Přejít na obsah

olej

Guest lukyn79

Doporučené příspěvky

ahoj vsichni, potrebuji radu, koupil jsem octavku 1.9 tdi 66KW, nevim jaky mam dat olej, zda plnou nebo polo syntetiku. nekdo mi rika ,ze plnou a nekdo ,že pokud to ma najeto vic jak 100000 ,tak polo, ze plna nema smysl, mužete mi nekdo poradit??????, dekuji!!

Odkaz ke komentáři

a proč to bude v pohodě s texacem?

s jiným ne?

já doporučuju zákazníkům, pokud motor nic nedělá(neteče, nežere olej držet se, co tam bylo)

jinak:

1/ norma výrobce /u tebe 505,00/

2/ viskozita dle provozu

3/ dle API/ACEA

4/ třeba dle barvy pixle, nebo který logo se libí víc

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Doteď jsem tam měl zřejmě 5w40,ale nejsem si jistej,auto sem nedávno koupil a na lístku nebylo psáno co tam bylo,ale podle intervalu výměny 15000km si myslím že 5w40...dal jsem tam ten liqui moly a motor za studena celkem utichl a je méně hlučnější,uvidím jestli to bude mít vliv na spotřeba paliva a oleje...

Odkaz ke komentáři

Viskozita oleje nemá vliv na interval výměny oleje. Je psáno 15000 jak na 5W, tak i 10W. Neříkám, že měnit olej po 10tis je zbytečnost, to určitě ne. Ale jinak to vliv nemá. To utichnutí je zřejmě tím, že tam byl olej už před tím dlouho. Jinak sem názoru toho, že by tam mělo jít zpět to, co tam má být. Tudíž 5W/40, na výrobci už dnes tolik asi nezáleží. I LIQUI-MOLY je super olej a sám ho leju do mé Kawasaki. Ale radši bych tam dal 5W/40.

Popřemýšlej o tom.... ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Guest indigo88

Som tu sice novy ale co som cital v renomovanom clanku pre diesle tak ak mas OCT 1.9TDI 66KW tak je tam norma VW505.01, 5W-40. Je to aj kvoli turbu, lebo 10w-40 je hustejsi predsa len je to polosyntetika a moze zaniest turbo.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdravim, na mojej oktavke TDI 66kw AGR sa chystam vymenit olej tak som zbehol za kamaratom do veľkoskladu a ten mi naordinoval olej shell http://www.svetolejov.sk/index.php?route=product/product&product_id=61

Tak som kupil 5 litrov a komplet filtre MANN. Chcem sa spytať na Vaš nazor na tento vyber oleja, jazdim kratke trasy, časte štarty, byvam na severovychode Slovenska, takže v zime kľudne -22 aj -25 stupňov a v lete tak do tridsiatky. Motor može mať tak 250 tisic kilometrov odhadom. Spotrebu oleja neviem pretože na aute som od kupy spravil nejakych 12 tisic kilometrov a olej som musel dolievať, avšak mal som povoleny olejovy chladič a unikal tamadiaľ olej takže neviem koľko z toho čo som dolial spapal motor a čo vytieklo na cestu. Bude tento olej premňa vhodny?

Dakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, měl bych otázku ohledně motorového oleje do TDi 66kW ALH... Můžu tam nalít olej Liqui Moly 10W40 MoS2? Je to tento - http://www.znackoveoleje.cz/znackoveoleje/eshop/69-1-Motorove-oleje/0/5/1399-Liqui-Moly-MoS2-Leichtlauf-10W-40-5l . Teď tam mám taky 10W40, ale znejistěl jsem tou normou... Měl by tam přijít podle normy 505.00, ale tady si nějak nejsem jistý, jestli to tam můžu dát nebo ne. Poraďte někdo prosím. Díky :)

Odkaz ke komentáři

Problém je, že už ho mám doma... V obchodě mi ho prodavač doporučil, že ho lidé běžně do Octavii s tímto motorem lijí a norma že odpovídá. Já jsem se pak chtěl doma pro jistotu ještě podívat, jestli je to opravdu správná volba a ejhle :( A ještě k tomu jsem si samozřejmě jak naschvál nevzal účtenku... Výrobce mi odpověděl, že normu 505.00 sice nesplňuje (jakou splňuje mi nenapsal), ale že ho do tohoto motoru můžu bez obav nalít. Tak nevím co teď...

Odkaz ke komentáři

Chlapi jestli někdo bude řešit stejný nebo podobný problém, tak já to vyřešil následovně. Psal jsem na oficiální zastoupení pro Liqui Moly do Mann-Hummelu a přišla mi odpověď, že tento olej normě pro tento motor opravdu neodpovídá, ale že ho svým zákazníkům doporučují. Rozhodl jsem se, že ho tam lít nebudu. Šel jsem do obchodu, kde mi olej doporučili a kde jsem ho koupil, pokusit se ho vyměnit. Naštěstí to nebyl problém a olej mi vyměnili za jiný Liqui Moly s normou 505.00 :) . Ale seběhli se prodavači, jak je možné, že té normě neodpovídá, jak jsem na to přišel a že jim šéf řekl, že do těchto motorů se použít může. Takže okamžitě volali, asi do toho Mann-Hummelu a tento olej do motoru tohoto typu rozhodně NE!!! Pouze třeba na dolití, ale jen opravdu ve vyjimečném případě. Takže jsem poděkoval, oni taky za připomínku a upozornění a jel spokojenej domů se správným olejem :)

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Dnes jsem jen tak koukl na stav hladiny oleje a v zapeti jsem zjistil na stitku prilepenem na plastu nad motorem,ze je rok po vymene a v km je vymena stanovena po 20 000 a ja mam 21 000,nechapu,ze me neupozornil palubni pocitac-olej v motoru Castrol magnatec-jezdim spise lehkou jizdu,neni to pro motor spatne?

Odkaz ke komentáři
Dnes jsem jen tak koukl na stav hladiny oleje a v zapeti jsem zjistil na stitku prilepenem na plastu nad motorem,ze je rok po vymene a v km je vymena stanovena po 20 000 a ja mam 21 000,nechapu,ze me neupozornil palubni pocitac-olej v motoru Castrol magnatec-jezdim spise lehkou jizdu,neni to pro motor spatne?

Palubni pocitac te nemusel upozornit treba proto, ze nemas dobre nastavene servisni intervaly.. Koukni na vag a budes moudrejsi...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...