Přejít na obsah

Vyhřívání sedačky

p.dohny

Doporučené příspěvky

Tak samozřejmě v nejméně vhodnou dobu se pokazilo vyhřívání sedačky (O1, 81kw, rv. 2002). Nefunguje mi vyhřívání sedadla u řidiče.

U spolujezdce jede, tak mi to dalo možnost vyzkoušet přehodit relátká i když obě cvakala a ukázalo se, že zde problém opravdu není. Sedadlo řidiče semtam trochu zatopí, ale žádná sláva to tedy není. V příloze dávám foto kabeláže zespod sedadla - lépe to vyfotit bohužel nešlo. Chtěl bych zkusit změřit zda-li je chyba někde v drátu nebo třeba v patici (asi podle toho co jsem se dočetl to bude drát). Potřeboval bych to ve fotce nějak poznačit nebo napsat o kterou patici se jedná. V sedadle je i airbag, tak nechci aby to po jeho odpojení házelo chybu.

Dá se ten drát opravit např. průbchodem přes čokoládu a nebo se to řeší poze výměnou?

post-21826-0-72578400-1356708921_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tady máš ještě demontáž sedaček:

http://www.skodaoctavia.cz/clanek/demontaz-sedacek

Jinak vzhledem k ceně těch deček - tuším nějakých 3 000 Kč za jednu jsem to nakonec vyřešil dečkou co se dá na sedadlo s regulací není problém sehnat za 500 Kč a funguje to naprosto v pohodě. Za tohle hold neví co by chtěli... Navíc instalace je velmi rychlá :-D

Odkaz ke komentáři

Myslím , že bych se nebál tohoto

http://www.htcar.cz/komponenty-vyhrivani/c-1124/

Paráda, díky za typ!!!

Asi jsem na těch stránkách našel nejlepší řešení:

http://www.htcar.cz/hts-oct-i-vyhrivani-sedadel-pod-calouneni-pro-s-octavia-i-2-sedadla/d-70617/

komplet sada - všechny 4 dečky, řízení i vypínače za 2.5 tis, to je super cena. Když vezmu že mám v háji relátko i dečky, tak bych to nikdy za takový prachy nespravil!

Díky

Odkaz ke komentáři

Však oprava je v tom, že pouze vyměníš vadnou...Proč všechny?...Vždyt to jde lehce proměřit, která je vadná...

No ony jsou spálený všechny dečky, meřil jsem to.

Psal jsem mail do ht cars, jestli je možné jejich dečkami nahradit ty originální a odpověděli mně tohle:

Dobrý den,

pro vaši potřebu by stačilo zakoupit podušku HTS - S12 za 415,- Kč s DPH. Nejspíš bude přerušená jen tato,

pokud by byla špatná i opěrka, tak poduška pro opěrku je HTS-O12 za 460,- Kč.

Původní poduška sedáku by se ponechala aby se z ní nadále mohlo využívat teplotní čidlo, které je potřebné

pro správnou funkci original řídící jednotky. Přes to by se přelepila nová poduška a zapojil by se její

topný okruh místo původní podušky - 2 vývody.

Takže půjdu asi do této varianty, vychází finančně nejlépe.

Jinak nehřeje žádná, to psal asi někde jiný. Studeňák taky nebude, všechny kontakty jsem prostříkal kontaktolem.

Relé jsem zkoušel jako první, mám tam dvojrelé, spíná ale jen sedadl řidiče, takže relé bude muset jít také nové.

Nechal sem teďka dělat rozvody, takže nejsou prachy na tyto kravinky, ale časem to dám dohromady, tak napíšu jak sem pochodil.

Díky

Odkaz ke komentáři

Odchází fakt většinou dečky v sedákách, v opěradlech jsou většinou v pořádku. Taky jsem jí opravoval. Rozčalounit kus sedadla, hned bylo vidět kde je to opálené. Smotat, sletovat a funguje jak nová.

Přerušené dečky jdou spájet? Zkoušel jsem odporové dráty kdysi pájet, už nevím na co to bylo, myslím na vyhřívání terária a nešlo to, musel jsem to spojit hliníkovou dutinkou.

Díky za odpověď, protože to by vše řešilo, na co kupovat nové, když by šli opravit staré zadarmo

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Čaute chlapi, obracím se na Vás s žadosti o pomoc sedačka u spolujezdce stale topi:( muze to byt vadnym spinacem? zpozoroval jsem ze kdyz ho nastavim otocenim na pozici 0 tak nezapadne do te drazky neklade zaden odpor...koukal jsem a je za to docela palba. meli uz jste to nekdo venku? dekuji za vase prispevky!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...