Přejít na obsah

Michiho detailingový kroužek

Doporučené příspěvky

Takže další ukázka použití ValetPro Heavy Duty v Ivory interiéru. Musel jsem si to rozdělit na dva dny. Ještě mě čeká koberec. Pravý a levý sedák jsou ošetřeny, prostřední díl je tak jak byl.

Dnes jsem poprvé použil Clay, předtím důkladně umyl a aplikoval IronX. Ten jsem teda čekal horší. Ne, že by fialová netekla, ale nebyl to úplný extrém.

Každopádně se chci kolem Claye zeptat na následující: Určitě lak prokouknul, na omak je určitě jemnější, ale popravdě jsem asi čekal víc. Dělal jsem se s tím 6 hodin a spotřeboval půlku 250ml Dodo lubrikace (koncentrátu).

Možná si pletu primární určení Claye, ale rozhodně malé škrábanečky nezmizely, stejně tak hologramy.

Clay sice špinavej byl, ale když lak oschnul, po přejetí prstem po boku auta v jedný linii jsem zpozoroval, že je povrch jakoby nerovnoměrný. Přední blatníky hladký, část dveří taky, pak v polovině auta už horší atd.

Jako kdybych to někde odfláknul a tolik to "nevyclayoval". Tak nějak nevím, jestli je to tak správně nebo jestli to chce víckrát (ta představa mi po dnešku přijde šílená)? Přece jen to auto je starý 8 let, ale poslední 4 nebylo v myčce.

Dál by mě zajímalo, jestli je normální, že mi veliký šedý Mamut ručník pouští chlupy?

Nějak nerozumim tomu, proč bych měl auto sušit, když ho mám potom chlupatý jako kdybych použil nějakej šmejdskej hadr. Kik hadr to nedělá.

post-1472-0-41357400-1372807329_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Clay není na odstranění hologramů a škrábanců ;) Clay je na odstranění nečistot z povrchu auta - to co neodstraníš šampónem, respektive běžným mytím - čili asfalt, různý rezavý tečky, zažranou špínu.... Na hologramy musíš použít Dodo Lime Prime nebo ValetPro Achilles palec.gif

Odkaz ke komentáři

Takže další ukázka použití ...

Přesně jak říká Dakie. Clay ti neodstraní škrábance, spíš ti je zvýrazní, protože je vyčistí. V podstatě dekontaminuje celou karoserii. U velmi zanedbaných aut je potřeba IronX aplikovat několikrát a stejně tak se ti i s clay může stát, že někde něco vynecháš a je potřeba udělat jej dvakrát.

Zde přítomný člen Cubecnik, by ti mohl vyprávět :lool: jak clayoval dva dny pod mým dohledem :lol:

Jinak s tím ručníkem jsem už někde psal, že je potřeba jej před prvním použitím vyprat. Stačí jen v horké vodě. Pustí volná vlákna a nechlupatí, jak v tvém případě píšeš. Až auto budeš mít pěkně navoskované, pochopíš význam ručníku :palec:

Pustil jsi se do toho teda od podlahy. Držím palce!

Upraveno uživatelem x Michi x
Odkaz ke komentáři

palec.gif

hafo zmakly!! :palec:

kulicka>placka>lublikace>prehnout na pul>otocit>uzamknout bordel kdesi uvnitr

jsem o 15 minut chytrejsi, diky, je videt, ze na netu uz je vsechno, staci jen poradne hledat!

jinak ten borec desne lubrikuje!! a co si tak ctu o napr Dodo Juice Born Slippy Refill clay lube 250ml – koncentrát, tak to staci na 5-10 aut... to neni zase tak hrozny, doporucil by nekdo nejaky jiny lubrikant(ten borec totiz rika, ze radeji zadnou vodu, ta napomaha zkracovani zivotnosti claye)?

//edit: ta finalni pracicka se s ,jak on tomu rika, M-seal sealantem se mi vazne libi :wub:

skoda, ze ten Chemical Guys WAC_113 - M-Seal Micro Finish Factory Paint Sealant neni nikde v nabidce :(

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

sirmike - zvláštní že na čištění kůže používáš heavy duty duty extraction cleaner, který je určený na koberce a textilní čalounění. Proč jsi nepoužil spší APC a čistič kůže?

Jako evidentně to funguje to neříkám :)

Ahoj, má to dva důvody - a) kůže ve škodovkách není kůže, ale plastovej bazmek, to co je ve středech sedadel sice kůže je, ale opravdu děsivý kvality. Takže když ti to barevně zajde a máš zadní lavici osm let starou, fakt ti na to nepomůže nic. B) šel jsem do toho buď a nebo, ve smyslu, že když to tim zničim, tak to vyhodim a nechám přečalounit, jelikož to mám stejně výhledově v plánu. :) On je ten HDC vlastně na umělý koberce, takže prakticky na plast. Samozřejmě, že jak plasty, tak "kůži" jsem následně řádně ošetřil přípravkama na to určenýma. Ale občas jsou nějaký komponenty už v takovym stavu, že z nich ten sajrajt nedostaneš. Čističů kůže jsem vyzkoušel XY, dokonce ani pelchlórem to nešlo. Pomohl až HDC.

Díky Michi, radu kolem ručníku jsou nějak propásnul. No, já jsem lubrikoval teda fest, určitě 1-1.5 litru výslednýho lubrikátu jsem spotřeboval. Měl jsem pocit, že když lubrikuju jen o trochu míň než až až, tak se Clay lepí a zezačátku mi to takhle udělalo pár jakoby gumových flíčků. Každopádně u mě byla suveréně nejhorší střecha, měl jsem Clay rezavej po celý ploše, úplně hnědej.

Odkaz ke komentáři

Dovolil jsem si jeden malý namátkový test srovnání cen u dvou konkurenčních obchodů s detailingovými potřebami a to u www.detailing-obchod.cz a "našeho" přímého dodavatele www.detailingshop.cz

Snažil jsem se vybrat identické produkty, ale to ovšem nebylo tak jednoduché, neboť na detailingobchodu nebyl k dostání např. supernatural wax, což je pro mě nepochopitelné, ale budiž. Pojďme se podívat na srovnání cen:

Detailing-obchod:

Mycí rukavice, syntetika (no name) 259,- Šampón od Autoglymu (BS) 329,- Born Slippy (250ml) 259,- Supernatural clay (3 x 80g) 699,- Ručník Standart (no name) 399,- Lime Prime (250ml) 449,- Vosk Diamond white (30ml) 249,-

Celkem: 2643,-

Detailing shop:

Mycí rukavice, syntetika (Dodo juice) 247,- Šampón od Autoglymu (BS) 329,- Born Slippy (250ml) 242,- Supernatural clay (3 x 80g) 686 ,- Ručník Soft (Dodo juice) 352,- Lime Prime (250ml) 443,- Vosk Diamond white (30ml) 201,-

Celkem: 2500,-

Celkem: 2375,- (pro členy OC)

Rozdíl tedy pro členy klubu činí 268Kč. Je to jednoduché...

Odkaz ke komentáři

A já doplním, že od kluků z DS jsem ještě dostal slevu 1.500,- jen tak, takže objednávka místo 12 stála 10.5, což mi přijde hodně fér.

No nic, dnešek věnuju druhýmu kolu Claye. :palec: A snad stihnu i další fázi. Jak je to s dělání detailingu v těhlech teplotách? Jsem sice ve stínu, ale karoserie je poměrně rozpálená. Včera jsem čekal alespoň do podvečera, ale to se toho potom moc stihnout nedá. :huh: Včera jsem umýval a než jsem domyl, auto už bylo suchý a zaschlý kapky.

Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych poradit ohledně objednávky . Nevím , co je lepší vzít na takové ty jemňounké škrábanečky (něco jak bývá v miskách pod klikama od prstů - na černé je to dost vidět)

Je lepší ???

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/927-supernatural-micro-prime-250ml-.html

nebo

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/250-dodo-juice-lime-prime-pre-wax-cleanser-250ml-lehce-abrazivni.html

nebo rači spíš něco jiného, abych to s tím vyleštil do ztracena ? Je to zánovní auto 2011 Díky za radu :)

Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych poradit ohledně objednávky . Nevím , co je lepší vzít na takové ty jemňounké škrábanečky (něco jak bývá v miskách pod klikama od prstů - na černé je to dost vidět)

Je lepší ???

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/927-supernatural-micro-prime-250ml-.html

nebo

http://www.detailingshop.cz/cisteni-laku-a-clay/250-dodo-juice-lime-prime-pre-wax-cleanser-250ml-lehce-abrazivni.html

nebo rači spíš něco jiného, abych to s tím vyleštil do ztracena ? Je to zánovní auto 2011 Díky za radu :)

Ak chces aplikovat rucne tak odporucam Lime Prime bezabrazivny. Abrazivny nerozotries rucne. Mne to tie skrabance zakrylo, ale hned na to som daval aj vosk. Ked nechas len Lime Prime tak po par dnoch sa to zotrie..

Odkaz ke komentáři

Tak myslel jsem to obrazně ( jako pod klikama) Ale krom těch pod klikama i ty co jsou různě po celém autě, ale ne přímo rýhy.Jen takové ty světlé čáry lehounké škrábanečky, co jsou na té tmavé barvě vidět.Tak jestli to některý ten Lime prime z těch co tam mam uvedené rozleští.

Jinak asi ručně , i když mám i tu leštičku, jak tu hrncovou :lol: s těma dvěma ušima , tak tu co vypadá jak rozbrušovačka :D . Ale je to leštička s plynulou regulací otáček .

Odkaz ke komentáři

Myslím něco takového, jak se někdy udělá , když se třeba nechťa čárneš knoflíkem , nebo někde jedeš a čárneš se o nějakou větévku. Oni to nejsou škrábance , ale na černé to zanechá takovou světlou šmouhu které se nedá jen tak "rozžmotit" :D prstem . Mám ten černý nano sonax , tak s tím se to dá zamaskovat , ale spíš bych to rozleštil. Měl jsem kdysi pastu od Sonaxu a s tím se tohle dalo uplně odstranit. Když ale chci začít používat tuto novou kosmetiku , tak zjišťuji , čím by to šlo nahradit .A zase se mi nechce zbytečně objednávat spoustu věcí , které třeba ani nebudu potřebovat . A taky to neni zrovna levné.

Odkaz ke komentáři

Mužete mi prosím poradit vosk, tuhej asi a jak ho vlastně aplikuju? Teda jestli by postup nebyl špatně, umyju auto, použiju šampon a znova ho umyju, osuším a použiju Iron.X, lubrikant+clay a na závěr vzít nějakou utěrkou a na uplnej konec nanést vosk, ale s tím voskem bych potřeboval poradit .. Díky :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...