Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek


Doporučené příspěvky

sirmike a mnau mi mluvi z duse

 

prvne kdyz jsem se podival co ty veci stoji, rikal jsem sis, ty kravo :) nemam se spatne, ale divil jsem se.

 

pak jsem se podival napomery redeni apod.

 

zustal jsem cumet jak dlouho ty veci vydrzi a spocital si podobne jako kluci, ze to neni nic hroznyho.

 

veci z pumpy jsem zahodil davno, mel jsem pak kosmetiku od zamestnavatele, ale nakonec taky o nicem.

 

takze jsem udelal prvni nakup, ted jdu na druhy, bohuzel to neni mala castka, ale klidne sem napisu kdy mi ty veci dojdou a budu muset koupit dalsi :D

 

takze krritizovat nekoho,ze chce za 4 dny svy prace a material 10.000 je zbytecny. proste bud to chces mit poradne nebo ne.

 

Motto : "Nejsem tak bohaty, abych si kupoval levny veci" v tomto pripade plati na 200%

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Dva dny jsem se pachtil ve sněhu mezi Anglií a Německem a nestačím se divit co tu rozpuklo, ale myslím, že i to je dobře. A myslím, že díky SirMike a Štěpánovi už k tomu není co dodávat. Palec hore

 

 

Jinak po Clay lubrikaci normálně opláchni wapem. Určo to neutirej ručníkem. Jeden kamarad to tak udělal a pak jsem si ten jeho ručník za dva dny půjčil a říkám si "kurnik co mi to dělá za fleky" když jsem sušil :D

Odkaz ke komentáři

Jedna moje práce FI po dětech a psovi.

Před a potom...

Jen to sem neumím dát ve správný mpořadí.:(

 

Pěkná práce chlape, wow! :palec:

To už by si člověk řekl, že ty materiály nejsou jen špinavý, ale i poničený (tedy dle fotek). Je tedy fakt, že zapráskaný je to fest. B)

Po tvém zásahu to vypadá jak z výroby. :prcprc:

Odkaz ke komentáři

Dodo juice je jasně skvělá volba...řekl bych životní styl

 

 

:wub: S-U-P-E-R-N-A-T-U-R-A-L :wub:

 

Hezká a upřímná reakce,je jasné že ne všichni na to mají finance a proto se sami snaží si autíčko vylepšit jak jde, a proto tady je i toto vlákno kde jsme schopní vám všem NORMÁLNÍM poradit.

 

:palec: :palec: :palec: Proto tady jsme :palec: :palec: :palec:

Odkaz ke komentáři

Jinak po Clay lubrikaci normálně opláchni wapem. Určo to neutirej ručníkem. Jeden kamarad to tak udělal a pak jsem si ten jeho ručník za dva dny půjčil a říkám si "kurnik co mi to dělá za fleky" když jsem sušil :D

 

Dobře díky, ještě pro úplnost, omeju šamponem -> oplachnu -> vysušim ručnikama -> udělam clay -> oplachnu lubrikant potom bych měl nanést čistič laku Cleaner fluid před voskováním. Mám po tom opláchnutí lubrikantu počkat až to uschne ( neudelaji se potom fleky až to zaschne ? ) nebo tomu čističi laku nevadí, že to nebude uplně suché ? Jinak mrkal jsem na fotky a zajímá mě, jakou techniku používáte při mytí takových částí jako B sloupky, okolo tesnění dveří, vnitřní stranu dveří, když se otevřou páte dveře tak boky a vrch co se objeví po otevření dveří. Tam to wapkou asi moc nepujde, ani moc nacucanou houbou, někde by to asi nateklo do interieru, takže třeba hadicí se slaboučkým proudem vody ? Nebo jemně namáčet houbu a opatrně omývat okolo ? Třeba hned na první straně tohoto témata je fotka přesně o čem mluvím, okolo těsnění bych to jeste umyl, ale jak potom na ty dveře, aby mě ta voda co z toho bude kapat a stékat nenatekla do kufru atd. Nebo je tu ještě třetí možnost, že vycpat auto novinama apod. a nechat to skapavat dolu. Máte někdo nějaký fígl na tyto "zákoutí" ?

post-16643-0-61990400-1363197727_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Umýt -vysušit -IronX -oplach -Clay -oplach -vysušit -Cleaner fluid -vosk

 

U Cleaner fluidu bacha, vem max medium a poradil bych ti to nejdřív vyzkoušet na nějakém méně nápadné místě a pracovat obezřetně.

 

Na tyhle zákoutí používám mycí rukavici ze syntetiky například tuhle Nenasaje tolik vody a je tenčí než klasická ovečka a dobře se s ní maká. Dál se používají štětce a mikrovlákna.

Odkaz ke komentáři

Jasný už mi to došlo, já to totiž pochopil tak, že ten lubrikant mám opláchnout a pak to neutírat, nedošlo mi, že jsi myslel že bych ho rovnou utřel bez oplachu do ručniku :P Jinak Cleaner Fluid mam medium uz jsem s nim dělal ( ručně ) a nestalo se nic špatného, co jsi přesně myslel, že by se mohlo stát ? Jinak na ty zákoutí zkusim rukavici a koukal jsem že na jinem foru Chadwick od ktereho je ta fotka Pred a Po dokonce používá tlakovací rozprašovač cituji: "Úplně jednoduše. Vzal jsem si rozprašovač ( takový ten, co se natlakuje ), naplnil jsem ho vodou se šampónem a malý štetec. Bylo to hned. Potom dáš do rozprašovače jen čistou vodu a vypláchneš spáry a hotovo" tak povyzkouším, díky za rady. Už aby bylo lepší počasí, nemůžu se dočkat !

Odkaz ke komentáři

No to se ti nedivím, musel to být pořádnej záhul a ještě k tomu uvítání v podobě bílýho bordelu z nebe. Sem musel vytáhnout uklizenou škrabku zase. Před pár dny to bylo na mikinu krása pohodička 12,5 stupně když jsem šel ze školy, to počasí si z nás dělá pr**l

Odkaz ke komentáři

Chci se zeptat ještě vzhledem k srazu. Četl jsem, že tam budou i kluci z Detailingshopu. Tedy se nabízí otázka, zda s sebou budou mít i nějaké produkty, které bude možno koupit přímo na místě? Myslím si, že pro začátečníky, co zatím neví co a jak a rádi by viděli postup na místě, tedy to bude jejich první setkání s detailingem, by to mohla být zajímavá varianta?

:palec:

Zatím jsem v kontaktu s x Michim ohledně údržby vnitřku vozu (ne Škoda), se kterým se zúčastním srazu. Tímto mu ještě jednou děkuji. :) Tak aby tam lidi co nebudou mít svoje produkty (protože úplně neví jaké zvolit) nestáli jen jako tvrdý Y. :) Třeba já. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Noooo planovalijsme to tak, ze vetsina lidi si doveze uz svoje veci a doma si treba zkusi myti, protoze nebude tolik casu aby to Michi delal vsem.

 

Plauje se ze kluci neco dovezou samozrejme, ale nespolehal bych na to, ze se treba trefi do toho co chcete, myslim, ze veci co mame v navodech by na to byly naprosto nejlepsi, aby klui a michi mohli poradit a ne vybirat pripravky. konzultace samo budou. ale kdo nebude mit svoje veci, tak spis muze diskutovat a okoukavat bych to tipl. neco si rekneme, ukazeme a pak postupne kazdy na svym aute zacne makat a budeme se stridat ve wapu apod.

 

;)

 

neco bych si byt tebou tedy dovezl, alespon na predmyti, suseni apod.

 

co myslis michale?

Odkaz ke komentáři

Viktor má pravdu. Vše co napsal sedí, ale pro jistotu jsem dnes ještě vykomunikoval s klukama, že přivezou i nejaké základní produkty k všem procedůrám, ale auto není nafukovací a některé produkty se objednávají na zakázku z UK,D, USA apod.

 

Každopádně určitě bude pro vás lepší a jistější když už přijedete a budete mít s sebou své produkty.

 

Budou probíhat ukázky pajcováníčka a já budu všem k dispozici, abych poradil, ukázal, pomohl...ale nikdo po mě nemůže chtít abych tam kompletně udělal 15 aut :D

 

Pokud chcete aby vám produkty přišli včas, tak kdyžtak objednávejte co nejdřív, bo komunikace s UK stranou je občas nelehká ( dnes jsem to probíral s Tomem z DS) Prodlužují se dodací lhůty... Jaro už klepe na dvířka :D

Odkaz ke komentáři

Chlapi, četl jsem ty návody, ale některé ty věci, co jsou na jeden druh práce tam jsou třeba víckrát. Jelikož tomu zatím moc netozumím, nevím co z toho si koupit. Nebylo by možné sem nějak stručně dát soupis pro začátečníka, co si pro začátek koupit abych zbytečně neuvalil dardu peněz, za něco, co třeba ani nemuselo být ?

Jsem z JM až u slov.hranice a tak to mám docela zruky, abych se přijel podívat.

 

Myslel jsem od toho mytí až po konečnou proceduru. Od každého produktu jeden přípr.co by mělo být. Předem moc díky.

Odkaz ke komentáři

Už jsem to snad někde psal, ale počítám, že se sjedem tam na 9h makačka do 13h, oběd a pak pokračujem tak do 18h cca :palec:

 

stručně dát soupis pro začátečníka

 

Ono je to složité...To je jako bys napsal, že na trhu je moc značek aut a že ti máme doporučit nějaká auta co by byla pro začátečníka.

 

Záleží co všechno chceš s autem udělat? Chceš aby bylo hebké jak šestnáctiletá milenka a lesklé jako vlasy po půlnočním heřmánku? :lol: Taky záleží jaký máš finanční strop, jak moc péče autu chceš dát a pod. :palec:

Odkaz ke komentáři

Super vlákno a super návody.Díky chlapi :palec:

 

Chtěl bych si taky pořídit kvalitní autokosmetiku.

Mám omezený rozpočet.Vybral jsem pár věcí.Chci se zeptat zda jsem vybral správně,zda to bude mít účinek a má cenu do toho investovat.

 

šampon

 

http://www.detailingshop.cz/predmyti-myti-a-suseni/262-dodo-juice-sour-power-sampon-s-voskem-250ml.html

může se použít šampon s voskem před clayem a dalším čištěním ?

 

clay + lubrikant

 

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/683-dodo-juice-basics-of-bling-clay-55g.html

 

 

Moc díky za rady.

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/267-dodo-juice-born-slippy-refill-clay-lube-250ml-koncentrat.html

 

čistič laku

 

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/250-dodo-juice-lime-prime-pre-wax-cleanser-250ml-lehce-abrazivni.html

 

vosk

 

http://www.detailingshop.cz/protekce-vosky-a-sealanty/353-dodo-juice-light-fantastic-30ml.html

 

Je tento vosk vhodný na stříbrnou metalízu ?

V čem je jíný tento vosk od výše uvedeného?

 

http://www.detailingshop.cz/protekce-vosky-a-sealanty/355-dodo-juice-diamont-white-30ml.html

Odkaz ke komentáři

Vybral jsi velmi době :-) DODO jede :-) Jen bych tam přidal ještě nejaký Tar remover, něco co čistí lak i do hloubky a v kombinaci s Clay je to kompletka :) koukni na IronX nebo něco od DODO či Auto Finu. Nezapomeň i na kvalitní mikrovlákno a nejaký aplikátor na vosk.

 

Vosky jsou trochu rozdílné po stránce složení a poměru vosku. Vem ten první ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...