Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

Zdravím, postupně jsem si pročetl snad celé tohle téma a chtěl bych taky začít s detailingem. Jenom bych chtěl doporučit do začátku jaké věci si koupit.

Díval jsem se na šampon a tento mi přišel i cenově fakt dobrý

Autoglym

Pak nějakou tu leštěnku a přípravu před voskem, někdo psal že i vosk dýl vydrží snad (na podklad před voskem jsem četl že někdo používá IPU ředěnou na 70%, co vy na to? ). Ale je abrazivní tak nevím jestli se hodí na časté použivání? Taky jsem se díval na autoglym super resin polish.

valet pro achilles

Vosk s těch levnějších avšak dobrých jsem našel snad jen tento. Doposud jsem zkoušel jsem vosk sonax tak snad bude lesk aspoň podobný + větší ochrana.

collinite 476s

Nějaký aplikátorek třeba tento?

auto finesse

A dále scháním něco na vyčištění asfaltu tak váhám bud carpro ironx (jestli je na to vhodný) nebo tento taky mám problém, že gumy kolem oken budou hodně špinavé tak bych to použil i na ně. Když zaprší jsou vidět fialové stopy (na červeném laku) coyote odstranovac asfaltu

Co mi ještě chybí?

Takže jestli byste mi poradili lepší, případně spíše podobné ale hlavně levnější. Počítám, že tohle cca vyjde na 2000 což je pro mě i tak hodně momentálně.

Taky uvažuju, že koupím jen šampon vosk a aplikátor. To je asi takový základ a cena 1100 by se už líbila. Taky jsem špekuloval, že koupím se známýma ten větší balení, ale oni nejsou do detailingu tak to neprošlo :D

Auto bude doufám od zimy už garážované.

Jinak mám auto dost neudržované a nikdo si ho předemnou asi tak nevážil. V budoucnu jestli se mi to nezprotivý každou chvíly umývat auto apod. tak si nakoupím lepší výbavu.

Na Clay už peníze moc nemám, ten mi příjde hodně drahý.

Jinak mě nejde moc o počáteční cenu (i když to taky), ale třeba jak s tím šamponem, který se hodně ředí tak v konečném zúčtování výjde hodně levně.

Odkaz ke komentáři

Pročti si ty první dvě témata http://www.octaviaclub.cz/clanky/detailing-cast-1-predmyti-vozu-562.html a http://www.octaviaclub.cz/clanky/detailing-cast-2-clay-a-cisteni-laku-592.html... Myslím, že je tam hodně tipů. Jinak za mě osobně šampon Raceglaze. Příprava na vosk Limeprime abrazivní. A to děláš jen před voskem, takže tak 2x do roka, ale doporučuji na vyclayované auto a elektricky...Ten Colohnát vosk co jsis vybral má skvělou výdrž. Někdo říká, že i rok se to auto pak nemusí mýt a dá se jet i do kartáčů a přežije, ale upadnou ti ruce než to rozleštíš. Já už mám druhé balení supernaturalu od doda a jsem spokojen.

Jo a aplikátor na vosk mám jeden doma a nepoužívám ho. Ruce jsou ruce...

Upraveno uživatelem cubecnik
Odkaz ke komentáři

To tempo jsem pochopil, proto bych chtěl asi něco bezabrazivního. Jinak dík za tipy, ale mě jde o to udělat co nejlevnější nákup alespoň základních produktů jako třeba ten šampon autoglym. Collinite 476s bude asi taky jedna z levnějších variant, nebo znáte něco podobného? Klidně i s větším leskem a menší trvanlivostí, Syntetika bude asi dobrá varianta, když je to levnější. Akorád nějaký ten podklad pod vosk levný nevím. Nejlépe leštěnku, která se dá použít i pro podklad. Nebo je potřeba podklad pod Collinite? Clay koupím třeba za rok. Zkuste se vžít do toho, že chci co nejlevnější (nejzákladnější ) věci. To vím, že dat 10tis bude to TOP, ale tj. 10% ceny auta :lol:

Odkaz ke komentáři

ok dobrá, jen bych ještě chtěl vědět jestli to můžu používat často?

Je to přeci abrazivní jestli se po letech nemůže nic stát? Díval jsem se ještě na tu autoglym super resin polish, co bude lepší?

Jinak je to celkem v pohodě sestava?

Autoglym shampoo

valet pro achilles

collinite 476s

A co ten carpro ironx? Nedá se použít i na asfalt na laku?

EDIT:

No tak já nevím :D

Narazil jsem možná na lepší variantu:

chemical guys glossworkz nebo CITRUS WASH+GLOSS

valet pro achilles (ta VERTUA-BOND je celkem drahá)

XXX Hardcore Paste Wax

Co bude lepší?

Odkaz ke komentáři

Vzal bych jako šampon ten autoglym, přeci jen máš ho 1000ml a nevim jak ten chemical guys za tu cenu, já jsem s ním spokojenej, sice nepění tolik ale co se účinnosti týče je na to dost dobře :)

Valet pro achilles jasně, za tu cenu dobrý navíc má celkem i dobrý výsledky když leštíš ručně... autoglym super resin polish se skrabance snaží jen zakrýt, nerozlestuje je ... je to na tobě

vosk bych vzal ten collinite, když už nechceš dodo juice :wub::lol:

edit: jo a ironx bez claye bych osobně nekupoval, prostě chce to ironx a pak clay at je to TOP

Upraveno uživatelem ketys
Odkaz ke komentáři

Já používám jen chemical guys a glossworkz je výbornej šampón, to samý ten citrus a hlavně u těhle dražších věcí stačí fakt malinko přípravku, takže ti vydrží dlouho, mně došel glossworkz po třech letech a to jsem doposud nikdy nevoskoval, takže jsem ho používal dost často ;)

Takhle vypadalo auto jen po umytí glossworkzem :wub:

post-14778-0-79739800-1378371514_thumb.jpg

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

No právě jsem se díval na ten glossworkz a ředí se 1:2000, což v konečném důsledku vyjde 2x levněji zase :D .

Ten Achiles je asi jasná volba jestli je to dobrý podklad.

Je tu někdo kdo zkusil někdy co je lepší?

Autoglym shampoo vs. glossworkz

Collinite 476s vs. XXX Hardcore Paste Wax

Odkaz ke komentáři

mám autoglym resin polish a v pohodě. Mám auto po celolaku, ale i tak to nějaký miniškrábance jistě rozleští.

Mám to samý jako ty, akorát:

šampon DJ Born to be mild, pak clay DODO a lubrikace DJ, dále resin polish a collinite. Semtam podpořím V7 a je to. Ale do 1600 se s kompletem nedostaneš. Dobrej ručník ti stojí polovinu tvýho rozpočtu, to ještě nemáš nikde aplikátory, mikro na rozleštění vosku apod.

Radši došetři, nebo to nekupuj, než dělat polovičaté řešení. Čus, M

Odkaz ke komentáři

Základní "problém" je ten, že detailing funguje na 100% hlavně jako celek. Když vynecháš jednu část, projeví se to ve výsledku na tý další. Takže sice použiješ leštěnku a vosk, ale na zabordelenej hnusnej lak, protože předtím nepoužiješ Clay ani třeba IronX. Takže akorát budeš plácat prostředky a výsledek bude poloviční.

Mich mě předběhnul :) Mě jen hadry a aplikátory stály několik tisíc. A nic nemám přebytečnýho. Ale to auto respektive obě dvě, si to zaslouží.

Odkaz ke komentáři

Jo já to plně chápu, ale vy nechápete mě. Jsem student a prostě na to nemám. Tak se snažím alespoň to něco. Jestli mi teda pomůžete prosím.

Tak setri chlape :) lepsi pockat a je to.

Mozna fakt nejdriv hlavne shampoo, rukavuce rucnik a iron x

K tomu jeden vosk a basta

Do introse jeden poorboy

Hele mas RS, kdo z nas mel jako student RS? :)) tak to ti i na sampon poradnej musi zustat love a nebo bych setril a basta, radsi pomalu nez neco zbytecne levnyho

Odkaz ke komentáři

vittorio: no však o to se tu snažím :) . Vybrat něco nejlevnějšího, avšak nešetřit kde se nemá.

Jinak už na tu RS jsem hodně šetřil, tj asi jasný.

Jen mě tu všichni nádávají, místo toho aby mi poradili :D

Ručník a rukavici nějakou mám, ikdyž ne uplně profi. Ale stejně si myslím, že můžu usoudit, že nadprůměr. Takových bláznů je málo, neznám žádného osobně. :)

Chtěl bych zodpovědět aspoň tyhle 2 otázky.

Autoglym shampoo vs. glossworkz

Collinite 476s vs. XXX Hardcore Paste Wax

Na vánoce třeba koupím iron X a na nový rok ten clay a bude to základní komplet ne.

Do té doby třeba zjistím, že mě detailing nebaví.

Vy to vydíte zas uplně extrémisticky :lol: , jak to není dokonalé tak rači vůbec?

Odkaz ke komentáři

Proč extrémisticky? Neplatil se příplatek několik desítek tisíc za individuální lak, když bych ho pak odřel hloupou houbou a patlal na to nějakou sračku z benzínky. Když si to spočítáš, zjistíš, že vzhledem k tomu kolik toho spotřebuješ, vyjdou tyhle benzínkový srágory pomalu i dráž na jedno mytí než detailingový věci. Myslím že Michi to tu v tématu někde před časem schválně spočítal.

Detailing je komplexní věc. Kup kvalitní ty produkty, který ti radili kluci. Já ti s nima neporadím, protože já je nepoužívám. Nakupoval jsem dle Michiho detailingovýho návodu, který je tu na fóru dostupný. Zkus třeba kouknout ještě tam. Myslím, že nějaký základ by nevyšel na tolik. Jestli máš "nějakou" rukavici a ručník, tak napiš jakej. Protože bude nejspíš nejlepší to vyhodit. To je pak k ničemu, když ti obyč ručník lak třeba poškrábe nebo udělá hologramy.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...