Přejít na obsah

Prasklina na předním skle


Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

Dneska se mi ozvala rána, klasika, jako když se Vám do předního okna otře kámen, šutr, či tak něco.

Jenže po hledání díry jsem narazil na prasklinu jako sviňa :(

 

Dá se s tím jezdit? V pondělí to hned vezu někam na opravu, pokud to bude jen trošku možné...

Ale nejde mi do hlavy, že má délku tak 6 cm :((

post-22850-0-96097600-1357381767_thumb.jpg

post-22850-0-34002200-1357381782_thumb.jpg

post-22850-0-76066600-1357381800_thumb.jpg

post-22850-0-24030400-1357381817_thumb.jpg

post-22850-0-32757000-1357381832_thumb.jpg

post-22850-0-39697500-1357381847_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Loni se mi stalo to samý, zaparkoval jsem auto a po 2 hodinách příjdu a co nevidím, prasklina u spolujezdce, která vznikla sama od sebe. Jinak jezdit se s tím dá, pokud se nebude rozlízat, ale je to o hubu, protože když tě zastaví policajti, tak ti můžou napařit pokutu. Nejlepší je sklo co nejdříve vyměnit ;)

 

post-107-0-12501500-1357389484_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Sklo 2800,- (s dešťovým senzorem a pruhem) 2200,- (obyč. sklo) zbytek práce.

To za tu cenu jde... Ušetříš tak asi 500,- Kč

 

EDIT:

Jen pro zajímavost. V autorizovaným servise za originální sklo s dešťákem (cca 3000,-), lepidlo (údajně 1000,-), práce - cena okolo 5500,-, A to se musí modlit aby nezkurvili dešťový senzor (další cca 3000,-)

Takže Tobě nabízená cena - super oproti autorizáku.

Odkaz ke komentáři

S výrokem odebrání ŘP bych si tak jistý nebyl :) Pokud je prasklina větší než 20mm ve stíraném poli hrozí sankce do výše 2000,- Kč bez bodového hodnocení! Bere se to jako technická nezpůsobilost (závada v zasklení) pro provoz na pozem. komunikacích dle § 5/1 a) z.č. 361/2000 Sb. ......tak asi tak.

Pokud bude chtít někdo poradit jak se co řeší u mnohých ne moc oblíbenou PČR tak se ozvěte...jsem jeden z nich ale i jeden z vás :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Mě se to taky stálo po nárazu do elektrického sloupku, mám to trocha větší no a tím pádem mám strach abych okno nevyměnil a po najeti do menší díry se zas nepohlo uložení a nezapulzovalo to do okna.... Máte někdo zkušenost s oken z Autokelly zelené s pruhem bez senzoru?

Odkaz ke komentáři

Pokud bude chtít někdo poradit jak se co řeší u mnohých ne moc oblíbenou PČR tak se ozvěte...jsem jeden z nich ale i jeden z vás :D

 

Hele chlape a nechtěl by sis tu otevřít poradnu. Myslím že by to bylo užitečné.

Mě by např. zajímalo jak je to s fóliema na oknech. Může mi za ně PČR případně TK odebrat OTP? Jak při kontrole zjistí jestli vyhovují nebo ne?

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ve stíraném poli? Tak to si musí Daywalker rychle dát úplně malinký stěrače a je to ok, že?

 

No i tak by to šlo :D

 

Hele chlape a nechtěl by sis tu otevřít poradnu. Myslím že by to bylo užitečné.

Mě by např. zajímalo jak je to s fóliema na oknech. Může mi za ně PČR případně TK odebrat OTP? Jak při kontrole zjistí jestli vyhovují nebo ne?

 

 

Poradnu ne, nesmíme si přivydělávat podn. činností :D

S foliema je to v současnoti tak, že běžně hlídky PČR nemají přístroje pro měření % zatemnění......jsou jimi vybaveny jen některé hlídky dopravního inspektorátu a měly by být i na TK :)

A zjišťuje se to právě těmito přístroji, samozřejmě homologovanými :) O odebrání OTP bych silně pochyboval...nechají Tě folie odstranit když jsou nevyhovující. Pokud tak neučiníš, není vozidlo způsobilé pro provoz .....= blokové řízení/ správní řízení

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Pánové měl bych dotaz i když by měl být na pojišťovnu.Stala se mi taková věc ,sednu do auta po ujetí 300m se objevila prasklina v levém rohu asi 25 cm.mám připojištění na čelní sklo,ale nevím jestli to platí na takový způsob poškození.Jinak parkuji na parkovišti je možné ,že někdo si jen tak bouchnul a sklo se štíplo a po uvedení do pohybu to prasklinu rozjelo.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš pojištěné sklo, tak můžeš být v klidu. Ty vůbec nemusíš řešit, jak k poškození došlo, prostě dojedeš do servisu a řekneš, že se ti během jízdy udělala prasklina na skle a že ho chceš přes pojistku vyměnit. Oni vymění a vše už si vyřeší s pojišťovnou, tím myslím i odůvodnění, jak k poškození došlo.

Toto píšu z vlastní zkušenosti, protože mi taky sklo prasklo samo u spolujezdce odspodu a servis udělal výměnu bezproblémů ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...