Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

acetonu sem se taky chtěl vyhnout jenže dneska sem zkusil tech. benzín, toulen a wd40 a nic nepomohlo, nakonec sem přece jen zkusil onen aceton a taky nic .... co mě docela zaráží je že před týdnem jsem fólií sundaval i z křídla, fólie tam byla přibližně stejně dlouho jako na střeše, no a křídlo jsem jednoduše prelestil tempem, kridlo sem vylestil a zbavil zbytků lepidla na jednou, co nechápu je že na střeše se tempo vůbec nechyta, na hadříku se neobjeví žádné stopy barvy což je podle mě špatně

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Trochu se podelim se zkusenosti s lestenkou MacBrite Titanium

http://autokosmetika.heureka.cz/macbrite-titanium-lestenka-s-opravnym-efektem-500-ml/

Jednoducha aplikace, mnou vyzkousena vydrz 12 tydnu (ted jsem aplikoval znova,kvuli blizici se zime, ale hydrofobni efekt furt ok), 5x myti bez zadneho samponu jen oplach prudem z hadice a spina stekla krasne dolu, jen za kolama kde to schytava nejvic jsem musel jemne prejet rukavici a samozrejme predek auta-musky, 2x jsem to bral wapkou, pak jsem uz jen skoro osusil.. Dostava to z laku pekne asfalt a dalsi bordel nejsou potreba dalsi prostredky. Po aplikaci se lak krasne klouze. Za ty penize si myslim hooodne muziky, kdyz vezmu v potaz, ze to baleni mam tak na 2-3 roky..

Co jsem ted aplikoval,tak jsem na jednu stranu auta jeste pod lestenku aplikoval Sonax Xtreme Brilliant shine Detaiiler . Tak jsem zvedav na rozdil a vydrz..

post-50455-0-38819700-1476974998_thumb.jpg

post-50455-0-07560400-1476975065_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Abych to upresnil uplne,tak sem v ramci testu, udelal pulku auta jen tou lestenkou, a druhou pulku- ctvrtku nejdriv lestenkou a pak bsd a druhou naopak.. po prvnim vcerejsim desti,se vsechny varianty chovaji lechce odlisne,tak to poznam na myti a vydrzi.. Nanasel jsem to oboje,protoze jen po pouziti bsd se lak "neklouze" lestenka me dava aspon trochu pocit, ze na tom laku je nanesena nejaka vetsi vrstva nejake "ochrany" a nevim jesi budu mit cas, prostor a chut se s tim v zime zbytecne patlat..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Hoši , existuje nejaký spôsob ako sa zbaviť prachu ? v aute ani často nejazdím a aj tak vždy po nasadnutí sa rozvíri kopec prachu ktorý je potom všade . Je to zaujímavé pretože s tým autom jazdím len po cestách , aj to nie denne a na predošlých čalúnených sedačkách to takto nerobilo . Skúšal som to aj vyprášiť , aj ich vysávať centimeter po centimetri a žiadna zmena ,

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Koukám, že tady to frčí tak se zeptám, s detailingem začínám. Bývalá přítelkyně mi před asi 2ma lety udělala takovej základní balíček co jsemm ji tenkrát nadiktoval, že bych chtěl... mám vosk dodo jucie banana armour a šampon Chem. Guys glossworkz. Nebyl by pro podpoření toho vosku lepší šampon Dodo Juice Sourpower?

A popřípadě který detailer? Jestli Supernatural Carnauba silicone free glaze?

Díky.

Odkaz ke komentáři

Osobne nemam vyskousenou tuto kombinace (jedu GW + nattys/BSD/gyeon q2m wetcoat dle nalady), ale DJ ekosystem spolecne funguje. CHG GW je velmi ucinny, casto prebije i ucinky kvalitnich vosku, dobre rozpousti spinu, dobre peni, pekne voni, ale malokdo ho podle me pouziva ve spojeni s az takto super prirodnimi vosky.
Takze k tvoji otazce - ano, myslim, ze kombinace Sourpower+DJ vosk bude fungovat lepe.

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď, ještě jsem se bavil s klukama a doporučili mi gyeon q2m bathe+, tak uvidím pro co se rozhodnu.

Jen ještě otázka k tomu detaileru, jestli ten Supernatural Carnauba... nebo jsem dostal i na doporučení na detailer od Megu Last Touch, že prý poměr cena/výkon je taky super.

Odkaz ke komentáři

Jako takhle, nepotřebuju jít nutně cestou DJ, ale jak říkám tenkrát jsem vybíral ty produkty co kdo kde doporučoval v různých tutorialech, tak jsem to tak poskládal a koupil. Takže tu něco mám a až to nějak doplácám koupím asi něco jiného. Kdybych to vybíral teď, tak kluci si teď hodně pochvalují některý produkty od AF. Kterou cestou by jsi šel ty?

Odkaz ke komentáři

Tohle je na hodne dlouho, doporucim ti spratelene forum

Nováček, pomoc s výběrem produktů na detailing clubu je hodne i mistnich clenu, musis si zodpovedet mnoho otazek - jak moc na to mas casu, jak moc to chces hrotit (clay, ruzny odstranovace zeleza, cas na nanaseni rucnich vosku, nebo sealanty atp), jestli mas prostory a samozrejme kolik do toho chces rvat kacek.

Univerzalni odpoved ti nedam, ale treba moje cesta je, ze beru pH neutralni veci, co nezerou naaplikovany vosk, produkty, co jsou vyborny v kategorii cena/vykon (za me napriklad jeden z must have produktu je ValetPRO Orange (Citrus) Pre Wash - predmyti, cistic, APC, proste na vsechno a pritom ucinnej, za par penez a umi toho mnoho), pak mam rad prave ChG RG sampon, kterej mas i ty, je vyobrnej, ucinnej, pouzivam vosky Nattys, Fusso coat, kdyz mam cas a naladu si s tim hrat, kdyz ne, tak Sonaxx BSD, nebo q2m wetcoat, atp, ja nemam cas, ani prostory, takze tak, je to moc na dlouho na tohle odpovidat, ale procti ten odkaz, pak uz budes mit specifictejsi dotazy a udelas si sam trosku nazor proc to, ci ono ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...