak se s tim dela. :) Kazdopadne po testu na kapote s clay, lime prime a 1 vrstvou supernaruralu mam lak jak detskou prdylku. :) Takze v tomhle se urcite zadarilo tak jak melo.

Odkaz ke komentáři

I tak bych byl velice rád když byste mi pro nováčka co se vosku týče napsali jestli mám radši do začátku použit takové ty tekuté leštěnky s voskem a kdo ví co tam ještě je :D

Nějaké dolešťovací hádříky a mám víc přípravku pro auto než smradu na sebe :D

No snad sem nic nepoplet a moje objednávka čiňí vše co sem chtěl..

Dodo Juice Supernatural Medium Clay

Dodo Juice Born Slippy Refill clay lube

Dodo Juice Rubbish Boy’s Juiced Edition speciální vosk

Dodo Juice Supernatural deep pile leštící utěrka

Dodo Juice Blue Roo aplikátor z mikrovlákna

Joo jedu v Dodo Juice, i šampon mám od Dodo tak proč se toho nedržet :)

Upraveno uživatelem sm0g
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si dal noční s druhým autem. Tedy včerejší práce, omlouvám se za bordel, foceno mobilem. Na první foto záď po Clayi, na autě najeto (pouze) lehce přes 7.000 převážně dálhičních kilometrů, auto garážováno (buď jede nebo když stojí, je v garáži). Přesto to vypadá takhle. Na dalších foto karoserie po aplikaci jedné a následně dvou vrstev Supernaturalu, předtím samozřejmě Lime Prime, kompletně doleštěno vč. pneu a vnější plastů, kde jsem použil Revive Trim Dressing od Auto Finesse.

post-1472-0-10576600-1373114738_thumb.jpg

post-1472-0-12634500-1373114797_thumb.jpg

post-1472-0-86950200-1373114826_thumb.jpg

post-1472-0-87175200-1373114941_thumb.jpg

post-1472-0-40482800-1373115197_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jirko a jakou jsi objednaval? Na jake parametry se zamerit? V DS maji jen par kousku, z toho sam nevim, jak vybrat. Dej pak vedet jak se s tim dela. :) Kazdopadne po testu na kapote s clay, lime prime a 1 vrstvou supernaruralu mam lak jak detskou prdylku. :) Takze v tomhle se urcite zadarilo tak jak melo.

Vzal jsem tuhle :palec:

http://www.chemicalguys.cz/products/excentricka-lesticka-850w/

Odkaz ke komentáři

Zdravím, mám dotaz, je nutné po Clayování ještě voskovat? Myslim jako, aby to nebyla "poloviční" nedodělaná práce. Že bych to zezačátku jen párkrát "vyclayoval" a až po čase použil vosk. Chystám koupit nějakou základní sadičku pro auto, který tohle ještě nevidělo, musim vybírat nějak podle barvy/poškození laku nebo je to "univerzální"? Že bych vzal nějakou sadu jako psal Michi na předchozí stránce a nebo co je v návodu (asi včetně toho IronX).

Díky ;)

SirMike: Nádhernej Range, pro mě jedno z nejhezčích SUV :palec:

Odkaz ke komentáři

Me pocitove prijde, ze po IronX a Clayi je lak nechranenej. Na Range jsem jel kompletni postup, vosku zatim dve vrstvy (idealne by mely byt tri). Na Octavce jsem po Clayi a Lime Prime voskoval jen jednu vrstvu, protoze uz potrebuju lesticku (starej lak, skrabance ani hologramy rucni aplikaci Lime Prime nezmizi), takze me to nebavilo na tom nechat ruce. Musis tedy zhodnotit jak na tom tvuj lak je. Urcite ta sada co rozepisoval Michi je idealni, popisy produktu jsou i ve zdejsim serialu o detailingu. Pocitej, ze ten IronX vypotrebujes celej (500ml) a je to vlastne celkem drahej spas.

Range je super, obzvlast v tom benzinu, jezdime za 7-8 litru kombinovanou, coz je na 240hp docela dobry. :)

Odkaz ke komentáři

Lime Prime se dá rukama rozleštit v pohodě, já k němu vzal i dva různé aplikátory, potom kvalitní mikrovlákno. Rozleštíš ho, ale jak jsem tu psal já výše a i zkušený kluci, tak bez el. leštičky ti nerozleští hologramy ani škrábance. Tedy rozhodně ne na starém laku, přestože ho předtím ošetříš IronX a Clayem. Nám někdo vzal klíčem (trochu, žádná mega rýha) Range a rozleštit to tím šlo krásně a bez námahy. Ale to auto je pár měsíců staré a osobně si myslím, že i kvalita laku je někde úplně jinde než v případě Škodovky.

Sice jsem s detailingem v úplných začátcích, ale už teď jsem si to rozdělil, že jsem vzal jak aplikátory tak mikrovlákna přímo na konkrétní produkt/postup. A nepoužívám je na nic jiného. Třeba Dodo dělá mikrovlákno na rozleštění LP, stejně tak speciální mikrovlákno na rozleštění Supernatural vosku. A ten rozdíl je skutečně znát. Pokud si na LP zapomněl, určitě ho přiobjednej, jelikož ten pod voskem být musí. Alespoň teda z toho, co jsem tu od kluků pochytil. Zřejmě je hloupost dávat rovnou vosk na oclayovanou karoserii.

Foceno mobilem, ale snad to vidět trošku je.

A co ta špinavá klíčová díra pane? :lool:

Odkaz ke komentáři

No já mám z velké části novej lak, tudiž o něj chci už pečovat a né si dělat tzv sluníčka v myčce :) Zrovna jsem přiobjednal mikrovlákno od Dodo Juice na leštěnky (snad to bude stačit) a LP :)

Akorát mě ště ten Iron.X že opravdu mi zustane na druhé mytí už jen trošička a pak bych měl objednat další asi.

Nebo chci se spíš zeptat, umyju auto až do poslední fáze kde nanesu vosk dejme tomu ty 3x, jak mám potom umývat auto? už jenom šamponem, nebo když ho myji každých 14 dní mám pokaždé postup opakovat až k nanesení vosku...

Upraveno uživatelem sm0g
Odkaz ke komentáři

No, já měl 500ml balení toho Ironu a udělal jsem s ním jednou celou Octu. A minimálně když to děláš na autě poprvé, respektive poprvé do něj jdeš detailngem, mělo by se auto udělat fakt celý. A možná by to chtělo ještě víc. Michi v návodu píše, že je třeba postup i opakovat víckrát. Ale třeba z toho balení mi už pořádně nezbylo ani na kola. Takže jo, moc to nevydrží a vyplácá se. Ale Range jsem s tím ani dělat nechtěl, tam to myslím ani nebylo třeba vzhledem k přece jen nízkýmu nájezdu a "stáří" auta. A hlavně jsem neměl čas čekat na další balení, že se to vyplácá jsem nečekal.

Potom umývej už jen PH neutrálním šamponem, třeba Dodo Supernaturalem a osuš do sucha třeba Mamut ručníkem + třeba doleštění skel. Když na navoskovaný auto plácneš IronX, tak ten ti veškerý vosk sundá. Ale zatím nemám tu zkušenost, abych ti řekl, za jak dlouho je třeba voskování opakovat. Osobně bych to viděl v závislosti potřeby Clayování. A jak jsem psal výše u fotek, RR měl nájezd 7.000 km a už bylo třeba jako sůl. Takže cca 1x za půl roku Clay + vosk.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...